reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

ajako-no ja właśnie raczej nie na długie noszenie, tylko na krótkie wyjścia na dwór z psem, czy do pobliskiego sklepiku po jakieś pierdółki. To akurat nosidło (model active) ma z tyłu na plecach takie fajne pasy podtrzymujące i to jest bardzo wygodne i fajnie odciąża plecy, właściwie nie czuję,że niosę z przodu 6-kilogramowego klocusia:-) Główka Małej nie lata, jest od tyłu podparta wyprofilowanym oparciem, może sobie łypać na boki ja mam obie ręce wolne :-)
Pytałam ortopedy o takie rozwiązanie, powiedział,że jego zdaniem najlepiej na rękach u mamy , a skoro mama nie ma kilku rąk to nosidełko się przyda;-)
W chuście też fajnie, ale zauważyłam,że jak mała nie śpi i podnosi główkę to muszę ją przytrzymywać żeby się nie odginała. Pewnie coś źle wiążę.
aniach- super zakupki:-)
Ida- a ty pisałaś kiedyś o szkoleniu z noszenia w chustach , opowiesz jak było?:-)

Tył tego nosidełka wygląda tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Sanya - mam bardzo podobne nosidełko BabyBjorn (z odzysku hehe) też z kokonem. Wczoraj testowałam i nawet się zdziwiłam, bo mały lubi (Piotruś nie lubił), zasnął nawet w nim. Dość wygodne. :happy: Choć na dłużej jeszcze nie wychodziłam więc nie wiem czy nie będzie mi ciężko.

Z innej beczki - macie może jakieś namiary na sanki dla dwójki gnomów z oparciem (chcemy kupić Piotrusiowi ale większe, bo nast. zimę już w dwójkę na pewno będą jeździć).

Celka nomad jest fajny i lekki. PP pliko tez jest fajna i ma stopien z tylu dla drugiego dziecka wiec rozwojowa. Ja mam klasyczny wozek ciezki z nosidlem torba i maclarena ktorego uwielbiam. Torbe wkladam do maclarena i mam lekka spacerowke. Mac ma superowa folie deszczowa i mega daszek rozklada sie na plasko. Ja mam tego szarego teraz sa nowe z poduszka dla niemowlaka i okryciem na nogi. Tyle ze to luksusowa parasolka i kupilam ze wzgledu na podroze. Prowadzi sie jak baletnica. Nomada i pliko mozna rozbudowywac, cos wepniesz w stelarz a tu nic.

Dwie godziny dziecko moze przebywac w takich dziwnych pozycjach. A jak sie policzy nosidelko, lezaczek,fotelik to niezle sie tego nazbiera w ciagu dnia.

Sanya a nosidelko to jakiej firmy ?
Kasia z ja szukam sanek i jakos takich dla dwojga nie widzialam:confused: One sa dluzsze czy jak? Ja chyba plastikowe kupie narazie.
Aniach lezaczek i body fajowe.

Kicia, no dłuższe, poza tym takie normalne sanki. Pamiętam z dzieciństwa, mieliśmy takie, mieściliśmy się w trójkę (ja i bracia). :-)

Sanya dzieki fajnie wyglada i tez chyba zainteresuje sie nosidelkiem. Tampeza tez sobie chwalila takie. Siostra przywiezie mi takie stare womara i zobacze jak to w praniu wyjdze. Mala nosze pionowo w chusie ale jakos tak nie mam pewnosci. glowka tez jej lata.

Te saneczki z Biedronki sa śliczne:tak: Ja nie potrzebuje sanek dwuosobowych bo Pati już nie jeździ na sankach:-D:-D:-D
Super, że wam się moje zakupki podobaja:-) Już nie mogę się doczekać tego leżaczka:happy::happy:
Karina- ja właśnie szukałam takiego aby mial duzo funkcji i był do 18kg aby dlugo sluzyl:-):tak:

reklama
czescdziewczyny ja tak tylko na chwile bo mały ciągle marudzi (wczorajsza szczepionka), mam pytanie odnośnie wózków, możecie mi jakiś polecić, bo ostatnio się zastanawiam nad nowym bo mój mie ostatnio nie podchodzi, przeglądałam ten wątek itrudno wybrać, a wy już troche jeździcie nimi więc macie już wyrobioną opinie. Szukam dość małego wózia.

celka- ja mam nomada:tak: jestem z niego baaaardzo zadowolona:tak: lekki (i to bardzo- jestem wstanie znieść go sama ze schodów z gondolą i mała w środku), stabilny, fajnie się prowadzi, ma dużą gondolkę (którą można instalować w samochodzie):tak:
WÓZEK JANE NOMAD AIR+GONDOLA+FOTELIK H61 NOIR (482287722) - Aukcje internetowe Allegro

sanya- tak jak rozmawiałyśmy na gg, chyba się też na takie zdecyduje:tak:

Do góry