reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maluszka, przydatne adresy i nie tylko

reklama
puk, puk.....

Wow Agata, alez drogi zakup planujecie....ale fajowski...tylko te rogi do prowadzenia mnie przerazaja...mialam juz okazje jezdzic takim tzn kierowac i jak zadzwonil mi telefon to postoj przymusowy, bo za nic cholewa nie chciala sie bryka prosto prowadzic.....ale to tez pewnie zalezy od wozka...nie wiem...nie znam sie...

a ja mam pytanie do doswiadczonych mam.......nie wiem czy miejsce dobre, ale wlasnie co do zakupow.........zakupilam dzis kolejna koszule do szpitala....nie do konca dobra chyba....bo na ramiaczkach i z takim sznurowaniem na piersiach zamiast guzikow........chcialam na guziki i rekawem, ale nie bylo, a nachodzilam sie jak durna......tzn byly, ale takie babcine, a ta przynajmniej ladna jest ;-)
no i wlasnie..........czy do porodu to sie ubiera taka ladna koszule i z tymi guzikami czy czyms tam co ulatwia karmienie??? czy tez byle co np stara koszulke meza??
poradzcie, bo nie wiem czy spakowac tez wlasnie jakis wielki podkoszul malza czy wystarcza mi te koszule, ktore juz mam...

Ajako - do porodu bluzka męża, nie założysz po porodzie tego co miałaś na sobie do porodu, po porodzie kąpiel od razu i wskakujesz w czyste ciuszki.

A wózek - nie będę kupować później spacerówki, dobra spacerówka będzie służyć długo bo czasami i 2 -3 lata w zależności od dziecka.:tak:
Wózek z całą rączką niestety nie składa sie ciekawie, a my za 5-6miesiecy zmienimy kombiaka na sedan więc nie będzie gdzie upychać wózka. Już przy Marii musieliśmy kupować wózek w przyspieszonym tempie bo do samochodu D. emajlunga kiepsko się mieści i trzebabyło zdejmować koła co jest strasznie upierdliwe :no:

Hehehehe... Mamy... one mają tyle wspólnego z mamami co ja z mercedesami, czyli........

Ajako -bluzka męza moim zdaniem lepszy pomysł niż koszulka na ramiączkach, do tego sznurowana:-)

a ja dziś odwiedziłam ciuchbudę i kupiłam Gosi body z krótkim rękawem oaz zajefajnym napisem " If you think I'm cute you should see my Gran":-)
w drodze na autobus odwiedziłam hurtownię niemowlęcą. przybyła mi szczoteczka do włosków i grzebień. w takich miejscach to człowiek porządnie musi trzymać się za kieszeń, bo można zbankrutować w 5 minut.

agata wózeczek całkiem całkiem

agatko- bardzo fajny wózeczek:tak::tak: sama bym sie na taki skusiła, tylko jak już mówiłam przy mojej rozbrykanej julci przerażają mnie dwie rączki...

agatko- bardzo fajny wózeczek:tak::tak: sama bym sie na taki skusiła, tylko jak już mówiłam przy mojej rozbrykanej julci przerażają mnie dwie rączki...

Hihi ja tam na to nie patrzę bo czy jedna ręka czy dwie wolne przy Marii nie ma znaczenia - chce idzie za rękę, nie chce to nie idzie.
Dzisiaj widziała jej starą wanienkę, nie pamięta jej ale oczywiście wlazła do środka, oj jakoś ciężko to widzę, na pewno powróci miłość do wózka, zabawek, fotelika samochodowego. Będzie ciężko :-( Już teraz mówi, że jest małą dzidzią :shocked2:

Ajako -bluzka męza moim zdaniem lepszy pomysł niż koszulka na ramiączkach, do tego sznurowana:-)

no fakt ta sznurowana to na bank nie...........bede sie tam miotac w tych bolach....jeszcze mi co wyskoczy z dekoltu hehehe.....:-):-)
dzieki laski...czyli jednak koszulka meza....dobrze, ze ja z metra cieta jestem, a moj chlop wysoki...nie bede tylkiem, az tak bardzo swiecila hehehe;-);-)

a tak wogole to ile tych koszul macie do szpitala???ja mam dwie takie do karmienia, jedna normalna (bede cycka dolem wyciagac hehehe) nie wiem czy starczy....

Agata- to wesolo bedziecie mieli jak sie maluch pojawi, co??Marysia tez bedzie chciala byc nianczona jak mala dzidzia....dobrze, ze zawsze bedziesz miala kogos do pomocy.

reklama
Ajako - co się martwisz koszulami i tak każda jedna z tych do karmienia jest wstrętna :((.. ja kupiłam dwie na bazarku .. i jak tylko wróce do domu mam je zamiar schowac jak sie tylko głęboko da , albo wywalić ...

Agata - no może Maria niech nie kombinuje w mieszczeniu się do nosidełka dla dzieci .. hi hi ..

matylda - wiem jak to jest w sklapach , ja mam już ciuszki i tego typu rzeczy to ostatnio grzechotke wibrującą kupiłam , nie ukrywając chyba bardziej dla siebie niż małego , bo on musi do niej dorosnąć a ja chyba jestem własnie na takim etapie :) Sanya chyba tez dopadło to szaleństwo..

Do góry