reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

w kwestii spiworka - nie uzywamy, bo bardzo "samochodowi' jestesmy, a na spacery czy sanki to po prostu kocyka uzywalismy
w kwestii butkow - raz mezowi wpadly w oko sportowe w geoxie za 150 i je kupil wbrew mojej woli, ale tak - to bez szalenstw - ccc lub deichmann sa bardzo dobre, szkoda mi placic w bartku za ich marke (nazwe), wystroj w sklepie, standardy obslugi, emocjonalne poczucie, ze kupilam dziecku najlepsze buty, jakie moglam, reklamy, itd... (od wielu lat zajmuje sie marketingiem, wiec patrze na te sprawy innym okiem), poza tym - wiekszosc z nas wychowala sie za dzikiej komuny, gdy nasze mamy mogly tylko pomarzyc o butach, jakie sa teraz i cieszyly sie, gdy dostaly cokolwiek - a czy to znaczy, ze wszyscy mamy plaskostopie, czy inne przypadlosci? nie

reklama
Mysz- dzięki za link, właśnie taki śpiworek widziałam u mnie na Chełmie, był za 105 zł, więc chyba kupię go w sklepie, bo z opłatą za przesyłkę wyjdzie mi podobnie.
Nie ma co szaleć z tym kożuszkiem, co nie? bo dzieci już starsze.

Gaal - a jaki t osklep na Chelmie jest z rzeczami dla dzieci??????????

Wlasnie - kalendarz!!!! Dobrze ze mi przypomnialas Aletko :-) W ubieglym roku najblizsi dostali Jasiowy kalendarz i mysle ze w ty mrok uzorbie tak smao (choc moze inny kalendarz :-))

dziewczyny koniecznie dajcie link na allegro na te kalendarze!!!!

Mysz- sklep z ciuchami jest w Centrum, w Pasażu Handlowym na piętrze, no i mamy obok Tesco -) jakbyś chciała się wybrać, zapraszam!!! chętnie potowarzyszę ;-);-)

A ja już na poczet Mikołaja kupiłam dzisiaj synkowi znikopis z pieczątkami ZNIKOPIS TABLICA MAGNETYCZNA SIMBA - 50 % 2 kolory (482179709) - Aukcje internetowe Allegro tylko dużo taniej, bo za 19,90 w Realu. Polecam, fajna rzecz, synkowi od razu spodobało się wkładanie pieczątek we właściwe dziury i mazanie nimi po planszy.
No i kupiłam mu wreszcie polarową czerwoną czapeczkę z szaliczkiem i rękawiczki. Chciałam co prawda kolorową, żeby bardziej kontrastowała z kurteczką, ale zrobiło się tak zimno, że musiałam coś kupić, bo od zeszłorocznej miał dzisiaj na główce odgnioty. A była tania i cieplutka, więc jak coś ładnego upatrzę, to mu jeszcze kupię. A on będzie taki czerwony Papa Smurf :-)

My też go mamy, tez dorwałam w realu, był ostatni i nie wbity do kas, ale sie uparłam i kilka osób latało by załatwic mi cenę :-p. Jaś go lubi, pomaże trochę, pociaga za sznurek, porozwala stepelki :-).

U nas od wczoraj rządzi odkurzacz :-D, tylko właczyc sam go nie umie i już mu się kawalatek odłamał :-(. No cóż, za 30 zł nie mogłam oczekiwac cudu wytrzymałosci. Grunt że nie ma tulenia drzwi do sionki za prawdziwym odkurzaczem.

Myślałam o takim odkurzaczu, ale nie wiem, czy zdołałabym oszukać swojego syna czymś odkurzaczopodobnym. Telefon zabawkowy się nie sprawdził.A odkurzacz znacznie więcej miejsca zajmuje.

u nas telefon tez specjalnych zachwytow nie wzbudzil :no:
Odkurzacz sobei odpuszcze bo maz by meni zabil :-D
Aletko - bardzo fajny stolik z krzeselkami - chce kupic cos podobnego :tak:

Znikopis Jas dostanie od mojej mamy (kupiony juz od kilku miesiecy czeka w Katowicach :-))

Na Mikolaja Jas dostanie ta kostke ktora wczesniej Wam pokazywalam
Eichhorn Drewniana kostka edukacyjna SUPER!!! (478013332) - Aukcje internetowe Allegro
tylk oze my placilismy taniej

Na Boze Narodzenie jzu tez mamy prezent :-)
Jas jest fanem pilek i samochodow, wiec dostanie cos takiego
w-z.pl WADER Miasteczko Kid Car 8m - SUPER CENA!!! (485903210) - Aukcje internetowe Allegro

Mamy taki tor w swietlicy szkolnej (jedna z mam przyniosla po swoich dzieciach) i dzieciaki nawet 8-9 letnie sie o to bija :-D Tak wiec mysle ze bedzie to zabawka na dlugo :tak:

reklama
dużo porządniejsza wersja tego co my mamy. Nas już nie rusza świecenie i buczenie :-p. Styropian schowany, z babcia sprzata czasem okruszki chleba, też dobre. No i jest trochę spokoju, bo normalny odkurzacz poszedł w niepamięc. ten jest Janka, a tamten mamay, taty, babci i dziadka, wiec mniej atrakcyjny :-p. jedyny minus to to,ze włacznik jest dośc sztywny i nie może go sam włączac.

Do góry