reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

No to już nie wiem , zawsze możesz urządzić maluchom jakiś pokoik , choć nie wiem czy będą miały razem , czy osobno ... oj nie martw sie , cos wymyslisz.. a pare nowych ciuszków i tak pewnie kupisz , bo nie wytrzymasz :)) ... albo chociaz skarpetki , czapeczkę hi hi
I to jest pomysl:-), przydaloby sie pomalowac cos wesolego na scianach, tylko jakos wiecznie czasu mi brakuje. Mebelki widzialam super dla dzieci w angielskim katalogu, szkoda, ze tu nic takiego nie ma, tylko IKEA. A na dzialy dzieciece to az boje sie zagladac, jeszcze jade do PL w czerwcu i na pewno cos tam dostane od rodziny:-p

reklama
Mi tam się meble z ikea dla dzieci podobaja :)).. no widzisz mówiłam że jak ktoś chce wydać kasę to zawsze jest jak .. przynajmniej odciągniesz swoją uwagę od ciuszków, których masz już duzo ..

tampeza - to wklej zdjęcie limuzyny:-D, u mnie juz stoi łóżeczko i komoda:-):-):-), a ciuszek nie kupuję przynajmniej tych najmniejszych bo moja mama ma juz chyba z 3 torby: głoenie body + pajacyki, mnie zostaje cala reszta:tak:

Czy któraś z mam oglądała x-landera model xa albo hauck traxx jaguar? Wiecie coś więcej na ich temat? Strasznie mi się podobają i nie wiem na który się zdecydowac..

Dadi - przeglądając fora na temat wózków natknęłam się na raczej negatywne opinie na temat hauck a co do xlanderów raczej na pozytywne opinie .. zreszta sama je też oglądałam .. wydają się ok..ale cóż może napisze jakiś posiadacz :))ale ja bym raczej wybrała xlandera

Klajo - normalnie zazdroszczę Ci tej komody .. ja łóżeczko też już mam ale złozone na strychu.. no i turystyczne o którym już wam kiedyś pisałam..

Ja mam pytanie odnośnie takiego urządzenia : Monitor oddechu + Niania AC 401-Angelcare. Chciałabym poznać jakieś opinie na ten temat (ale to pewnie już do doświadczonych mam :) ). Może, któraś z was zdecydowała się na jakieś rzeczy firmy DREWEX (chodzi mi o kocyki, okrycia kąpielowe). Ceny rzeczy tej firmy są dość wysokie (np 3 elem pościel to koszt 150 zl- w sklepie), ale jakość (i te wzory) jest nie porównywalna do tych tańszych (na które na razie się zdecydowaliśmy).
Co o nich myślicie, a jeśli już z nich korzystałyście to czy warto??

Aniam - ja sobie tez jej zazdroszcze.. hihihi, nier na prawdę bardzo się ciesze że ją kupiłam...

Mika - pośrednio sama sobe odpowiedziłaś, jakoś i wzory są o niebo lepsze. Moja kuzynka kupiła jedną pościel oryginalną i jedną tzw. normalna i przyznaje że rzeczywiście jest różnica, w pościeli głownie w wykończeniu, a w ręcznikach w grubości frotki. Natomiast na co się zdecydujesz to zależy głownie od ciebie , albo raczje mówiąc brutlanie od grubości portfela...Ale sama też stwierdziła, że na dwie oryginalne pościele do łóżeczka by się nie zdecydowała,

A czy kt oraś z mam myślała kjaki zakupi laktator? Ja przy pierwszym dziecku zakupiłam Madele ale do odciągania recznego- porażka, 2 godziny męczyłam sie nad połową butelki, wolałam odciągnąć ręcznie...Ale prosze piszcie jaki jest sprawdzony i fajny

reklama
Ja mialam dwa laktatory, elektryczny Tufi i reczny BabyOno, oba to byla porazka, przez godzine zbieralam ok 50ml, a maly dziad i tak nie chcial pic z butelki i ladawalo w zlewie. Szybciej mi szlo zbieranie mleka bez laktatora, takze teraz na pewno zadnego nie kupie.

Do góry