reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
anaklim- nad tym pierwszym właśnie się zastanawiamy:tak: tam jest jeszcze taka fajowa rurka do spuszczania wody z wanienki ...My musimy przepykać do lutego w tym mieszkaniu potem to już luz :-) Młody będzie miał swój własny pokój i będzie straszny ważniak,pewnie nie pozwoli nam tam wchodzić lada moment;-)

anaklim ta pierwsza wersja mi sie spodobala .. nawet nie wiedzialam ze takie cudo istnieje ... u nas z kregoslupem ok ... ale ja byc moze cesarka bede rodzic wiec schylanie ciezka sprawa ... tylko gdzie by to wstawic ... bo miejsca u nas jak na lekartwo ...
pokaze mojemu bedziemy myslec ... no i byc moze w tygd bede w edim na zakupach wlasnie w mothercare (spodnie potrzebuje ciazowe) wiec moze obejrze na zywca :tak:

Ja to będę w łazience trzymać (mam 3 więc będzie gdzie:)))), kółeczka ma, to będzie łatwo przewozić w razie potrzeby. Mi też ten pierwszy bardziej się podoba, no i kupa miejsca na bibeloty pod spodem, poza tym plastik i cerata, łatwo utrzymać w czystości... A o wężyku nie wiedziałam, to już wogóle bajer...

Ja o takim myslalam jesze z Paulina i mi rozradzili ze wanienka mala i szybko dzidzia wyrosnie. A dla pleckow to wygoda straszna.:-D Ja przewijak kladlam na pralce i bylo super, bo oczywiscie plecki mi wysiadly. Teraz tez mi sie przypomnial:tak:. Nasz pediatra ma taki fajny skladany podwieszany na scianie. Chyba ikea ma takie podobne i tez jest bardzo wygodny.
IKEA | Małe dziecko | Stoliki do przewijania i pielęgnacja dzieci | GULLIVER | Stolik scienny do przewijania
Anaklim 3 lazienki fajnie, duzy domek masz:tak:.

Kurcze nie mam czasu ale znowu nie mogłam się oprzeć.

Ja miałam przewijak na łóżeczku a obok komoda - na komodzie stało wszystko co potrzebne a przewijaka nie zdejmowałam do czasu, do kiedy go używaliśmy. I ten układ bardzo polecam, żeby nie chować rzeczy, których w końcu na początku używa sie 10 razy dziennie :tak::tak:.

Do zwykłej wanienki można kupić stojak - bardzo polecam.

Przewijaka z wanienką już nie bo gdzie odłożycie dziecko z wanienki - jedna osoba trzyma dziecko a druga nakłada przewijak? Nie wiem, mi się wydaje że to małe wygodne, zwłaszcza, że nie zawsze jest druga osoba do pomocy. Kąpiel to i tak stres dla młodej mamy (przynajmniej dla mnie było), przy pierwszych samodzielnych kąpielach kładłam wanienkę na łóżko - plecy bolały ale przynajmniej nie bałam się wysokiej wanienki :sorry2:

Wypuszczenie wody może i jest wygodne ale i tak trzeba umyć wanienkę więc siłą rzeczy i tak się ją wyjmuje :blink:

agatka-ale mozna ją umyć PO spuszczeniu wody, więc w zależności gdzie kto kąpie bobasa ( w pokoju czy w łazience) sobie ją potem przeniesie pustą i lekką do umycia. :-):-):-)
Dla mnie to np bardzo ważne, ostatnio lekarz już kazał mi się zaopatrzyć w pas wspomagający:-( wieczorem z powodu brzuszka nie mogę samodzielnie kroku zrobić :baffled: a noce mam coraz gorsze, bo mogę spać tylko na lewym boku (gin zabronił już na plecach,a na prawym boku-kamol bodzie)
anaklim- my chyba też się w to zaopatrzymy, co prawda łazienki tylko dwie (potem będzie więcej haha) ale jedna jest wprost stworzona do wstawiania różnych różności i ma super grzejnik ścienny więc mały będzie miał cieplutko:-) A tatuś już się zarzeka żę kapania będzie jego. Czyli nocki moje ;-)

My mamy w lazience na scianie zamontowany blat, na ktorym lezy przewijak, dalej jest zlew i znowu blat na ktorym tzymamy wanienke, wszystko na wysokosci pasa, wiec bardzo wygodnie mala kapac, u gory jest jeszcze polka na kosmetyki i pieluchy. Od urodzenia tam ja tez przewijalam, jakos mi najwygodniej.
Sanya u nas tez na poczatku tatus kapal, teraz niestety pracuje wieczorami:no:

reklama
Anaklim - fajne takie trzy łazienki , możesz mieć jedna specjalna dla dzidzi :))..
A ten blat w łazience to rzeczywiście bardzo fajny pomysł no i rzeczy do kąpieli lądują tam gdzie ich miejsce czyli w łazience, bo w sumie po co zagracać pokoje.. no chyba że nie ma się miejsca, bo narazie tu gdzie wynajmujemy jest taka łazienka że nie widze w niej nawet pół przewijaka, ale tam gdzie się przeprowadzimy jest sporo miejsca ..
Ale dzięki wielkie za podpowiedzi...
Zastanawiam się też czy nie lepiej taką wanienke z podstawka poprostu i kąpać obok przewijaka , to wtedy dziecie z wanny na przewijak, no ale w sumie od czego ma się praleczkę w łazience ... ( w przyszłym domku ) bo tu mam w kuchni :((

Do góry