reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
O chrzcie to jeszcze nie myslimy. Przyjdzie na to pora.

A z zabawek to nie kupowałam nic. Dostałam jedną grzechotke na początku ciązy od koleżanki i matę edukacyjną w spadku.

MAmy też chodzik po dzieciakach z rodziny ale wylądował na strychu bo nie zamierzalam go używać.

mamaoli: mama razy 4 ;-)

a to nasz przedświąteczny zakup:
dscf0742vx2.jpg

dziecko dawali gratis! nieźle co? i na co nam te ciążowe dolegliwości...trza tylko dobrą okazje na allegro złapać ;-) :-D

Wczoraj w kosciele widzialam 4 dzieci i dwoje z nich bylo na tyle duzych ze mogli miec normalne ubranka, ale pozostalych dwoje bylo malenkich (tak jak moj bedzie - okolo 1,5 miesiaca) no i byly w beciku, bo latwiej maluszka takiego w beciku na rekach trzymac. no, ale moze faktycznie jakis kocyk? A moze jeszcze jakas okazja na Allegro bedzie...

Wczesnie robie ten chrzest z dwoch powodow - przekonan religijnych, no i z powodu pracy meza :-)

baba.jaga - a Ty to juz masz takie dziecko odchowane???? :-D :-D :-D

babajago- łóżeczko fajowe, a ono ma może wyryty księżyc i gwiazdkę z boku?:eek: bo chyba widziałam podobne:tak: aaa! gratuluję odchowanego dziecka, dobra okazja widzę na allegro :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

mysz- mi się wydaje, że już lepszy będzie jakiś cienki, ładniutki kocyk :tak: zobaczysz, że jak będzie trzeba dobierzesz wszystko bez problemu! pamiętaj,że jesteś naszą super zakupową mamusią :-):-):-):-) i musisz trzymać klasę, do samego końca :-D

baba.j.aga gratuluje zakupu

mysz ja tez jestem za szybkim chrztem:-)
Ola miała niecały miesiąc jak była chrzczona ( no ale to głownie dlatego, ze nam chrzestny do Angli odlatywał)
a Maksiu mial niecałe dwa

ja się jeszcze nad chrztem tak bardzo nie zastanawiałam :eek: oprócz tego kto będzie chrzestnymi i że wyjdzie nam jak małe wesele to o niczym innym jeszcze nie myślałam - a i chciałabym w wakacje bo wtedy łatwiej imprezkę dla rodziny na powietrzu zrobić ;-)

Juz moj maz sie zniecierpliwil dzis bo mu brzecze codziennie o tym jak Maluszek ma wygladac na chrzcie. Kazal mi o tym pomyslec jak sie urodzi wiec chyba faktycznie na razie sobie jeszcze odpuszcze.

U nas ten chrzest 01.07 (tak wypada pierwsza niedziela lipca) to nie jest najszczesliwszy pomysl ze wzgledu na sezon, wiec pomysl zeby byl obiad w jakiejs restauracji nad morzem raczej odpada... Wszedzie beda tlumy, wiec pewnie poszukamy czegos nie nad samym morzem, choc marzylaby mi sie sesja zdjeciowa na plazy z Maluszkiem :-D Po slubie tez pojechalismy z mezem na sesje na molo w Gdyni i to sa naprawde super zdjecia :-)

Po raz kolejny sprawdziła się butelka Chicco - taka zakrzywiona, poj 250ml. Mamy taką jedną dla Ignaca, a z malutką się strasznie męczylismy przez dwa dni z innymi butelkami, które w ogóle nie chciały się odpowietrzać - a dla niej to poważny problem! Z tej butli ciągnie bez problemu żadnego... Polecam jak nie teraz to później jak przyjdzie czas na wprowadzanie mleka modyfikowanego.

Pa

Aga

reklama
Ubranko do chrztu kupowała moja siostra (chrzestna Maciusia) :tak: :laugh2: . Oczywiście z moim udziałem i akceptacją ;-) .
Teraz nie wiem jak to będzie :dry: , bo nie mamy jeszcze propozycji rodziców chrzestnych. Zastanowimy się jak urodzi się Michałek :cool2:

Mamooli - gratuluję zostania mamą chrzestną :tak: :-)

Baba.j.aga - mamy też mamy takie łóżeczko tylko ciemne :tak: ;-) . A gratis niesamowity :-)

Do góry