reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

A ja zapomniałam ale wczoraj zakupiłam pieluchy o rozmiar większe 8-18 kg bo mam wrażenie że wyrastamy z tych mniejszych. Kupiłam też i te do 9 kg ale mniejsza paczke. Bo coś ostatnio mu siki wyciekają.

reklama
nie przebilam sie jeszcze przez ten watek, ktory uwielbiam bo przeciez jestem maniaczka zakupow ;-) Ale mam pytanie do Was :-)
Zostalam mile zaskoczona w pracy gdyz kazano mi wymyslic co chce dla Jasia w prezencie do 200zl no i mam problem... Lezaczek ma, a inne jakies takie wieksze rzeczy nie przychodza mi do glowy. Moze cos niekoniecznie na chwile obecna tylko takiego bardziej perspektywicznego? :confused:
Macie jakies pomysly???

A może jakieś krzesełko ze stoliczkiem do karmienia? Choć rzeczywiście zabawka jakaś full wypas byłaby moze lepsza bo pewnie tobie byłoby żal kasy na jedną taką kosztowną zabawkę a krzesełko i tak bedziesz musiała sprawić wiec sama nie wiem...

Popieram niech to będzie coś wypasionego niekoniecznie na teraz :tak:
Przyszła mi dzisiaj lampka zmierzchowa - myślałam, że jest trochę większa :dry: No i muszę się przyzwyczaić, bo daje dużo mniej światła niż kinkiet.
A no i dzisiaj pierwszy spacer w nowej karocy :-) Niestety matka jełopa zapomniała napisać, że chce koła pompowane i przysłali mi piankowe ale całkiem nieźle się na nich prowadzi.

Lapis_Lazuli: z tego co wiem, to żadna z osób które mam nie ma nawilżacza i jakoś żyją. Ale mój synek ma taki nosek jakiś delikatny że ledwno trochę chłodniej na dworze się zrobiło to już w nocy ma pełno suchego kataru, myślę że to przez zmniejszenie wilgotności poweitrza (mój mąż też tak ma, tlyko sibie lepiej radzi, a mały się męczy niesamowicie w nocy)
Poza tym w zeszłym roku aż do maja co miesiąc miał przynajmniej trwający tydzień lejący katar - podejrzewam że moglo to mieć związek właśnie z wilgotnością poweitrza - a czy to prawda zobaczymy. Namęczyłam się strasznie z tymi katarami - mój mąż oczywiście "po co nam nawilżacz, można ręczniki iweszać" - no i chyba ani razu nie powiesił - zresztą życzę powodzenia temu, któremu uda się wieszać ręczniki co dzień w zimę na kaloryferze - ja wolę oszczędzić sobie nerwów.

Jak dziecko nie ma takich problemów to myślę że zupełnie nie ma potrzeby kupować nawilżacza

reklama
Mysz - ja też bym wybrała jakąś super zabawkę :-)

Gosiu - a jaki wózek kupiliście, typową spacerówkę? I jak podobało się Piotrusiowi? ;-)
Pytam bo my kupiliśmy spacerówkę Graco Vivo

Do góry