reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Sanya jak nie myla wosow 9 miesiecy:szok::confused::baffled: Zabobony sa straszne. No ale kiedys to mialo jakis sens kobiety czesto ciazy nie donosily, albo cos po porodzie sie dzialo. Ale nie mycie wlosow, skakanie przez kaluze itp:-D

Ja mialam karuzelke fiszera z misiami i na poczatek jakos nie byla potrzebna.

U mnie rodzina tez troche przesadna i krzywo sie patrzeli jak kupowalam wozek, wanienke i drobiazgi 4 miesiace przed terminem. Ale akurat bylam w PL samochodem wiec kozystalam z okazji i za duzo nie gadali.
Aniam mam identyczna wanienke i super sie sprawdzila, kapalam mala w niej jeszcze niedawno

No tak kobiecie ciężko było donosic ciąże .. nie było badań , usg itp .. to jak coś poszło nie tak , to trzeba było na coś zwalić .. bo zawsze ktoś musi być winny .. albo coś . i tak pewnie te głupoty powstały.
a moja teściowa pewnie już kokardkę czerwoną na wózek szykuje .. ha ha

No nie mogę.....:no: na allegro sa czerwone kokardki??
Moja mama na pewno zaloży i na wózek i na łóżeczko, ale to akurat nieszkodliwe. Ma podobno odganiać złe uroki, żebym Wam ktoś dziecka nie zauroczył....nie znam szcegółów :-p
A o tej lasce też czytałam, 9 miesięcy nie myc głowy!! Wiecie że położne pierwsze co zrobiły to kazały jej ogolić głowę??

Kokardka czerwona ma sciagac na siebie zly wzrok:tak:. Bo zla baba najpierw popatrzy tym zlym wzrokiem na kokardke bo sie w oczy rzuca a potem w wozek na bejbika. Jak zauroczy nam dziecko to trzeba dziecku oczy wylizac i nalozyc na nie pasek, skorka orginalna a nie skaj. Zauroczone dziecko jest niespokojne i drze sie jak opetane. :-D

kicia-a jakby baba jednak rzuciła okiem na wózek najpierw to trzeba potem się koniecznie dowiedzieć czy to zmora,urok czy przelęknienie i dopiero wtedy odczyniać... do tych kokardek powinny być w komplecie brzozowe witki :-p:-p:-p
W razie czego odczynianie można zamówić przez internet:-p:-p:-p

Kkasiulka-ta sama:tak::tak::tak:no cóż wyobraź sobie z tą hodowlą na głowie cały szpital mogła obdzielić.....
Swoją drogą chciałabym porozmawiać z tą co jej zabroniła tej głowy myć... to jak podróż w czasie do średniowiecza.....
Kkasiulka poniżej wygrzebałam nawet link:
HIT CZERWONE KOKARDKI DO WÓZKA, ŁÓŻECZKA 2szt. (371679993) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Sanya no i wiaderko z woda swiecona do topienia czarownic:-D.

Kupujecie ciuszki w rozmierze 56 czy raczej 62. Kurde u mnie 56 to jest duze a rozmiary od 48. No nie wiem co mam kupic zeby potem polroku w szafie nie zalegalo.

Do góry