reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
Ida - nam na szkole pan mówił że nie jest to dobre bo trzeba w to wsunąć dziecko .. a to nie jest dla maluszka miłe .. ze jak coś takiego to lepiej otulać w kocyk .. no ale jak to doktorek , kazdy inne zdanie

Mi się wydaje fajne. Te rożki rzeczywiście grube jak cholera, ale u nas 1 miesiąc to wymarzał, potem się ustabilizował i dla odmiany pocił w kółko. Na poczatku to grubo go musieliśmy zawijać (grubo zawinięty spał jak kamulec 4 godziny, lżej budził sie co 20 min i jęczał - wywnioskowaliśmy że z zimna, więc wtedy rożek się w miare sprawdzał, choć obrzygiwał go w kółko i w sumie głownie w kocach był zawinięty).
Co do koców to polecam kilka cienkich polarkowych - jedna warstwa nie jest zapocająca, a dwie/trzy to już fajnie grzeją. Cieplejsze są koce z mikrofibry i praktycznie są niezniszczalne (polarkowe kilkanaście razy upierzesz to jak szmata).

A u mnie z ubranek polarkowe kombinezony się bardzo sprawdziły, w ogóle uwielbiam polarkowe ubranka, bo się super wszystko z nich spiera i myśmy dużo mieli i mamy dresików itp.

Spiryt w aptece 70% tańszy niż w sklepie więc można z tego powodu na receptę poprosić. Myśmy robili sami, bo zawsze się jakiś spirytus po domu pałęta, nie chciało nam się chodzić zamawiać itd. ogólnie 70% to nie musi być ściśle, chodzi o to, że taki 70% jest najbardziej bakteriobójczy ze wszystkich rozcieńczeń i lepiej taki niż 96% (co w sklepie) albo 40% (wódka) ale jak nie rozcieńczycie czy zrobicie to jakoś koślawo to zapewne pępek nie zgnije ;-)

A propos łóżeczka też mam Radka, co prawda już 6 razy klejony (moj potwór lubi sobie wytarmosić ścianki, a jest tak silny że je wyłamuje, nowe łóżko konieczne) ale super polecam. Proste, tanie, nie rozpadliwe (tylko tam gdzie sklejone się rozpada, a deseczki czy szczeble są bardzo wytrzymałe patrząc na to co wyrabia demon w środku). :tak:

Co do metek, u nas nigdy młodemu nie przeszkadzały, więc ja nie obcinałam. :happy2:

teraz własnie wybieram wózek i mam dylemat, może coś mi doradzicie, na razie mam takie na oku
1. JUMPER TAKO Wózek wielofunkcyjny pompa (402633126) - Aukcje internetowe Allegro
2. JET BABYACTIVE NOWOŚĆ 2008!!! HIT + Fotelik! (397922879) - Aukcje internetowe Allegro
3. WÓZKI BABY SMILE FX + FOTELIK + SUPERGRATISY !!!! (400851990) - Aukcje internetowe Allegro

pierwsze 2 widziałam na żywo i są fajne, tylko w jumperze brakuje mi pojemnego kosz na zakupy, tak samo zreszta w tym fx :-(

i jeszcze jedno, jakie dokładnie ubrania szykujecie dla maluszka na wyjście ze szpitala, bo nie mam pojęcia, Majka urodziła sie w listopadzie, to wsadziłam ją w kombinezon i tyle, a teraz???? poczatek września to może być i upał i zimno

Ostatnia edycja:
Mi tez drugi, prowadzilam wozek o takich kolach i sie siwetnie prowadzil, ale to byl inny model.
Tez sie zastanawiam nad tym w co napoczatek ubierac. Mam polarkowy kombienzo, ktory sie swietnie sprawdzil w pazdzieriku i drugi z cienkiego sztruksu, ale jak by bylo cieplo, przynjamniej tak jak dzisiaj to na razie nie mam pomysłu. :szok:

pycha- mi najbardziej podoba się ten drugi:) fajne robi wrażenie:tak:
ale przed podjęciem decyzji odpowiedziąłabym sobie na pytanie: gdzie tym wózkiem zamierzasz jeździć?? bo podejrzewam, że w terenie najlepiej sprawdziłby się ten trzeci... ale jeśli po ulicach- to luzik:)

ida- mi się bardzo podoba:tak: tym bardziej, że we wrześniu może być jeszcze bardzo ciepło...

jak dla mnie to też 2
ja zamierzam małą ubrać w body z długim rękawem, sztruksową sukienusię, sweterek, rajstopki i bawełniana czapeczkę
jak już będzie w foteliku to okryję ją szczelnie kocykiem. myślę że jak na tą porę w zupełności wystarczy.............

reklama
Do góry