reklama
anaklim- nad tym pierwszym właśnie się zastanawiamy tam jest jeszcze taka fajowa rurka do spuszczania wody z wanienki ...My musimy przepykać do lutego w tym mieszkaniu potem to już luz :-) Młody będzie miał swój własny pokój i będzie straszny ważniak,pewnie nie pozwoli nam tam wchodzić lada moment;-)
anaklim ta pierwsza wersja mi sie spodobala .. nawet nie wiedzialam ze takie cudo istnieje ... u nas z kregoslupem ok ... ale ja byc moze cesarka bede rodzic wiec schylanie ciezka sprawa ... tylko gdzie by to wstawic ... bo miejsca u nas jak na lekartwo ...
pokaze mojemu bedziemy myslec ... no i byc moze w tygd bede w edim na zakupach wlasnie w mothercare (spodnie potrzebuje ciazowe) wiec moze obejrze na zywca
pokaze mojemu bedziemy myslec ... no i byc moze w tygd bede w edim na zakupach wlasnie w mothercare (spodnie potrzebuje ciazowe) wiec moze obejrze na zywca
Ja to będę w łazience trzymać (mam 3 więc będzie gdzie))), kółeczka ma, to będzie łatwo przewozić w razie potrzeby. Mi też ten pierwszy bardziej się podoba, no i kupa miejsca na bibeloty pod spodem, poza tym plastik i cerata, łatwo utrzymać w czystości... A o wężyku nie wiedziałam, to już wogóle bajer...
Ja o takim myslalam jesze z Paulina i mi rozradzili ze wanienka mala i szybko dzidzia wyrosnie. A dla pleckow to wygoda straszna. Ja przewijak kladlam na pralce i bylo super, bo oczywiscie plecki mi wysiadly. Teraz tez mi sie przypomnial. Nasz pediatra ma taki fajny skladany podwieszany na scianie. Chyba ikea ma takie podobne i tez jest bardzo wygodny.
IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | GULLIVER | Stolik scienny do przewijania
Anaklim 3 lazienki fajnie, duzy domek masz.
IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | GULLIVER | Stolik scienny do przewijania
Anaklim 3 lazienki fajnie, duzy domek masz.
agata806
Fan(ka)
Kurcze nie mam czasu ale znowu nie mogłam się oprzeć.
Ja miałam przewijak na łóżeczku a obok komoda - na komodzie stało wszystko co potrzebne a przewijaka nie zdejmowałam do czasu, do kiedy go używaliśmy. I ten układ bardzo polecam, żeby nie chować rzeczy, których w końcu na początku używa sie 10 razy dziennie .
Do zwykłej wanienki można kupić stojak - bardzo polecam.
Przewijaka z wanienką już nie bo gdzie odłożycie dziecko z wanienki - jedna osoba trzyma dziecko a druga nakłada przewijak? Nie wiem, mi się wydaje że to małe wygodne, zwłaszcza, że nie zawsze jest druga osoba do pomocy. Kąpiel to i tak stres dla młodej mamy (przynajmniej dla mnie było), przy pierwszych samodzielnych kąpielach kładłam wanienkę na łóżko - plecy bolały ale przynajmniej nie bałam się wysokiej wanienki
Wypuszczenie wody może i jest wygodne ale i tak trzeba umyć wanienkę więc siłą rzeczy i tak się ją wyjmuje
Ja miałam przewijak na łóżeczku a obok komoda - na komodzie stało wszystko co potrzebne a przewijaka nie zdejmowałam do czasu, do kiedy go używaliśmy. I ten układ bardzo polecam, żeby nie chować rzeczy, których w końcu na początku używa sie 10 razy dziennie .
Do zwykłej wanienki można kupić stojak - bardzo polecam.
Przewijaka z wanienką już nie bo gdzie odłożycie dziecko z wanienki - jedna osoba trzyma dziecko a druga nakłada przewijak? Nie wiem, mi się wydaje że to małe wygodne, zwłaszcza, że nie zawsze jest druga osoba do pomocy. Kąpiel to i tak stres dla młodej mamy (przynajmniej dla mnie było), przy pierwszych samodzielnych kąpielach kładłam wanienkę na łóżko - plecy bolały ale przynajmniej nie bałam się wysokiej wanienki
Wypuszczenie wody może i jest wygodne ale i tak trzeba umyć wanienkę więc siłą rzeczy i tak się ją wyjmuje
agatka-ale mozna ją umyć PO spuszczeniu wody, więc w zależności gdzie kto kąpie bobasa ( w pokoju czy w łazience) sobie ją potem przeniesie pustą i lekką do umycia. :-):-):-)
Dla mnie to np bardzo ważne, ostatnio lekarz już kazał mi się zaopatrzyć w pas wspomagający:-( wieczorem z powodu brzuszka nie mogę samodzielnie kroku zrobić a noce mam coraz gorsze, bo mogę spać tylko na lewym boku (gin zabronił już na plecach,a na prawym boku-kamol bodzie)
anaklim- my chyba też się w to zaopatrzymy, co prawda łazienki tylko dwie (potem będzie więcej haha) ale jedna jest wprost stworzona do wstawiania różnych różności i ma super grzejnik ścienny więc mały będzie miał cieplutko:-) A tatuś już się zarzeka żę kapania będzie jego. Czyli nocki moje ;-)
Dla mnie to np bardzo ważne, ostatnio lekarz już kazał mi się zaopatrzyć w pas wspomagający:-( wieczorem z powodu brzuszka nie mogę samodzielnie kroku zrobić a noce mam coraz gorsze, bo mogę spać tylko na lewym boku (gin zabronił już na plecach,a na prawym boku-kamol bodzie)
anaklim- my chyba też się w to zaopatrzymy, co prawda łazienki tylko dwie (potem będzie więcej haha) ale jedna jest wprost stworzona do wstawiania różnych różności i ma super grzejnik ścienny więc mały będzie miał cieplutko:-) A tatuś już się zarzeka żę kapania będzie jego. Czyli nocki moje ;-)
tampeza
Wrześniowe mamy'08
My mamy w lazience na scianie zamontowany blat, na ktorym lezy przewijak, dalej jest zlew i znowu blat na ktorym tzymamy wanienke, wszystko na wysokosci pasa, wiec bardzo wygodnie mala kapac, u gory jest jeszcze polka na kosmetyki i pieluchy. Od urodzenia tam ja tez przewijalam, jakos mi najwygodniej.
Sanya u nas tez na poczatku tatus kapal, teraz niestety pracuje wieczorami
Sanya u nas tez na poczatku tatus kapal, teraz niestety pracuje wieczorami
reklama
Anaklim - fajne takie trzy łazienki , możesz mieć jedna specjalna dla dzidzi )..
A ten blat w łazience to rzeczywiście bardzo fajny pomysł no i rzeczy do kąpieli lądują tam gdzie ich miejsce czyli w łazience, bo w sumie po co zagracać pokoje.. no chyba że nie ma się miejsca, bo narazie tu gdzie wynajmujemy jest taka łazienka że nie widze w niej nawet pół przewijaka, ale tam gdzie się przeprowadzimy jest sporo miejsca ..
Ale dzięki wielkie za podpowiedzi...
Zastanawiam się też czy nie lepiej taką wanienke z podstawka poprostu i kąpać obok przewijaka , to wtedy dziecie z wanny na przewijak, no ale w sumie od czego ma się praleczkę w łazience ... ( w przyszłym domku ) bo tu mam w kuchni (
A ten blat w łazience to rzeczywiście bardzo fajny pomysł no i rzeczy do kąpieli lądują tam gdzie ich miejsce czyli w łazience, bo w sumie po co zagracać pokoje.. no chyba że nie ma się miejsca, bo narazie tu gdzie wynajmujemy jest taka łazienka że nie widze w niej nawet pół przewijaka, ale tam gdzie się przeprowadzimy jest sporo miejsca ..
Ale dzięki wielkie za podpowiedzi...
Zastanawiam się też czy nie lepiej taką wanienke z podstawka poprostu i kąpać obok przewijaka , to wtedy dziecie z wanny na przewijak, no ale w sumie od czego ma się praleczkę w łazience ... ( w przyszłym domku ) bo tu mam w kuchni (
Podziel się: