reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Polecam, jeżeli tylko dziecko da z tego skorzystać :sorry2:

A gruszka, fuj jak to później czyścić :sorry2:

Aniam - matę polecam właśnie od urodzenia, trzeba ćwiczyć podnoszenie główki :tak::tak:, tylko bez tych pałąków na początek i różnych ozdób bo tego za dużo.
Ja przywiozłam matę Marii i jak maluch skończy miesiąc na bank będzie już na niej wypoczywał :-p

reklama
Fridę też bardzo polecam, gruszka w ogóle nie ciągnęła nam glutków w porównaniu z Fridą. Naprawdę super przy takich gęstych katarach (rzadkie same spłyną). A te gluty do twoich ust nie dolecą, zero szans. My te filtry olaliśmy w ogóle i bez nich działaliśmy i glut leci mniej więcej do wys. 2 cm, do filtra nawet nie dolatuje. super łatwe toto w czyszczeniu i bardzo skuteczne. Tylko dziecko drze się wniebogłosy :-D

Co do poduszki to my dopiero miesiąc temu wprowadziliśmy, tak spał bez. Jak był mały i chory to podnosiliśmy nogi łóżeczka podstawiając książki żeby miał pochyło.

Widzę że szau wózkowy :-)
Co do zabawek i różnych takich to u mnie też Fischer się bardzo sprawdził. Choć i inne firmy też (np. Chicco). Z tych takich droższych generalnie - dziecko nie jest w stanie zniszczyć :tak: Niestety tańsze u nas rozkłada na części pierwsze, nawet nie wiemy jak i kiedy. :dry:

Agata - te zawieszki i pałąki z maty na szczęście mozna zdjąc... dzieki tym bardziej utwierdziłąś mnie w przekonaniu że warto kupić .. Ale kupie chyba taka z canpola ew. z firmy smiki (kupuje z tego zabawki dla kuzynki synka , fajna firma i ceny bardzo dobre ) .. podoba mi sie też mata z tiny love ale cena zaporowa jak na taka zabawke :))..

Kaj też spał bez poduszki bardzo długo, teraz usypia na poduszeczce, ale chyba tylko pro forma, bo budzi się bez:)
Boże - moja lista jest w dalszym ciągu tak długa jak była, a mi się wydaje, że mam jeszcze tyle czasu.... Niech mnie ktoś obudzi:)

sreberko - ten odkurzacz mnie troszkę przeraził ... tu to jeszcze mam normalny ale w drugim domu mamy przemysłowy karcher ... fajny widok , odciąganie kataru przy użyciu karchera hi hi ...

reklama
Do góry