reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

Pluszowe zabawki dla takiego malucha to raczej niebardzo, bo przecież wszystko będzie do buzi pakował a pluszak to siedlisko kurzu :confused:

reklama
Jesli chodzi o wozek to mamy Mutsy (uzywany) i fotelik tez kupilismy uzywany, wiec calosc wyszla nam o 1000zl taniej niz za nowy zestaw. No i poniewaz wozek kupilismy od faceta, ktory handluje nimi na szersza chyba skale i je sprowadza (chyba z Niemiec :confused: ) to juz widziamy ze nasz Mutsy bedzie niepowtarzalny :-D Jest popielaty w takie biale prazki :-)
Fotelik samochodowy (Mutsy Play) jest juz z Polski, ale tez popielaty.

Jesli chodzi o dary od tesciowej to jzu o tym wspominalam i powtarzac sie nie bede ;-)
Aczkolwiek ona (i jej corka) sa zdziwione ze mam zamiar wszystko kupowac, bo taki ochraniacz do lozeczka to one by w momencie uszyly na maszynie... Ja bynajmniej nie zamierzam :eek:

Jesli chodzi o zabawki to mam karuzele z pluszowymi zwierzatkami (ale uzywana - dostalam od kolezanki), a sama kupilam mate interaktywna (ale bez palaka)
TAF TOYS MATA INTERAKTYWNA - NEW (182316864) - Aukcje internetowe Allegro
oraz wylicytowalam taki pałąk
fisher-price-bawialski słoń (177895047) - Aukcje internetowe Allegro
- jest w idealnym stanie i bardzo fajny, aczkolwiek poczatkowo chcialam kupic cos innego - jak sie wam wydaje - warto?????? Bo troche sie boje ze a nuz dziecko nie bedzie sie chcialo tym bawic i to beda pieniadze wyrzucone w bloto...
LITTLE TIKES OGRÓDEK ZABAW-MATA 5W1 Wys.0zł W-wa (181680965) - Aukcje internetowe Allegro

Aha - no i mamy konika na biegunach :-D
KOŃ KONIK BUJAK LITTLE TIKES HUŚTAWKA Wys0zł!!! (182537634) - Aukcje internetowe Allegro

gosiu -mi to się wszystkie takie karuzele podobają, fajowe i kolorowe! :tak:

mysz- konik na biegunach jest dla mnie number one :-) teściowa jak zwykle pomysłowa :-D moja to by też wszystko szyła :no:

aletko- mam podobne zdanie co do chodzików, NIE! ciekawa ta lista, ale ja pewnie wszystko zamieszam z tymi kolorami i kolejnością :-D

chodziki to moim zdaniem fatalna sprawa. przez myśl mi nie przyszło zeby to kupowac. zalecają lekarze zeby dzidzia sama sie męczyła:-) . w koncu im większe trudy tym milsze zwycięstwo:tak: .
a własnie. wiem, ze to smieszne, ale sama nie moge wymyslic. jak zrobiłyscie z posciela? ja wyprałam, ale schowalam i nie wiem czy juz moze prasowac i wyłożyc w łóżeczku? Łóżeczko stoi juz od konca marca rozłozone i czeka, tylko, ze bez poscieli:-D
ja tez jestem za pluszakami karuzelkami - sa miłe w dotyku, a to dodatkowy bodziec dla malucha

Fajnie macie z tymi prezentami dla maluszków :tak: . Nam teściowa do tej pory nic nie kupiła na wyprawkę ani dla Maciusia ani dla Michałka :-( . Potem robi wprawdzie małe prezenty, ale stosunkowo rzadko :eek:
Za to mój ojciec sypie kasą :-D ;-) .
Dlatego wszystko kupujemy sami. Choć chciałabym też coś dostać :-p

Szerlock - pościel też mam upraną i schowaną do szuflady :tak: . Na razie nie prasuję. Zrobi to Paweł jak będziemy mieli wyjść ze szpitala ;-) . I uprasuje tylko prześcieradło, ochraniacz i kocyk :tak: .

reklama
przez pierwsze miesiace nie uzywałam poscieli tylko rożek i kocyk, teraz tez tak będzie, no wszystko razem z ochraniaczem i prześcieradełkiem poprane i poprasowane a założe na łóżeczko jak juz przyjedziemy z Kamila ze szpitala:tak:

Do góry