reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Aniam - ja mialam kilka kaftanikow ( nawet zalecane byly w liscie do torby szpitalnej) ale jak dla mnie sa one strasznie niewygodne. Wcale ich nie uzywalam. Jednak body to superwynalazek :tak:

reklama
Podpisuję się obiema rękami :tak: Body 100 razy fajniejsze :tak:

A na dwór my ubieraliśmy i tak w kombinezon plus śpiworek jak było mocno arktycznie, więc tradycyjnie body z krótkim szło plus pajac. W sumie ta jedna warstwa bawełny przy dwóch warstwach watolino(czy czego tam)-futra to nie ma znaczenia. Więc jak nie kupisz bedzie dobrze :tak:

zalecaja te kaftaniki, zeby sie pepowina dobrze goila, ale to strasznie upierdliwe, tak jak dziewczyny pisaly, mialam ze 3 i starczylo. Musze sie niebawem zabrac za przegląd ciuchów po Zet.

A ja śpiworki śliczne znalazłam wczoraj...
Z resztą cały dzień byłam na zakupach, na zdrowie mi to nie wyszło, ale w końcu wiem co w trawie piszczy...

kaftaniki sa nawet fajne na dzien dobry, ale jak sie czlowiek nauczy radzic z bodziakami to stwierdza ze bodziaki o niebo lepsze ... kaftaniki sie podwijaja i roluja na malenstwie - mnie to wkurzalo ...
teraz zreszta nie mam wyboru bo tu kaftanikow poprostu nie ma :tak:

wczoraj polazilismy po sklepach dzidziusiowych w edim i zobaczylam na wlasne oczy to co w necie ogladalam ... mam teraz o czym myslec ;-)

z zakupow dzidziusiowo - niedzidziusiowych pochwale sie prezentem od mezulka - moj najukochanszy mezulek kupil mi masazer antycellulitowy :tak::tak::tak: - mam nadzieje ze pomoze w walce z dziadem jednym :-p

No, a ja kupiłam sobie dzisiaj rybaczki ciążowe... Po tunice i sandałkach, obiecałam sobie, że to ostatni ciążowy zakup! Co ja z tym później zrobię?

Ewcia - mam zamiar zamówić ale to już w przyszłym miesiącu , na ten limit zakupowy wyczerpany .. a jeszcze mam trzy wizyty u zębisty także wole z kasą nie wariować ... a i tak juz w tym miesiącu sporo nabyłam .. zresztą na początku czerwca przyjedzie moja kuzynka z ciuszkami po Antośku to najpierw zobacze co tam jest i dopiero kupie reszte , bo zawsze sie może okazać że tak 20 bodzików jest hi hi ..

Anaklim - co się martwisz jeszcze troszkę przed nami i jakoś wyglądać trzeba .. no i zakupy humorek poprawiają.. no a potem cóz może się na trzecie zdecydujecie .. a jak nie to sprezentujesz jakiejs koleżance :-D

to ja się pochwalę, wprawdzie nic nie kupiłam , ale rzeczy dla malej powiększyły się o śpiworek do wózka, trzeba go tylko dać do czyszczenia i o kołderkę do łóżeczka...

ja ruszam na zakupy czerwiec/lipiec i raczej (niestety) nie zaszlaję w ciuszkach tylko w rzeczach tzw. przydatnych.. typu przewiajak, ręcznik dla kapieli dla małej itd...

reklama
Anaklim - ja kupilam juz dosc duzo ciuszkow ciazowych np spodni i zamierzam je pozniej sprzedac na allegro. Spodnie z H&M np schodza tam prawie po cenie sklepowej:szok:

Do góry