reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

matylda- to masz już z głowy:)

kasulka
- super, że dokonałaś wyboru:tak: my w dalszym ciągu stoimy na niczym:-p

kama
- śliczne ubranka!!!

muszę w końcu P. do świata dziecka wyciągnąć:tak: żeby wózki pooglądać:)

reklama
hej dziewczyny, od paru dni czytam i czytam ten temat by dojsc do konca i w koncu mi sie udalo :) tez do wrzesniowych mam sie zaliczam :)

widze ze wiekszosc z Was zaczela juz kompletowac wyprawke, my jeszcze nie mamy ani jednego ciuszka, ani wozka, ani lozeczka - nic a nic, tyle co dostalam w prezencie taki fotel bujany do karmienia piersia na ktorym teraz wiecznie moj maz przesiaduje bo bardzo wygodny :)

Sanya - ja mam pytanko o te mebelki, sa przesliczne, mozesz mi podac na miary na producenta?

Co do wozkow to jeszcze nie mamy na 100% zdecydowane ale bedzie pewnie albo emmaljunga albo teutonia, koniecznie chce miec duze pompowane kolka na poczatek :) mutsy sa tez super, ale od znajomych slyszalam ze dzieci szybko wyrastaja z nich...

Matylda, dzięki za poparcie!! :-) Ja też już mam ten wózek sprawdzony. Moja siostra go miała przy obu dzieciach i była baaardzo zadowolona :tak: Ten ostatni, sprzed 2 lat sprawdził sie naet tu, u mnie, bo owszem dom piękny, ogród też, ale drogi to tu żadnej nie mam, same dukty i piachy - Roan sprawdził się najlepiej - na pewno go kupię ;-)

Andzia - ja też jeszcze nic nie mam, ale po teście Sanya, że ona ma już prawie wszystko to zdecydowałam się wziąć w garść i nie oglądać na nic, tylko listę zrobić i zacząć wydawać pieniądze ;-)

no a u mnie wszyscy przesadni i moj maz mnie najbardziej stopuje przed zakupami... w sumie to jeszcze troche czasu jest :-) no, ale wozek bede chciala juz zamowic tak do konca czerwca moze, a w lipcu wezme sie za "drobnice" czyli ciuszki, przewijak itp :-) znalazlam ostatnio na necie taki przewijak Cosatto - podam linka bo jeszcze nie umiem wklejac zdjec: Cosatto.com - Products page

z ciuszkow to za duzo nie bede kupowac bo my chcemy miec niespodzianke i nie wiemy czy bedzie chlopiec czy dziewczynka :-)

za to juz niedlugo bede kupowac w Polsce niektore leki, kremy, masci, serie bambino itp dla dzidziusia bo te w Anglii do mnie nie przemawiaja :no:

andzia - moja kuzynka jest bardzo przesądna, a jej tata (ogromny autorytet) jeszcze bardziej. Nic jej nie pozwolili kupić. Wiesz ile ona się nadenerwowała?? Do szpitala miała absolutne minimum ciuszków, zabrakło jej, wszystko inne kupowały jej siostry, na telefon.....:no: Trzy tygodnie nie miała łóżeczka - ciekawe ile czekała na wózek.....Katastrofa! Cholerne zabobony....Wiesz, że ona z 3-miesięcznym dzieckiem na dwór nie wychodziła? Same głupoty tam u niej słyszałam, a ona biedna tak uzależniona od swojego taty, babci....:no:
Aha - ona urodziła w grudniu '07, a nie 15 lat temu.....

mnie troche te zabobony aby przed porodem nie kupowac poniosly w ostatniej ciazy ... ale to chyba dlatego ze od poczatku ciaza byla zagrozona i jakos podswiadomie nie chcialam nic zapeszyc ...
z perspektywy czasu uwazam ze to byl blad ... wszsytko kupowac na ostatnia chwile to porazka ... teraz mnie to przeraza, zwlaszcza ze my tu sami i tylko na siebie zdani ...

co do kubusia puchatka i reszty zalogi - sa w deche ;-)
ja znalazlam taki komplecik - slodki
Classic Winnie the Pooh crib bale : mothercare

Winnie The Pooh bumper : mothercare

sanya co do innych idoli to rozowych wrozek raczej nie unikniesz - probowalam :-p... a na szybcika wymieniajac: jojo, dora, fifi a nawet bob the builder;-)

sanya co do innych idoli to rozowych wrozek raczej nie unikniesz - probowalam :-p... a na szybcika wymieniajac: jojo, dora, fifi a nawet bob the builder;-)

Zgadzam sie :tak::tak::tak: Dziewczynkom podobaja sie wszelkie rozowosci a czego sie nie robi dla dzieci.:-)

Anaklim
- dzieki, :-) bedziemy mialy do siebie dosc blisko :-) Tylko z nasza 4 to juz z wycieczkami nie bedzie chyba tak latwo. :confused:
No wlasnie i musze pomyslec o sprzedazy mojego NewBeetla :crazy: i szukac jakiejs terenoweczki z kierownica z prawej strony.

Kkasiulka - mnie smiesza te zabobony i to ze ludzie tak sobie utrudniaja zycie. :no: W tych czasach to ciut dziwne.

Te zabobony na temat kupowania rzeczy to głupota , raz chłopak kumpeli do mnie że po co kupuje i wogóle .. no to go spytałam grzecznie czy może mojemu dziecku źle życzy , że mam nie kupowac .. i temat się zakończył //ja mam już całkiem sporo rzeczy : łózeczko , ciuszki wszystkie , wanienke, pościel , kocyki .. itp .. no i troszkę drobiazgu typu smoczki, nozyczki do pazurków, rożek itp.. i bardzo się ciesze że mam już to kupione ..

Karina - no tak i teraz na topie polly pocket i pet shopy .. te zwierzaki sa fajne .. ale te laleczki jak dla mnie sa wstrętne .. chyba już wolałam te barbie z oczamina pół twarzy hi hi ..

andzia - tu jest dużo dziewczyn z UK wiec możesz podpytać jakich kosmetyków używają , napewno poleca te dobre ...

Warto kupować dziecku od razu karuzele do łóżeczka ?? Bo podoba mi się jedna na allegro ..:

reklama
Isunia-czadowe te pościele:tak:u nas w mothercare nie ma takich ładnych rzeczy:no:
Karina- pewnie i tak :-), młoda będzie mi znosić do domu jakieś lale i inne manekiny hehhe, ja tam wolałam swoje pluszowe psy i wielką wywrotkę z plastiku do której mogłam wejść i pies mnie ciągnął:-)byłam typ raczej samochodzikowo-żołnierzykowy....pewnie dlatego ,że ktoś mądry przekonywal moją Mamę że będę Filipem a nie Anią:-D:-D:-D
Kkasiulka-zabobony są straszne... nie dalej jak 2 dni temu przeczytałam na majowych wątkach o dziewczynie ,której mama zakazała myć włosy przez całą ciążę.... domyślacie się efektu i reakcji położnych jak przyjechała rodzić?:szok:
A tym, że mam już prawie wszystko to bym się nie sugerowała:-) bo ja tak naprawdę nie wiem czy to co mam to jest wszystko:-):-):-)
Ewa- koniecznie wyciągaj P. do "Świata dziecka" , chłopaki tam są naprawdę pomocni, pokażą,rozłożą i złożą:-) Mój Y. już nie chce słyszeć o tym sklepie, mówi: już tam kiedyś byliśmy...4 razy... " i pójdzie dopiero zamówić wózek:-) A ja mogłabym co chwilę tam latać:tak:
A niedługo z Aniam mamy jechać do tej hurtowni na Grochowskiej ktoś jeszcze chętny z Wawy?;-)

Do góry