reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

jak już kiedys pisałam mojego synka, też średnio interesują klocki, choc zauważyłam ze od jakiegoś czasu próbuje połączyć dwa ze sobą i czasem sie nawet udaje:-D.
te Duplo to kupuje raczej dla samochodów, postaci czy zwierzątek. dzis synuś wszystkie zwierzątka z lego poustawiał pod krzesełkiem do karmienia, wszystko to mi pokazał a ja zachęciłam go żeby teraz traktorkiem przywiózł im coś do jedzienia i synuś załapał - byłam z niego dumna:-D.

a poza tym jak na moja kieszeń Lego jest potwornie drogie, choć jakości wykonania nie mogę mu odmówić, wiec jak są takie promocje to raczej korzystam i kupuje.
jak kupowałam ten kombajn to jeszcze jeden zestaw byl na promocji
Lego Duplo 4978 Zamiatarka GRATIS KATALOG (553616414) - Aukcje internetowe Allegro
za 15 zeta:szok:

Mi się wydaje że ta cena na tej aukcji jest zbyt wygórowana- że w Carfurze widziałam za max 30 zl!

reklama
kinga super ci się udało z tymi klockami, ja bym oba zestawy kupiła! Zwłaszcza, że je widziałam w sklepie po 50-60zł! No i u nas Duplo należy do ulubionych zabawek.
Baba.jaga, ta promocja własnie była w Carrefourze!

ostatnio synek dostał od chrzestnego 50 zeta, więc kupiliśmy mu żelazko i zestaw małego lekarza. z tego pierwsze jestem zadowolona (nawet udało sie je znaleźć w kolorze innym już róż) ale z tego zestawu lekarskiego to słabo, lipnie wykonany, oczywiście różowy (innych chyba nie produkują) i brak wielu ciekawych narzędzi.

a teraz myślę nad zestawem kręgli lub/i zestawem majsterkowicza.

My mamy dostac od znajomych majsterkowicza razem ze stolem itp gadzetami, maja po swoim synku, ale tak juz chyba mi ze trzy tygodnie przynosza:sorry2: a zabawek narazie nie kupuje, nie mam gdzie juz ich trzymac, pokoj malego caly w zabawkach u nas w sypialni kacik z zabawkami na dole w salonie cale iglo tez z zabawkami:zawstydzona/y: czekam na urodziny dopiero wtedy od nas cos dostanie;-)

Ostatni rzecza jaka kupilam to byla tablica ale maly nie byl zainteresowany specjalnie, dalam 6 letniemu synkowi mojego brata.

jednak moje plany zakupowe zostały zburzone przez brutalną rzeczywistość. byliśmy dziś u lekarza głównie po recepty i 400 zeta w plecy (prevenar + nutramigen + emoilum + krem oilatum soft). tylko płakać:wściekła/y:

Ewitko nie mam pojęcia... ale od zawsze chyba ma miejscami szorstkowatą skórę. najczęściej na policzkach (+czasem wypieki), do twego ostatnio na dłoniach przy kciukach (też czasem czerwoną) + na nogach i rączkach:confused:. wiadomo objawy uczulenia, a teraz przed tym nieszczęsnym szpitalem co to mamy być 5 kwietnia musimy mu podawać gluten i te szorstkości sie bardzo nasiliły. krem Oilatum to stosujemy od urodzenia a do kąpieli stosowaliśmy Oilatum emulsje przez rok. potem uznaliśmy że będziemy używać innego płynu "zwykłego", ale teraz to musowo trzeba było wrócić do jakiegoś emoilentu a że Oilatum jest drogie to na necie znalazłam Emoilum i dobre opinie o nim, poradziłam sie tez farmaceutki co u niej schodzi najlepiej z tych zamienników Oilatum i wyszło ze Emoilum właśnie. na różnica jest znaczna Oilatum ok 60 zeta a Emoilum 28 (oczywiście przy takiej samej pojemności).

na policzki sprobuj maść z witaminą A - dużo tańsza od BALNEUM czy OILATUM, a działa niby lepiej nawet:tak:

reklama
Do góry