reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Ida - przeceniają ..na szczęście ,, choć tylko ciuszki , bo reszta to zykle ma stałe ceny ..

Ewa, Sanya - no właśnie w czercu pewnie pod koniec zaczną się przeceny więc może byśmy się wybrały na zakupowe szaleństwo .. choć jeśli chodzi o przecene to proponuje jechać do blue city .. bo zwykle jak w arkadi wszystko co fajne już sprzedane , to tam zalega, bo mało tam ludzi .. kiedyś tam byłam w okresie przecen i nieźle się obkupiłam..

reklama
Ja mam w domu taki do ucha, firmy AEG (kosztował tyle samo)... szczerze to mi się nie podoba. Ogólnie temp. w każdym uchu różnić się potrafi o stopień ( w sumie różnica pół stopnia sprawia że zbijasz gorączkę albo nie), więc i tak jak była wątpliwość to mierzyliśmy zwykłym cyfrowym znaczy termometrem pod pachę, co kosztuje 10 zł. Ten do ucha też jest wrażliwy na zanieczyszczenia w uchu (a nasz syn lubi mieć w nim dużo miodu, wtedy pokazuje error). Mi się bardziej podoba taki zwykły pod pachę - mierzy dłużej, w 30 sekund, ale nawet z biegającym dzieckiem dawaliśmy bez problemu radę zmierzyć temp. W uchu fajnie bo w 1-2 sekundy mierzy, tylko że dla mnie to on problematyczny z wiarygodnością.

aniam- ja sie nie wypowiem, poniewaz nie miałam doczynienia z takim termometrem...

kupiliśmy zwykły cyfrowy (za ok 20 zł) i zawsze mierzyłam temperaturę julci w pupci:sorry2:

kasia- zgadzam, się w 100%.
Koleżanka miała taki termometr ( nie wiem niestety jakiej firmy) i często miała problem z interpretacją wyniku. Podana była jakaś skala, według której nie zawsze można było jednoznacznie stwierdzić, czy jest już gorączka, czy lekki stan podgorączkowy.
Mierzę Ani gorączkę zwykłym termometrem i jest ok. Kiedyś trochę się wyrywała, ale teraz siedzi grzecznie i czeka na "pik- pik".

Mamuśki !!

Polecila mi przyjaciółka , powiedzcie czy warto inwestować .. miałyście z takim sprzetem do czynienia ..??

Termometr cyfrowy BRAUN IRT 3020 2lata Gwar+FV (362052078) - Aukcje internetowe Allegro

Ja mam brauna i u nas super się sprawdza, trzeba sie go tylko nauczyć. Początkowo wyniki były różne ale teraz nie mam z tym problemu, Maria nie lubi zwykłego termometru, mowy nie ma żebym zmierzyła temperaturę w pupci a w nocy, kiedy temperatura u nas zazwyczaj się objawia do ucha jest idealny. A swoją drogą teraz zazwyczaj wiem i bez jakiegokolwiek termometru czy dawać coś na gorączkę czy nie :tak::tak:

Ja mam taki jak Ewa i jestem zadowolona, ale Zuzia juz mniej, bo jednak chyba z 2 minuty trwa pomiar. :-(

Ja mam w domu taki do ucha, firmy AEG (kosztował tyle samo)... szczerze to mi się nie podoba. Ogólnie temp. w każdym uchu różnić się potrafi o stopień ( w sumie różnica pół stopnia sprawia że zbijasz gorączkę albo nie), więc i tak jak była wątpliwość to mierzyliśmy zwykłym cyfrowym znaczy termometrem pod pachę, co kosztuje 10 zł. Ten do ucha też jest wrażliwy na zanieczyszczenia w uchu (a nasz syn lubi mieć w nim dużo miodu, wtedy pokazuje error). Mi się bardziej podoba taki zwykły pod pachę - mierzy dłużej, w 30 sekund, ale nawet z biegającym dzieckiem dawaliśmy bez problemu radę zmierzyć temp. W uchu fajnie bo w 1-2 sekundy mierzy, tylko że dla mnie to on problematyczny z wiarygodnością.

.My mamy taki termometr elektroniczny,który wkłada się do ucha,po około 2 sek jest wynik i w każdym uchu jest taki sam poziom temp.Razem z termometrem było pudełeczku,na którym było dokładnie pokazane jak należy mierzyć temp,tzn. jak powinno sie ustawić ucho(delikatnie odciągając) w zależności czy mierzymy temp osobie dorosłej czy dziecku:tak:. jak na razie termometr sprawdza się ok. Kupiliśmy go jeszcze na Wyspach;-).

dzięki za naświetlenie tematu .. zawsze mozna na was liczyć ..
ja dzis dostałam awizo , czyli przyszedł śpiworek który zamówiłam dla maluszka , jak tylko go odbiore to wrzuce wam fotke

reklama
Ja mam rteciowy i ten idealny byl na poczatku, do pupy.Cyfrowe dwa taki zwykly za dyche i taki do ucha i skroni. Kupilam tez taki paskowy na czolo tez oki. Od 8 miesiaca do pupy nie dalo rady.

Do góry