reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

Polecam, jeżeli tylko dziecko da z tego skorzystać :sorry2:

A gruszka, fuj jak to później czyścić :sorry2:

Aniam - matę polecam właśnie od urodzenia, trzeba ćwiczyć podnoszenie główki :tak::tak:, tylko bez tych pałąków na początek i różnych ozdób bo tego za dużo.
Ja przywiozłam matę Marii i jak maluch skończy miesiąc na bank będzie już na niej wypoczywał :-p

reklama
Fridę też bardzo polecam, gruszka w ogóle nie ciągnęła nam glutków w porównaniu z Fridą. Naprawdę super przy takich gęstych katarach (rzadkie same spłyną). A te gluty do twoich ust nie dolecą, zero szans. My te filtry olaliśmy w ogóle i bez nich działaliśmy i glut leci mniej więcej do wys. 2 cm, do filtra nawet nie dolatuje. super łatwe toto w czyszczeniu i bardzo skuteczne. Tylko dziecko drze się wniebogłosy :-D

Co do poduszki to my dopiero miesiąc temu wprowadziliśmy, tak spał bez. Jak był mały i chory to podnosiliśmy nogi łóżeczka podstawiając książki żeby miał pochyło.

Widzę że szau wózkowy :-)
Co do zabawek i różnych takich to u mnie też Fischer się bardzo sprawdził. Choć i inne firmy też (np. Chicco). Z tych takich droższych generalnie - dziecko nie jest w stanie zniszczyć :tak: Niestety tańsze u nas rozkłada na części pierwsze, nawet nie wiemy jak i kiedy. :dry:

Agata - te zawieszki i pałąki z maty na szczęście mozna zdjąc... dzieki tym bardziej utwierdziłąś mnie w przekonaniu że warto kupić .. Ale kupie chyba taka z canpola ew. z firmy smiki (kupuje z tego zabawki dla kuzynki synka , fajna firma i ceny bardzo dobre ) .. podoba mi sie też mata z tiny love ale cena zaporowa jak na taka zabawke :))..

Kaj też spał bez poduszki bardzo długo, teraz usypia na poduszeczce, ale chyba tylko pro forma, bo budzi się bez:)
Boże - moja lista jest w dalszym ciągu tak długa jak była, a mi się wydaje, że mam jeszcze tyle czasu.... Niech mnie ktoś obudzi:)

sreberko - ten odkurzacz mnie troszkę przeraził ... tu to jeszcze mam normalny ale w drugim domu mamy przemysłowy karcher ... fajny widok , odciąganie kataru przy użyciu karchera hi hi ...

reklama
Do góry