reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Aniam, super te spiworki, ale ten drogi jak dla mnie za drogi i jakos mam watlpiwosc co do tych rekawów, czy nie krepuja rak. Zuzia dostala jeden spiworek z H&M, drugi z Mothercare i oba byly znakomite i bez rekawów.

Ewa - no właśnie mój też wędruje po łóżeczku całe noce, ale to dorosłe chcę kupić tak naprawdę piętrowe rozkładane na dwa (już docelowe dla dwójki) i ono ma barierkę, dość wysoką dookoła, którą potem można zdemontować. W sumie zostaje taka dziura 40 cm do wyjścia z łóżka, czyli prawie jak w szczebelkowym z wyjętymi szczebelkami. Więc moze sobie wędrować po tym łóżku tak samo jak po szczebelkowym i wypaść nie wypadnie. :happy:

Śpiworki też fajne są polarkowe - są leciutkie, mięciutkie i dobrze grzeją. U nas w takich grubszych (niby zimowych) się pocił (grubsze są generalnie droższe), w sumie takie cienkie się lepiej sprawdzały, też bez rękawów używałam. Najlepiej mi się podobał z Reserved - a kosztował chyba 35 zł tylko, był z wierzchu frotte, w środku bawełniany, jakiś wkład miał ale cienki. I jakieś polarzaki z hurtowni, sam polar na zamek w kształcie śpiworka, też niedrogie były. A teraz śpi w pajacu z bawełny plus piżamka grubsza (frotte) na wierzch i jest mu tak ok w nocy. Mamy ok. 20-21 stopni w sypialniach.

Tommee Tippee - dwie moje koleżanki miały problem z przestawieniem z karmienia piersią na butelkę i w sumie tylko tą butelkę (a bardziej smoczek) dzieciaki akceptowały. Nasz na przykład lubił Canpolowe smoczki (kosztują chyba 1.5 zł), a te droższe ni cholery pić nie chciał. Mi osobiście podobają się Aventowe butelki bo mają szerokie szyjki i fajne zamknięcia, że można trząść i nie wycieka nic. Ale co zrobić, moje dziecko nie chciało pić z takowych. Dobrze że chociaż jakies drogie mu się nie spodobały ;-)

anaklim - a kiedy przystępujesz do realnych zakupów....
i Slaloma kupujesz w kolrach 2007? czy 2008 ?

łóżeczko i wanienka super..., o wózku sie niw wypowiadam bo ja chce JANE tylko NOMAD...

reklama
Do góry