reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

doris- śliczne te twoje maleństwa:tak::tak:

co do pieluchowania- moim zdaniem jeśli lekarz zalecił, można spróbować. w końcu czego się dla dzieciaczków nie robi. nie wiem na ile skuteczne są tego typu metody (o ile w ogóle są skuteczne), ale nie zaszkodzi spróbować;-) i nie wydaje mi się zeby staniwiło to dla malucha jakis dodoatkowy dyskonfort:-)

reklama
Ewa - nie do końca się zgodze , Szymkowi jak lekarz założył tą pieluche bo chciał pokazać to był ryk bo wtedy nie może maluch machać nogami tak jak mu się podoba. Zreszta ile lekarzy tyle opini , ja tam ufam Zawitkowskiemu i u mnie się sprawdziło to co powiedział :)

Moim maluchom też jest niewygodnie ale narazie będę im zakładać te pieluchy. Wizytę na USG mam za 2 msc. to wtedy się zobaczy co dalej.
Kupiłam dziś na allegro matę Tiny Love-rzeczywiście chyba jest największa.

doris - jak wejdziesz na forum to wejdz w " ciaża, poród ' i tam jest taki dział jak wstawić suwaczek wraz z adresami na różne stronki które je zawieraja . U bliźniaków to normalne te słabo rozwiniete bioderka ? Bo u mnie to było z powodu ułożenia pośladkowego i wagi ponad 4kg . Troszkę późno to USG masz ja miałam kolejne za miesiąc z małym hakiem i już się okazało że jest ok. Śliczne te Twoje dziaciaki i fajnie że chłopak i dziewczynka .
Napisz jak radzisz sobie tak na codzień z kąpaniem , karmieniem , spacerami ? Ktoś Ci pomaga ?, bo dwoje to niezłe wyzwanie.

Ostatnia edycja:
Ewa - nie do końca się zgodze , Szymkowi jak lekarz założył tą pieluche bo chciał pokazać to był ryk bo wtedy nie może maluch machać nogami tak jak mu się podoba. Zreszta ile lekarzy tyle opini , ja tam ufam Zawitkowskiemu i u mnie się sprawdziło to co powiedział :)

ok, ja też bym pewnie nie pieluchowała, ale ostatnio u ortopedy widziałam dziewczynkę która nosiła aparat ortopedyczny... kobitka (jej mama) jej nie pieluchowała, bo uważała to za bezsensowne. ortopeda stwierdził, że mimo wszystko i tak nie dało by się pewnie uniknąć aparatu, ale na peno skróciłoby to czas jego noszenia...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry