reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Kurcze - poscieli nie mam jeszcze, choc juz wiem jakiej wielkosci bedzie lozeczko, wiec w sumie moglabym kupic...

Mam pytanie do Was - co macie zamiar kupic do chrztu??? Jakies ubranko??? Na Allegro widzialam jakies takie potwornie drogie wiec ja postanowilam ze moj Maluszek bedzie mial biale spioszki, kaftanik i chce zeby lezal w beciku (bo bedzie chrzczony na poczatku lipca wiec bedzie jeszcze na tyle maly) - ale specjalny becik tylko do chrztu to tezm oim zdaniem wyrzucone pieniadze wiec myslalam o jednokolorowym (nawet nie bialym bo jest malo uniwersalny)
WIOSENNY ROŻEK FROTTE - BECIK CAŁY Z FROTKI (183116205) - Aukcje internetowe Allegro

Ale czy w tej frocie nie bedzie za goraco????

Jest jeszcze taki ale tez z froty

BECIK Z KAPTURKIEM Z TERMOFROTKI- 6kol. NOWOŚĆ (182815446) - Aukcje internetowe Allegro

i inny

Becik Rożek z Haftem Termofrotte - by 4baby (183211847) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Mysz - wydaje mi się, że taki becik frotte może być za cieply :tak: , szczególnie że to będzie lipiec i duże prawdopodobieństwo upałów :dry: .
Co do ubrania to mi nie podobają się typowo chrzcielne :no: . Dla mnie to wyrzucone pieniądze a materiał, z którego są uszyte na ogół jest sztuczny :tak: .
Ja lubię "normalne" ubranka :tak: . Maciusia chrzciliśmy jak miał niecałe 3 miesiące (na początku września) i miał na sobie białe body i cieniutkie rajstopki a na wierzchu niebieski komplecik (bluzeczkę i spodenki). Do tego biała czapeczka i białe buciki. Wyglądał jak aniołek :-)
Teraz chrzciny planujemy też w lipcu i ubierzemy Michałka podobnie :tak:

Wkleiłam zdjęcie z chrztu na w. zamkniętym :)

Myszko ten stolik jest bardzo fajny i na pewno posłuży na długo, takie zabawki warto kupować maluchom, bo owszem dzieci szybko się nudzą ale jest na to sposób. Zabawkę trzeba na pewnien czas schować i wyciągnąć powiedzmy po miesiącu, radość i zainteresowanie takie jak przy pierwszym oglądaniu. W ten sposób przez około trzy latka zabawka jest niezawodna.

Też myślę, że rożek to niezbyt dobry pomysł,te które wkleiłaś są bardzo grube, lepiej poszukać ładnego bawełnianego kocyka, a jesli było by upalnie, to chłopcu zamiast śpioszków można kupić spodenki i bluzę, bez żadnego okrycia.

Mi też się wydaje, że za ciepłe te rożki i w ogóle czy nie za małe? Moja siostrzenica była chrzczona, gdy miała niecałe 3 m-ce. Była ubrana w białe ubranie (jakiś polarkowy komplet, ale to był styczeń) i nic poza tym. Jakoś nie wyobrażam sobie jej wtedy w beciku - była za duża! :eek:

A mi się porypało kurcze z chrzcinami, bo kandydat na chrzestnego wyjeżdża do pracy za granicę i wróci dopiero w sierpniu :-( A chcieliśmy chrzcić w czerwcu w takim specjalnym rożku "chrzcinowym" dla maleństwa. No trudno, będzie trzeba wymyślić co innego, ale wiem, że na pewno będzie to coś białego :tak:

a myślicie, ze mozna pozyczyc ubranko do chrztu i becik? czy takich rzeczy się nie pozycza? bo tak na godzine kupowac wszystko to chyba nie bardzo.

U nas jest taka tradycja, że ubranko do chrztu kupuje chrzestna w prezencie, a chrzestny coś na pamiątkę i jakąś kaskę "w poduchę".
Szerlok zawsze możesz wybrać takie ciuszki, które jeszcze spokojnie założysz maleństwu później, ja miałam wypasioną sukieneczkę(chociaż i tak bez przesady) ale dlatego, że nie mogłam znaleźć jakiejś fajnej delikatnej sukienusi, którą jeszcze mała mogłaby ponosić. I uznałam, że skoro to jest prezent to będzie na pamiątkę.

Aaaa z tymi chodzikami z listy Aletki. Wydaje mi się, ze to chodzi o takie chodziki-jeździki, przy których dziecko może samodzielnie stanąć i poruszać się po pokoju,kiedy uczy się chodzić, a nie takie koszmary, w które wsadza się malucha i małe wisi na majtkach i odpycha się paluszkami.

Właśnie o takich myślałam, bo te zabawki przydają się koło 11 miesiąca kiedy maluchy zazwyczaj zaczynają stawiać pierwsze kroczki. I są to faktycznie zabawki, a nie narzędzie tortur.

co do chrztu- ja Myszko zamierzam moją żabkę ubrać też w zwyczajne ciuszki, a ostatnio jak byłam w Kościele i były chrzty ( 3 !!!) dzieciaki były tylko w ubrankach, rodzice nie trzymali ich w rożkach:no: a jak będzie ciepło, to można trochę pokombinować:-)

Oli ubranko kupiła chrzestna, takie kremowe spodenki i bluzie w kwiatuszki, dla Maksia pozyczałam i ubranko i becik bo chrzest był pod koniec kwietnia i był akurat zimny dzień, teraz Kama "wystąpi" w tym samym ubranku co Ola, no i pochwale sie, ze moja kolezanka własnie wczoraj poprosiła, zebym była chcrzestna dla jej córci (miesiecznej Oliwki):-) Chrzest ma byc pod koniec czerwca wiec powinnam juz byc w formie;-) no i przy okazji ja juz zdecydowałam, ze dla Kamilki wezmę ją bo rozważałam jeszcze kuzynke

reklama
Do góry