reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Skarpetko kapcie i zwykle z ABS-em sa ok ale nie dokońca na naszych dywanach :-( na gołej podłodze idzie jak burza, ale na dywanie okropnie się ślizga i wykręca nogi :-(

reklama
My na razie nie mamy waszych problemow bo Jasio nie chodzi :sorry2:
Ale za to z mysla o nim kupilismy dywan d osalonu - nie chcialam zeby pelzal po golej podlodze, no i na dywanie jest jego mata wiec jest tez cieplej :-)

Dziewczyny mam raczkujących i pelzających ubieracie cieplej wasze dzieci na pupie i nóżkach? Bo mój jak popełza trochę w samych spioszkach albo rajstopkach po podłodze, a nawet po samym dywanie, to ma bardzo zimne nózki, rączki zresztą też :-).

Ewitka jak kark maluszka jesc cieply to jest ok raczki i nózki moga byc zimniejsze, ale popieram pełzaka i raczkujacym zakładajmy cos grubszego - bedzie cieplej ale i wygodniej ja bym nie chciała pełzac w body i cienkich rajstopkach po zimnej podłodze

ja też ubieram normalnie :tak:

Felidae - takie skarpetki z podeszwą ma obecnie Maciuś :tak:. Ale zakładam je tylko po kąpieli na ok 30 min. W ciągu dnia ich nie używam, bo Maciejka chodzi po domu w butkach
I wydaje mi się, że z powodzeniem można je zakładać naszym maluszkom (sama się nad nimi zastanawiam :blink:) dopóki nie będą chodzili stabilnie i samodzielnie. Potem to już koniecznie buciki (kapciuszki)

No a my kupiliśmy na chrzest i święta krzesełko do karmienia z Ikei (Antilop plastikowe najprostrze i dokupiliśmy stolik), żeby tego klamota chicco nie wozić. No i od kilku dni używamy tylko go. Jest super.Janek chętniej w nim jada, łatwiej utrzymać w czystości i wcale nie zajmuje wiecej miejsca.

Dodatkowo kupiłam miękkie pianinko do zawieszenia w łóżeczku. Też jestem zadowolona z zakpu. Albo wisi w łóżeczku, albo leży przed Jankiem, albo zaczepiam na dążek do bujaka.

No i stanowczo odradzam miseczkę cannopol z podwójnym dnem - napełnianą wodą by jedzenie nie stygnie. Po 1 szybko traci temperaturę, po 2 zamknięcie zbiornika z wodą jest tak denne że można się popażyć (rodzic karmiacy dzidzie). Dno. Mam jeszce inną, kupiona wcześniej, firmy baby ono i jestem bardzo z niej zadowolona. Muszę dokupić taką samą :tak:.

1.jpg
geit02_highchairs.jpg
283576159

Kluliczku - gdybym nie miala juz krzeselka to kupilabym to z IKEI wlasnie :tak: Zwlaszcza ze ostatnio Jasio w nim jadl posilek (jak bylismy na zakupach) i bardzo mu sie podobalo no i nam zeszta tez ;-)
Juz myslalam ze bede musiala kupic drugie krzeselko zeby Jasio mial u opiekunki, ale jednak ona przywiezie krzeselko od swojego wnuka (nie wiem co wnuk bedzie mial u siebie wprawdzie :confused:); no ale juz sie rozgladalam i wlasnie wybralabym to :-)

reklama
dziewczyny, mam pytanie czy uczona słuchaweczka F.P. to zabawka którą będzie się teraz bawił bąbel, bo z tego co wiem, niektóre z Was ją mają...

Do góry