reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Klajo - ja muszę kupić komodę , bo moja szafa już rzeczy dla dziecka nie pomieści .. muszę chyba selekcje w swoich ciuszkach zrobić , bo zaraz się nie zamknie ...

A ja dzis kupiłam sliczny mięciutki niebieski kocyk w smyku ... jakoś tak weszłam i ręka sama po niego sięgneła ...

A co do tych pościeli , to macie jakies sprawdzone firmy ? nawet z allegro , żeby kupić kołdre i całą resztę ?? bo łóżeczko mam ,, ale reszty nie , a jak z Jarkiem patrzyłam w smyku to ceny są z kosmosu ..

reklama
Ja tez kupilam laktator Medeli, w szpitalu sprawdzal sie znakomicie (z modulem elektrycznym) ale reczne odciagnaie nim to porazka. Z tym ze teraz widzialam ze sa inne nowsze modele.

Slyszalam wiele dobrych opinii o Avencie.

A ja czekam na kolejne USG jak na zbawienie - musze miec pewnosc co do plci, ta niepewnosc blokuje mnie z zakupami.:baffled: A ja juz bym chciala poszalec.
Z posciela bede znow miec problem bo mam lozeczko sprowadzone z Wloch i ono jest ciut wieksze od naszych polskich rozmiarow:baffled: Dla Gabrysi posciel uszyla mi babcia ale ile bylo zachodu z zakupem materialu:szok: Wiekszosc wzorow dziecinnych materialow w naszych sklepach jest dla mnie nie do zniesienia, nie cierpie pstrokatych, wielokolorowych misiow np. :no: Takze musze poszukiwania rozpoczac jak najwczesniej.

co do laktatora tez slyszalam pozytywy o avencie ...
ja mialam jakis polski noname - porazka ... tu w uk kolezanka kupila tescowy produkt tez porazka ... laktator aby byl skuteczny chyba musi byc lepszej firmy ... albo lepiej obejsc sie bez ... ja meczylam sie z tym moim zlomem :no::no:

karina tez czekalam na usg jak na zbawienie ... teraz juz mam pewnosc jak szalec dla malenstwa ... nawet juz dwa bodziaki i pajacyka kupilysmy :)

Ja bym sie z posciela na razie wstrzymala, moja mala do 8 miesiecy spala w spiworku i nie miala mozliwosci sie rozkopac. Dopiero pozniej nauczyla sie go rozpinac i latwiej mi bylo przykrywac ja koldra

tampeza ja tez nie uzywalam poscieli na dzien dobry ale to dlatego ze mala urodzila sie w marcu wiec na poczatek spala troszke w beciku a pozniej zrobilo sie cieplo wiec wystarczal kocyk ... poduszka doszla jak miala okolo 2 lat ...
teraz chyba spiworek pojdzie w ruch bo to przeciez jesien bedzie :baffled:

No racja będzie jesień ... tylko ja mam cholernie gorąco w domu , pod podłogą sypialn jest jakiś węzeł ciepłowniczy ... gratisowo grzana podłoga a kaloryfery wiecznie wyłączone.. więc może porostu kocyk ..

Dzieczyny a o jakich śpiworkach piszecie, polarowych ? , czy takich ocieplanych bawłenianych?... (no i z rękawakami czy bez?), ja chyba w pościel zainstwesuję , przynajmniej do tej pory miałam taki zamiar..., a na pewno w poszewke...

A czy kt oraś z mam myślała kjaki zakupi laktator? Ja przy pierwszym dziecku zakupiłam Madele ale do odciągania recznego- porażka, 2 godziny męczyłam sie nad połową butelki, wolałam odciągnąć ręcznie...Ale prosze piszcie jaki jest sprawdzony i fajny

Ja mam laktotor elektryczny medeli, u mnie doskonale zdał egzamin:tak:. Ale niektóre dziewczyny mają problem z odciaganiem pokarmu laktatorem i muszą próbować różnych modeli :sorry2:

Ja pościeli i tym razem nie będę kupować zresztą Marii nie przykrywałam specjalnie jak drugie dziecko pokaże że chce to na pewno kupię :sorry2:, a spiworek dostałam ale jakoś mi nie podpasował - wyciąganie małej w nocy ze śpiworka nie szło mi specjalnie a i ona nie lubiła śpiworka. Do tej pory nie śpi przykryta, w zimę po prostu cieplej ją ubieram i już :tak::tak:

Ja mialam laktator reczny lakta plus i nadal nie ruszony. W szpitalu mieli medele i babki byla zadowolone. W niemczech mozna sobie wypozyczyc laktator elektryczny na recepte. Wydaje mi sie ze laktator to zawsze mozna kupic jak bedzie potrzebny.Ja przy Paulinie kupilam full rzeczy tak na wszelki wypadek i leza nieruszone a czesc wydalam znajomym.

Teraz mam zajawke co z lozeczkiem bo mloda niepedagogicznie spi z nami:zawstydzona/y:. Ale mamy ja przenies do lozeczka i co tu wymyslic jako drugie. Pewnie wszycy razem bedziemy spali :szok:.
Ja sie napalilam na krzeselka i stolik z ikei. Mojej siostry synowie maja z mamuta i sa super. Stabine, lekkie i latwe do czyszcenia. Ogladalam rozne i chyba te ikejowe najlepsze. Mam posciel z ikei taka w bombelki tez calkiem. Tyle ze jak sie kupuje wklad to trzeba patrzec na rozmiary bo np ikea ma nietypowe. No a bez sensu do kazdej poscieli wklad kupowac;-).Mloda dostala dwa fajne koplety i leza bo sa niewymiarowe:baffled:.

reklama
wiecie co, ja taka się zastanawiam i myśle tp dochodze do wniosku że wkładu nie kupie tylko sama poszewkę, bo tak poduszki i tak nie zamierzam uzywac , a do poszwy do kołderki włoże kocyk, bo Maciek mnie zatrzasnie jak dziecko będę przegrzewać :baffled: chyba...

Do góry