My będziemy kupować wszystko, bo rzeczy po dzieciach się rozeszły...
Wózek na pewno
xlander x-move (dzieci miały xlandera x1) lub ewentualnie
mutsy.
Jak macie możliwość (głównie o finansach mowa), polecam
komodę kąpielową. Ja miałam
Brevi - normalna drewniana z szufladami + w pierwszych miesiącach w najwyższej szufladzie była wanienka z wężykiem - odpływem wody. Całość nakrywana pokrywą, która jednocześnie była przewijakiem.
Sprawdziła się u nas także
huśtawka Fisher Price 3w1 - leżaczek dla maluszka, huśtawka (na baterię, sama buja) oraz bujaczek dla starszaka.
Butelki raczej z
Lovi, smoczki-uspokajacze
Nuk (przy łobuzach chyba wszystkie dostępne na rynku przetestowałam, ale Nuk wygrał). Sterylizator miałam, ale uważam, że to był zbędny zakup.
Odnośnie laktatorów - dobrze mieć, ale radzę poczytać najpierw. Moja przyjaciółka była zachwycona
Madelą elektryczną (małe, jędrne piersi), a u mnie niekoniecznie się sprawdziła (balony
) Ja byłam zadowolona z ręcznego
Avent Isis.
Na kolki u malucha polecam z czystym sumieniem
Sab Simplex (do kupienia w Niemczech lub w Czechach) i
Gripe Water.
Z kosmetyków byłam zadowolona z serii
Nivea Baby u córki. Syn atopowiec -
Cetapil i Lipikar. Obydwoje na Oilatum byli uczuleni - robili się czerwoni i ich wysypywało - aczkolwiek wiele pielęgniarek/lekarek i położnych kłóciło się ze mną, że to niemożliwe
Dopóki nie zobaczyły same. Do pupci
Sudocrem (po codziennym stosowaniu równo po 6 miesiącach zatracił swoje cudne właściwości) i
Bepanthen i Linomag.
Pampersy
Pampersa do czasu wkładki aloesowej (chyba rozm. 3 - dzieci uczuliła), a później tylko
Dada.
O! Ja osobiście
nie polecam Pampers Newborn, bo mają siatkę, która się przykleja i odparza. "Jedynki" miałam
Huggies lub
Happy (szpital) i bardzo szybko przeszłam na 2 Pampersa.
Będę dopisywała jeśli chcecie, co u nas się sprawdziło, a co nie...