reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Ida - takich wózków jest sporo , zobacz nawet na allegro ..

A co do tej pościeli to znowu namieszane mam w głowie .. bo ja tu sobie myślę , kupię sobie jakąś sliczną pościel do łóżeczka , taki bajeczny komplecik , z ochraniaczem od razu ... hi hi a tu nie wiadomo co kupić .. choć jakąś pościek i tak kupić trzeba .. no i może taki spiworek jak piszecie że są fajne..
dobrze mieć was :))... bez tych rad pewnie bym niepotrzebnie tylko kase wydała hi hi

reklama
Aniam, ochranicacz na łozko jest potrzebny od początku, ale ja posciel dopiero wyjelam teraz zima, poza przescieradlem oczywiscie. ;-)

Co do ochraniacza, to my nie kupowalismy, ale przydałby się tak naprawdę. Tylko że taki dookoła całego łóżeczka a nie tylko przy głowie, bo nasz to ostro wędruje..
A pościeli nie kupowaliśmy, ale dziadki kupiły, no i ani razu się nie przydała, a teraz w lecie zmieniamy już łóżeczko i będzie pościel, ale już pełnowymiarowa. No może druga dzidzia będzie pościelowa...;-)
Z pościeli to zwracajcie uwagę na to z czego robiona, bo niby na każdej pisze, że z bawełny ale jakoś dużo chińskiej bawełny krąży, super sztucznej. Fajna jest frotte - taka milusia. :happy:

aniam - sanya : śpiworek super...

ale dziewczyny macie rację, każde dziecko jest inne..., każda z was ma inne doświadczenia chociażby z pościelą, no i jak pisałam wczoraj jak tu być marym i pisać wiersze... hihihhi

Hehe, na szczęście dzieci w sposób dobitny informują co lubią, a czego nie. Szczególnie czego nie :-D

dzieci informują a wy sobie myslicie ,,, no i stówka w plecy a miało sie przydać ... na szczęście jest allegro gdzie można coś opylić ..
ochraniacz na łóżeczko mam u kuzynki bo kupiła juz swojemu większe łóżeczko więc wszystko wędruje do mnie .. a jej mały o dziwo śpi normalnie pod kołderką ..

z ochraniacza korzystaliśmy bardzo długo:tak: w zasadzie, to dość nie dawno go zdjęłam...

aniam-
śliczny śpiworek:tak: mamy podobny, tylko beżowy:-)

kasia- rozumiem, że mały zacznie ci spać niedługo w "dorosłym" łóżku?? tez bym chciała julke do takiego przenieść, ale mała strasznie się w nocy kreci:baffled:

reklama
Mam pytanie odnośnie butelek. Ania dość długo była na tak zwanych preparatach bezmlecznych( karmiłam ją piersią zaledwie 4 miesiące). Stosowalismy wtedy butelki z Aventu. I byliśmy zadowoleni. Teraz chciałabym karmić jak najdłużej, ale wiadomo-po powrocie do pracy będzie konieczność ociągania pokarmu i używania butelki. Ostatnio koleżanka poleciła mi markę Tommee Tippee: anatomiczny kształt smoczka, przystępna cena itp. Słyszałyście coś na jej temat?

Do góry