reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Ja też dziś byłam na zakupach: rozpinany bodziak z długim rękawem, śpioszki, pajacyk bawełniany i flanelowy, grube skarpetki i chusteczka wełniana pod szyję. A wcześniej też trochę pokupowałam. Uwielbiam stroić mojego małego skarba.
A ja od jutra idę do pracy ;-( jutro na 4 godziny a w czwartek na ponad 6!!! Jeszcze tak długo synuś nie był sam z tatą :-(
No ale pocieszam się, że przynajmniej będzie za co kupować cudeńka dla małego.

reklama
Ja dzisiaj oficjalnie przyznałam, że jestem allegroholiczką :-( Mąż mnie utłucze jak zobaczy ile nakupowałam.

ja też ale e-bay-holiczką a mój mąż stwierdził żę musi stać się moim głosem rozsądku bo nie dość że na zwykłych zakupach przepuszczam mase pieniędzy na córcie wiecznie coś nowego jej kupuje w sklepach bo lubie ją stroić, to na e-bayu zabawki i inne pierdołki też są takie fajne:tak: do tego ta nutka niepewności czy się wygra czy nie no hazardzistka się we mnie odzywa:rofl2:

ewitko nie martw sie mąż na pewno dobrze zajmie się Pawełkiem a jaki synuś bedzie szczęśliwy jak wrócisz do domku:-)

Mamo Q gratuluje udanych zakupów

Wczoraj nakupowałam a już dzisiaj w głowie pełno potrzebnych rzeczy:szok:.

Ja naprawde staram się kupowac tylko to co potrzebne, ale ta lista nie ma końca:baffled::happy2:.

Dziewczyny potrzebne mi buciki takie z materiału, na zimę a nigdzie nie mogę spotkać tak żebym mogła spokojnie włożyć te buciki co ma bo one są jak sanadłki wszędzie dziurki i zmarźnie mi w tych bucikach, jak byście przypadkiem coś takiego widziały dajcie znac.:sorry2:

nie do konca rozumiem o jakie buciki chodzi :sorry2:

Chodzi mi o takie jak np czasami są przy kombinezonach, z materiału które pełnią bardziej role jako dodatkowe ochraniacze a nie buty w samej swej istocie. Bo zwykłych butów nie moge zakladac musza być te ortopedyczne no ale one mają wszędzie dziurki i jak na to bym założyła takie cieplutkie buty bez formy to by nóżka spokojnie z tym bucikiem ortopedycznym weszła no i by miał cieplutko. Tylko trudno cos takiego znaleźć.:baffled:

Polecam takie:

BUCIKI-KAPCIUSZKI -PRZEMIŁE 6 - 12 MIESIĘCY (264264912) - Aukcje internetowe Allegro

Mój Piotruś ma takie butki i nóżki mu nie marzną. Tylko nie wiem czy Ci wejdą na te ortopedyczne. Jakbyś chciała to Ci je dokładnie obmierze.

Dzięki Gosiu no właśnie o coś takiego mi chodzi, te są troche za małe bo on ma 10 teraz a te muszą byc duzo wieksze, ale poszukam na allegro, zapomniałam że tam przecież najszybciej znajdę;-).

Dzięki wielkie:-):-D:-D

Ja dla Jasia mam tylko jedne takei materialowe cieple, ale wlasciwie to mu ich nie zakladam - w domu ma cieple skarpetki zakladane na spioszki, a jak z nim wychodze na dwor to ma kombinezon taki zamykany od strony dloni i stop. Dzis wyszlismy w nowym kombinezonie (tym za 5zl z Allegro - jest fantastyczny :-)) ktory niestety tego nie ma ale za to ma tak dlugie nogawki ze Jasiowi nozki sie w nich chowaja razem ze stopami :-D

A te co Ci pokazala gosia sa tez wieksze u tego sprzedawcy :-)
BUCIKI-KAPCIUSZKI -PRZEMIŁE 12 - 18 MIESIĘCY (264245613) - Aukcje internetowe Allegro

A ja nie wiem, jak ja mojemu małemu będę butki kupować. On ma nie dość że wysokie podbicie, to tłuszczyk mu sie na stópkach odkłada.

A my w dołku finansowym jak diabli. Usiąść i płakać. Następne zakupy ubrankowe przy odrobinie szczęścia powinny być w grudniu, ale ja wtedy nie mam z kim Janka zostawić, więc chyba zapożyczę się i pod koniec listopada zrobię listę potrzebnych rzeczy i pojadę. Bo potem to w styczniu bedę mogła.

reklama
Nie mam siły targać go po dziwnych miejscach. Do pruszkowa to pojadę z nim, ale jak jeżdżę na zakupy latające, to jak narazie nie mam jeszcze siły go targać. Dech mi zapiera i zaraz się podduszam. Niby lepiej, ale ciągle mam takiego głupiego stracha, że coś będzie nie tak :no:. Jak było cieplej, to nie było sprawy, sucho miło i przyjemnie, a jakby śnieg spadł to kicha, podtocze kawałek wózek i zdycham. :wściekła/y: dosyć tego mam.
Poza tym jakoś nie lubię małego do ciuchlandów zabierać. Pomiedzy ciuchy go nie wtoczę, a oczu oderwać nie umiem od niego. Do tego on mi tam zaraz kataru dostaje i pokasłuje. No i co jakiś czas jakaś baba stara się mi go puciać :wściekła/y:.

jutro jadę w sandałkach po pieluchy, mleko i smoczki :-p. Ale skarpetki już mogę zakładać :-D.

Do góry