reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Dziewczyny czy dla dziecka trzeba kupić specjalne ręczniki czy można go wycierać zwykłymi?

ja kupilam taki reczniczek kapielowy z kapturkiem i myjka gratis :-) poza tym myjke dodatkowo tez kupilam,bo przyda sie-jak nie dziecku,to rodzicom,jak przypomna sobie,co mozna robic we dwojke w wannie :-p

reklama
Baba.j.aga - myślałam raczej o tych zachodnioeuropejskich czyściutkich równo przystrzyżonych miastach ... (nudy...)

A co do ręczników to są takie dla dzieci ale niczym się nie różnią od zwykłych raczej - i to frota i to. A do wycierania polecam pieluszkę tetrową - ręcznika używam tylko jako podkłądki i do owinięcia dziecka. Grubym ręcznikeim nie da się dokładnie wytrzeć wszystkich fałdek poza tym tetra jest delikatniejsza.

Aga

Ewula - ja bylam w Kurowie tez kiedys :-)
Chyba niedaleko jest Kozlowek z muzeum socrealizmu, prawda?

Powiem Wam szczerze ze oprocz wozka x-lander ze skretnymi kolami bralam tez pod uwage wozek malo znanej formy el-jot glownie ze wzgledu na swoja wage - wazy ponoc 10kg (x-lander 14kg). Nie chce sie wkleic link wiec tylko moge Wam powiedziec ze chodzi o model Capri Plus.

Jest nawet na Allegro lekko uzywany i tak sobie znowu o nim przypomnialam... Nowy jest niedrogi (okolo 750zl) ale problem tkwi w tym ze chcialabym go obejrzec na zywo.
Slyszalam ze jest niby w AKPOLU a jak tam pojechalam i spytalam to oczywiscie okazalo sie ze nie ma...:baffled:

Betka - ten Bebecar ktory ma roni to wiem ktory to jest, jednak jest dosyc ciezki i nie chodzi tak "gladko" jak x-lander.

Ten wozek to juz od ponad roku (zanim zaczelismy starania o dziecko) dla mnie spory problem :-D

gosia przyznam, ze dla Oli mialam taki recznik z kapturkiem ale szybko zrobil sie jakis za mały:-D Teraz uzywam duzych frotowych reczników z IKEI, oczywiści Ola ma swój a Maks swój i wystarcza:tak:
Kamili juz też zakupiłam:-)

Acha i nabyłam ostatnio gazetę "DZIECKO" z kocykiem:-)
tym w kwiatuszki oczywiście;-)

Barszczyk-na razie zadnego fajnego sklepu nie moge ci polecic-byłam tylko w jedenym gdzie wozki były dosc drogie:tak:,a wczorajsza wyprawa do baby-maxa zakonczyła sie tak -ze zjechalismy z mezem cały wrocław i nie znalezlismy tego sklepu:-D:-D:-D.
Ale oczywiscie jak tylko cos znajde to dam ci znac.

Mysz1978 nie Kozłówek tylko Kozłówka faktycznie jest całkiem nie daleko.
MamaOli widziałam ten kocyk bo koleżanka kupiła, trudno go kocykiem nazwać, ja bym raczej powiedziała kocynio.

Ja też kupiłam tę gazetkę z kocykiem, tylko że niebieskim w kotki :). Poza tym mam duży kocyk polarkowy i potnę go na 2 małe (cenowo bardzo się opłaca, a mnie szlak trafia, że mogę wykonywać tylko czynności stacjonarne - to poszyje, przynajmniej coś porzytecznego zrobie). Ubranek mam już cały kufer i jeszcze troche, pieluchy tetrowe kupiłam, butelki, podgrzewacz, fotelik, rożek, kocyki i czort wie co jeszcze mam. Muszę to znów przejrzeć i zobaczyć czego mi brak. No a nasze psiaki (nasz Opis i Łatek rodziców) dostały lalkę bobasa :-D , mam go nosić na rękach, przewijać, a jak pojawi się łóżeczko podkładać pod niego mp3 z wrzaskami dzidzi, żeby się przyzwyczaiły. Baliśmy się, że Opis będzie zazdrosny, ale jakoś spokojnie przyjmuje lale. Za to Łatek jest tak zafascynowany, że mam coś na rękach, że aż się boję. On jest bardzo życzliwie zainteresowany, ale to piesek po przejściach...

kupilam szelki do wozka i nauki chodzenia (nadejdzie moment,ze sie przydadza :-) ),pieluszki flanelowe i tetrowe (niestety,wzory flaneli nie te,co bym bardzo chciala,ale coz-nie mozna miec wszystkiego),zestaw lyzeczek zmieniajacych kolor pod wplywem temperatury,fajne skarpetki dla malucha od 0-6mies. (zolte misie i kremowe zajaczki),juz kupilam fride do noska,czapeczke malutka (kremowa),a dzis laktator medele-podobno mozna go podlaczyc do modulu elektrycznego :-) te moduly sa podobno cholernie drogie,ale chyba mozna je wypozyczyc z oddzialu noworodkowego.

http://www.allegro.pl/item164982174_aspirator_nosefrida_pudelko_filtry_10szt_gratis.html

http://www.allegro.pl/item164878953_czapeczka_smerfetka_dla_malutkiego_smerfa_mala.html

http://www.allegro.pl/item163384046_super_skarpetki_frotte_dla_niemowlat_0_6_m_zajac.html

http://www.allegro.pl/item162888811_lyzki_lyzeczki_magiczne_do_karmienia_canpol.html

http://www.allegro.pl/item165831680_laktator_reczny_medela.html

reklama
Ale para wrze w tym wątku! kocyki ( Mamaoli, Kluliczrek), wózeczki (Mysz), a ja dzisiaj byłam w Akpolu i zrobiłam troszkę zakupów. Kupiłam ręcznik z kapturkiem ( 100 x100) za 33 zł, to chyba nie drogo jakoś, co? Poza tym kupiłam ceratkę do przewijania, dla siebie gacie "poporodowe" 5 sztuk z Canapola ( za 8,20 chyba), "jaśka" - żeby sobie pomóc przy karmieniu, wkładki a w zasadzie kurna wielkie wkłady po porodzie do włożenia między nóżki ( kurde wielkie jak książka telefoniczna!!!!), jakieś tam waciki do wycierania malca i pieluchy - pampersy z otworkiem na pępek z firmy Bella ( chyba 44 sztuki za 24 zł?), Fridę do noska ( za 25 zł), termometr do wody ( za grosze - 5,20 z canapola), nożyczki do pazurków (canapol - 6,20). Wiem, chyba zgłupiałam ale jak weszłam, to nie mogłam się opanować, a pot ciekł mi po plecach, bo byłam tak przejęta:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::-D

Do góry