reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

no dobra, ale jak to jest wkońcu z tymi parasolkami, bo ja jak widzę dziecko w takim wózku to mam wrażenie , ze ono zaraz z niego wypadnie .. no i jak spia to tylko czasem takie zwisajace główki widać :)).. chyba poprostu ta parasolka jako dodatek ?? no i czy na zime sie to nadaje ?? i chyba lepiej kupic takie potem dodatkowo ?? bo raczej nie jako pierwsza spacerówke ?

reklama
Aniam, w Anglii to chyba inaczej jest, ale w Polsce nie zaleca sie uzywania parasolki chyba przezd 6 miesiacem, ja wlasnie z takich wzgledow jak opsialas, zdecydowalam sie na nia, jak Zuzia miala dobrze ponad rok, a i tak na spacery to jeszcze dlugo jezdzila w normalnej spacerówce, dopiero jak miala 2 lata, to sie przestawilismy tylko na parasolke, a teraz to juz b sporadycznie jest w uzyciu i wlasnie dlatgo zastanawiam sie czy kupic dla niej taki podest dolaczamy do wozka. :-)

A my całkowicie zrezygnowaliśmy z gondoli (wybraliśmy travel system). Po pierwsze, dlatego, że u nas po prostu nie ma zimy, po drugie, dlatego, że mamy ogródek i taki namiot ogrodowy pod którym spokojnie można postawić łóżeczko turystyczne. Za to w spacerówkę zainwestuję, bo poprzednio potrzebowaliśmy jej długo.

No miło kolejna sprawa dla mnie wyjaśniona .. bo te parasolki nie są zbyt drogie w smyku widziałam ostatnio taka za 150zł .. to zawsze potem można sobie dokupić ... zresztą ja jak będe mieszkała na tej wsi do której się przeprowadzam, to raczej ciężar wózka nie będzie przeszkodą ... na tych wertepach raczej nawet przyda mi się ciężka spacerówka na dużych kołach.. bo pod domem sam piach , nawet drogi normalnej nie ma .. a sto metrów dalej las .. hi hi // oj chyba będę tęsknić jednak troszkę za miastem i autobusami i tym całym zgiełkiem :))

Hihi widzę, że tamt wózków rozkręca się :laugh2:

Ja dodam tylko od siebie, że parasolki mogą być bardzo różne, teraz popularne są maclareny - to są całkiem spore wózki, lekkie a składają się jak parasolki, parasolki mogą być na malutkich kołach i bez usztywnianych pleców albo bardziej masywne - z większymi kołami, ze sztywnymi plecami i rozkładaniem na płasko -co kto woli :tak::tak:

A jeżeli chodzi o przechodzenie z gondli do spacerówki bo jak jest dobry śpiworek to nie ma powodu, żeby nie przenieść do spacerówki jeżeli ta rozkłada się na płasko. My zmieniliśmy wózek na spacerówkę bo Mery po prostu nie mieściła się w gondoli w lutym, kiedy było jeszcze bardzo zmino. Dobrze zabudowany wózek daje gwarancję, że dziecko na pewno nie zmarźnie :tak::tak::tak:

Aniam141 - ja mialam na mysli takie dobrze wyposazone wozki, skladajace sie jak parasolka.
My mamy taki:
Peg-Perego Pliko P3 NOWE - KOLEKCJA 07-08+ GRATIS (352023703) - Aukcje internetowe Allegro

O dokladnie taki ( starsza kolekcja) : WOZEK PEG PEREGO PLIKO 3 CLASSICO-modele 2007!!! (350269254) - Aukcje internetowe Allegro

Polecam ten wozek w 100%. Gabrysia jezdzila nim od 7 miesiaca, wiele przezyl ( m.in. 12 lotow samolotem, wiele dzikich wypadow i nadal jest w calosci i nie ma z nim zadnych problemow.

reklama
A to część moich zakupów ciucholandowych , oprócz maleńkich skarpetek nabytych w H&M.. to tylko kilka rzeczy , bo mam już tego całą szufladę hi hi .. a te spodenki które są na osobnym zdjęciu to ulubione spodenki J...

Załączniki

• bbb1.jpg
    bbb1.jpg
    46 KB · Wyświetleń: 38
  • bbb2.jpg
    bbb2.jpg
    52,1 KB · Wyświetleń: 44
Do góry