reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Sanya - do tego łóżeczka to może niech Y zaprosi kolegów .. ostatnio słyszałam od koleżanki że to takie ala pepkowe tylko wcześniejsze .. spotykają się panowie , pija rózne trunki i składają razem łóżeczko .. pierwszy raz o tym słyszałam .. ale człowiek uczy się całe zycie ..

Ja tez obcinam metki .. choć w moim sklepie mądra firma ma takie przygotowanie do wyrwania metki .. choć jedni mądrze to rozwiązali ..

Ja mam jeden kombinezonik polarkowy ten który nabyłam wczoraj ale on ma podszewkę z innego materiału i raczej nie będzie przewiewny ale właśnie ciepły .. oby :))..

reklama
Mam pytanie: spirytus do przemywania pępka będziecie rozcieńczać same z 90% czy też poprosicie pediatrę o receptę i dacie w aptece do zrobienia?

A ja chciałam się pochwalić zamowiłąm wozior już czeka zapakowany w piąteczek jadę odebrać dokładnie taki jak w załączniku.
A dziś poszalałam na allegro i zamówiłam trochę ciuszków żeby trochę was dogonić:-) fajne uczucie.

Załączniki

• 81CONOAAH65.jpg
    81CONOAAH65.jpg
    104,1 KB · Wyświetleń: 34
kama- mi pediatrka podała przepis (przy julci), ale już nie pamiętam... w każdym razie w aptece też powiedza jak to zrobić, aby otrzymać roztwór 70%... chociaż- u nas sprawdziły się gaziki nasączone spirytusem leko i gencjana:tak:

abigail- gratuluje wyboru:tak::tak: gdybym wybrała model z formulą strata, na ten sam bym sie zdecydowała:-)

ja również obcinam metki:tak::tak:

u nas na pępolka sprawdził się fiolet na spirytusie ale brudził ubranka - teraz do szpitala biorę spirytusik a jak coś będzie nie tak z gojeniem to fiolecik w domu zapodamy

Tutaj jest gotowy surgical spirit for cord care w każdej aptece i nawet takie specjalne plastry nasączane spirytusem:) Już kupiłam...

Abigaill - gratuluję Nomada:)

reklama
Oj dziewczyny...ale poszalałam....:-):-) Dzis kupiłam piekne ciuszki w H&M - spodenki, bluzeczki i sukienusie.....Cuuudo....:-D No i kocyk - poscieli jeszcze nie mam :dry: No...i najważniejsze - wciąż brak łóżeczka.... ale chyba kupie RADEK VII - takie całkiem w gruszke jest.

Ida - pytałas o wózek, tak to Roan Marita, jest w niewielu sklepach, ale jest na allegro :tak: Dla mnie idealny, sprawdzony juz przez moja starszą siostrę, szczególnie że mieszkam na uboczu i droga do mojego domu to polny dukt....

Nie mam jeszcze nic dla siebie do szpitala, ale mam jeszcze troche czasu :tak:

Do góry