reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Malenstwa

reklama
Lapisku, a duzo ciekawych elementów dla dziecka ma ta mata? Bo mąż ją kiedyś wypatrzył i się nad nią zastanawiałam, mamy już z tej firmy pozytywkę tygrysa Bengali. Zastanawialiśmy się jeszcze nad takim wynalazkiem: CHICCO WIELOFUNKCYJNA MATA EDUKACYJNA 3D NOWA (261350210) - Aukcje internetowe Allegro
.
Ewitko-ja zdecydowalam się na tę matę po pierwsze z powodu jej grubości-jest najgrubsza na Allegro-mam taką cienką jak wszystkie i na panelach a tym bardziej kaflach w ogóle się nie sprawdza, Macius uderza stópkami o podłogę a ja słyszę jak go boli(choc pewnie tylko mnie boli:-p), poza tym jest naparwdę duża i jak Maciuś będzie większy to poręczniejsza, pałąki mi niepotzrebne bo jak go położę to on i tak zaraz na brzuchu jest a jak będzie siedział to mu będą przeszkadzac, jest zabójczo piękna i taka no inna, a konkrety napiszę soon, bo może dzisiaj już dotrze do nas albo w poniedziałek. No i chcę tę matę też wkładac do kojca aby miał miękciutko i na łóżko jako narzutka też mi się podoba. Po prostu się w niej zakochałam, my mamy też pieska Zebuloo, a chciałabym też słonia Malabara interaktywnego ale wolałabym aby mieli coś żeby się coś wkłądało, chowało, wyciagało itp. więc może na kostki się zdecyduję.Twoja mata ciekawsza dla gimnastyka, tajmahal ma tylko grzechotki i światełka oraz szeleści i inne takie pierdołki, potem to mi zalezy na miękkim i dużym siedzisku, które mogę bez problemu wyprac.
Kupiłam też ostanio zabawkę na 18 miesięcy-już mnie powaliło chyba:szok::crazy:, ale jest ładna i była tania:zawstydzona/y::sorry:
Żaniu-sliczna mata-podobają mi się pomysły z kołem i półkołem.

To ja też w końcu wkleję zdjęcia:
kojec z zawartością

kojec w środku:)wyczytałam w periodyku dla mam ze jak chcę byc dobrą mamą to żebym nie odcinała zabawce tego co w niej najlepsze dla dziecka:-D-i to prawda-metki pierwsze lądują w buzi

zasłonki w których zakochała się mama a zakupiła je babcia:-p

pierwszy odpustowy gadżet

A ja żeby było miękko kupiłam mały dywanik i wszystko włącznie z matą ułożyłam na tym, zajeło połowę salonu ale mam to gdzieś, mały sie tam bawi i koniec!!! A w pokoju swoim to mały jest tylko czasami jak idziemy do szafy po ubranie. Spi z nami w sypialni, a bawi się na dole, nie zostawię go samego na górze dlatego rzadko jest bywalcem swojego pokoju, przewijak mam na dole i górze więc jest ok, przez co mama ma też mniej sprzątania.;-)

Lapisku fajne zdjęcia.

A ja żeby było miękko kupiłam mały dywanik i wszystko włącznie z matą ułożyłam na tym, zajeło połowę salonu ale mam to gdzieś, mały sie tam bawi i koniec!!! A w pokoju swoim to mały jest tylko czasami jak idziemy do szafy po ubranie. Spi z nami w sypialni, a bawi się na dole, nie zostawię go samego na górze dlatego rzadko jest bywalcem swojego pokoju, przewijak mam na dole i górze więc jest ok, przez co mama ma też mniej sprzątania.;-)

Lapisku fajne zdjęcia.

Piotrka posłanko też zajmuje mi pół podłogi w salonie. Przecież dziecko musi mieć miejsce. Ja mu kupiłam puzzle piankowe, na to kocyk i prześcieradło i może szaleć do woli.
Dzisiaj przyszedł mi żółw imteraktywny. Wyjęliśmy ze środka część odpowiadającą za guganie, śmianie i mąż włączył a Piotrek w ryk :szok: Mam nadzieję, że jak będzie w żółwiu to nie będzie się bał :dry:

Lapis_Lazu śliczne zdjęcia też podobają mi się te zasłonki z Ikei :)

gosiu jak wygląda ten żółw interaktywny?
co do puzzli piankowych też chcę kupić je córci

Aletko -drogie te przedszkola prywatne ... :szok::szok:
Ja w watku dotyczacym zlobka czy niani opisalam swoja wizyte w przedszkolu (niepanstwowym) ktore razem z wyzywieniem bedzie kosztowalo okolo 500zl :-)

Jesli chodzi o mate to ja tez mam taka nietypowa bo mianowicie taka:
TAF TOYS Bardzo duża mata interaktywna -wys 0 zł (260786682) - Aukcje internetowe Allegro
Poki co to dotychczas bylazlozona na pol bo Jasio glownie na plechach na niej lezal majac przed soba "slonia bawialskiego" - ten palak z zabawkami
FISCHER PRICE SŁOŃ BAWIALSKI - STOJAK (263593122) - Aukcje internetowe Allegro

Puzzle piankowe nabylam dlugo przed urodzeniem sie Jasia ale jeszcze nie rozlozylam i faktycznie mogloby posluzyc jako warstwa izolacyjna miedzy mata a podloga.

reklama
Do góry