reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Pluszowe zabawki dla takiego malucha to raczej niebardzo, bo przecież wszystko będzie do buzi pakował a pluszak to siedlisko kurzu :confused:

reklama
Jesli chodzi o wozek to mamy Mutsy (uzywany) i fotelik tez kupilismy uzywany, wiec calosc wyszla nam o 1000zl taniej niz za nowy zestaw. No i poniewaz wozek kupilismy od faceta, ktory handluje nimi na szersza chyba skale i je sprowadza (chyba z Niemiec :confused: ) to juz widziamy ze nasz Mutsy bedzie niepowtarzalny :-D Jest popielaty w takie biale prazki :-)
Fotelik samochodowy (Mutsy Play) jest juz z Polski, ale tez popielaty.

Jesli chodzi o dary od tesciowej to jzu o tym wspominalam i powtarzac sie nie bede ;-)
Aczkolwiek ona (i jej corka) sa zdziwione ze mam zamiar wszystko kupowac, bo taki ochraniacz do lozeczka to one by w momencie uszyly na maszynie... Ja bynajmniej nie zamierzam :eek:

Jesli chodzi o zabawki to mam karuzele z pluszowymi zwierzatkami (ale uzywana - dostalam od kolezanki), a sama kupilam mate interaktywna (ale bez palaka)
TAF TOYS MATA INTERAKTYWNA - NEW (182316864) - Aukcje internetowe Allegro
oraz wylicytowalam taki pałąk
fisher-price-bawialski słoń (177895047) - Aukcje internetowe Allegro
- jest w idealnym stanie i bardzo fajny, aczkolwiek poczatkowo chcialam kupic cos innego - jak sie wam wydaje - warto?????? Bo troche sie boje ze a nuz dziecko nie bedzie sie chcialo tym bawic i to beda pieniadze wyrzucone w bloto...
LITTLE TIKES OGRÓDEK ZABAW-MATA 5W1 Wys.0zł W-wa (181680965) - Aukcje internetowe Allegro

Aha - no i mamy konika na biegunach :-D
KOŃ KONIK BUJAK LITTLE TIKES HUŚTAWKA Wys0zł!!! (182537634) - Aukcje internetowe Allegro

gosiu -mi to się wszystkie takie karuzele podobają, fajowe i kolorowe! :tak:

mysz- konik na biegunach jest dla mnie number one :-) teściowa jak zwykle pomysłowa :-D moja to by też wszystko szyła :no:

aletko- mam podobne zdanie co do chodzików, NIE! ciekawa ta lista, ale ja pewnie wszystko zamieszam z tymi kolorami i kolejnością :-D

chodziki to moim zdaniem fatalna sprawa. przez myśl mi nie przyszło zeby to kupowac. zalecają lekarze zeby dzidzia sama sie męczyła:-) . w koncu im większe trudy tym milsze zwycięstwo:tak: .
a własnie. wiem, ze to smieszne, ale sama nie moge wymyslic. jak zrobiłyscie z posciela? ja wyprałam, ale schowalam i nie wiem czy juz moze prasowac i wyłożyc w łóżeczku? Łóżeczko stoi juz od konca marca rozłozone i czeka, tylko, ze bez poscieli:-D
ja tez jestem za pluszakami karuzelkami - sa miłe w dotyku, a to dodatkowy bodziec dla malucha

Fajnie macie z tymi prezentami dla maluszków :tak: . Nam teściowa do tej pory nic nie kupiła na wyprawkę ani dla Maciusia ani dla Michałka :-( . Potem robi wprawdzie małe prezenty, ale stosunkowo rzadko :eek:
Za to mój ojciec sypie kasą :-D ;-) .
Dlatego wszystko kupujemy sami. Choć chciałabym też coś dostać :-p

Szerlock - pościel też mam upraną i schowaną do szuflady :tak: . Na razie nie prasuję. Zrobi to Paweł jak będziemy mieli wyjść ze szpitala ;-) . I uprasuje tylko prześcieradło, ochraniacz i kocyk :tak: .

reklama
przez pierwsze miesiace nie uzywałam poscieli tylko rożek i kocyk, teraz tez tak będzie, no wszystko razem z ochraniaczem i prześcieradełkiem poprane i poprasowane a założe na łóżeczko jak juz przyjedziemy z Kamila ze szpitala:tak:

Do góry