reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Kasia - ja też już za stara na botox:( Ale zostaje nam jeszcze krioterapia w Ciechocinku:))

Aniam - znam takich co gorsi niż baby, hehehe.... To tak na pocieszenie:)

A jeśli chodzi o zakupy, to perypetii wózkowych ciąg dalszy... Jak Wam pisałam, zamówiliśmy wózek, niby wszystko z głowy, ale jednak nie... We wtorek zadzwoniła do nas Pani ze sklepu, że nie mają już Marine w magazynie i że ona nam ściągnie kolor Air z nowej kolekcji 2008...jasne 200 euro więcej bo fotelik samochodowy Strata... Srata tata, a ja nie chcę!
Podziękowałam uprzejmie, powiedziałam, żeby sobie nie zawracała głowy i pojechałam dzień później do Sligo (tam jest taki wieeeeelkiii trzypiętrowy sklep dla dzieci:). Tam też się okazało, że nie ma tego koloru i wogóle został już tylko Cherry. Wróciłam do domu, pogadałam z Hubertem, no i mieliśmy się wybierać w środę następną do Sligo po ten Cherry, tym bardziej, że pani zaproponowała dobrą cenę 658 euro za komplet... A ja w czwartek siedzę na gadu, gadam z Aniam i tak sobie na temat tych wózków, wysyłamy linki, no i patrzę sklep internetowy Dino, polski, jest mój wózek, wprawdzie nie Marine, ale Orange, duuużo lepiej niż Cherry, cena super, zamówiliśmy jeszcze łóżeczko i materac, no i okazało się, że z dostawą do Irlandii wyniesie nas to niecałe 700 euro, bo przy zakupach powyżej 500pln dają jeszcze rabat 10%.
Napisałam w piątek maila z pytaniem o szczegóły, w sobotę miałam gotową odpowiedź wraz z cennikiem, na łóżeczko będziemy musieli poczekać tydzień, ale nie ma pośpiechu, czyli za jakieś 3 tyg wszystko powinnam mieć w domu:)
Nie zastanawiam się co może się jeszcze stać, postawiłam na optymizm i liczę na to, że paczuszka pojawi się w stanie nienaruszonym na progu mojego domu;)

A się rozpisałam, ale wenę mam dzisiaj:)

Anaklim - miło mi że mogłam pomóc ... często z Sanya tak sobie wysyłamy różne linki na gadulcu , obfituje to zakupami na allegro .. najczęściej wynajdujemy super rzeczy w dobrych canach .. czyli co dwie głowy to nie jedna ..Potem będąc w jakims sklepie okazywało się że te same rzeczy sa w nim ale o wiele droższe..

No i dobrze że masz taki wózek jaki chcesz a nie jakis kolor kupiony na siłe bo innego nie ma :))

Ja tez z tych za starych, na szczescie na cwiczenia nigdy nie jest za pozno. Zamierzam po porodzie szybko wrocic do formy. Juz to sobie obiecalam ogladajac sie niedawno w lustrze! Musze miec jeszcze jedrne cialo!!!!

Ja po 8 miesiacach karmienia wbilam sie w tako obcisłą sukienke na slub kolezanki, ze jak teraz na nia patrze to nie moge uwierzyc ze ja sie w tym kiedys dopielam, ale bez regulranych cwiczen nasze ciala juz nie beda sprezyste, tylko jak uda nam sie znalezc czas na nie?

Hehe, z cwiczeniami problemu nie będzie, ja mam wrażenie że za swoim chartem robię ze 20 km dziennie :-D Plus podnoszenie ciężarów ze 40 razy dziennie, a przecież go nie noszę, specjalnie się staram...

a u mnie w szafce dzidzi przybyła dziś zgrzewka (20 sztuk) pieluszek tetrowych i laktator AVENT ISIS- oczywiście są to pozostałości po wieku niemowlęcym Matełka:-D:-D
aha, znalazłam też ogrodniczki ciążowe w przepastnej szafie mojej mamy, czekały 8 lat:-)

też zamierzam szybko dojść do formy z przed stanu błogosławionego, mój piesek nie będzie zaniedbywany i wózio z 2 piętra trzeba będzie znosić........

ja też mam potworny celullit:no: na wage narzekac nie mogę, ale ten celullit i do tego popękane naczynka... masakra:no:
wątpie, aby moja pupa i uda były jeszcze kiedykolwiek jędrne...

a co do zakupów- dziś w h&m zakupiliśmy z teściami kilka ciuszków dla oleńki: bodziki z długim rękawkiem, 2 pary bawełnianych spodenek, czapeczkę i dwa pajacyki- wszystko w odcieniach różu, beżu i pistacji:-)

reklama
ja tez watpie w jedrnosc mojego ciala, ale postarać sie trzeba bedzie, moj M nie lubi grubych kobiet. Ja poczekam jeszcze chwile na zakupy do przecen, choc nie wiem czy takie rzeczy dla malutkich to w ogóle przeceniaja:-).

Do góry