Ja mam Bartki z jesieni, kupiłam wtedy w rozmiarze butów zimowych (rozmiar 22 :-)) i na szczęście jeszcze są dobre.
My mamy ten ogródek zabaw Little Tikes, polecam, też mały uzywa jako stoliczka do rysowania i do grania tez oczywiście. Uwaga - mimo sporej eksploatacji jeszcze na oryginalnych bateriach. Matę mieliśmy taką bez pałąków a i tak sprawdzała się tylko dopóki mały nie zaczał raczkować i chodzić.
A co na to pediatra
Nie proponowała przejscia chociaz na mleko ha
Do 16 miesięcy mały jadł mleko tylko w kaszkach i jogurtach Bobovity, bo był na cycu, zaczęłam wprowadzać NAN HA, ale nie chciał mi go pić, potem dostał NAN2 równolegle z cycem i nic mu nie było, problemy zaczęły się od listopada, prawie równo z zakończeniem karmienia chciałam przejść na NAN3, chyba za dużo było zmian. Kiedyś chciałam mu dać Bebiko sojowe, ale mały poznaje smaki i nie chce mi pić, mówi, że be. Co innego, jak dziecko od urodzenia jest przyzwyczajone, mój to nawet zwykłego sztuczniaka nie chciał pić, tylko cyca. A co do lekarki, to od pół roku jesteśmy w zawieszeniu, bo nasza odeszła z osrodka, a ponieważ dotychczasowe choroby udało nam się zwalczyć w domu, to od ostatniego szczepienia we wrześniu nie byliśmy u lekarza, a te problemy pojawily się całkiem niedawno i nie są non stop. Czasem zdarzy się, że go zsypie, a potem jest spokój, dlatego czasem zastanawiam się czy to nie z czegoś innego, może pojawia mu się z wody (jak pojedziemy do babci a tam maja paskudną wodę to go potem zsypuje).