reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

rzeczywiście wyglądają bardzo ładnie. ja zamówiłam biała tlyko nie wiem czy to po zakupie mu sie pisze jaką sie chce czy jak? ja napisałam mu maila, ze chce biała.

reklama
mi dzisiaj kurier przytargał, kupioną na allegro, elektroniczną nianię philips,
i muszę powiedzieć że urządzenie sprawdza się rewelacyjnie,
nareszcie np. ide pod prysznic i nie muszę "nasłuchiwać"...
jest bardzo czuła na jęki, mruki i inne mojego szczęścia...

My też mamy nianię baby ono i sprawdza się super nie muszę latać co chwile i sprawdzać nawet na dworek można pojść. Teraz czekam na termometr elektroniczny do ucha. zanalazłam chyba tanio (60 zł) na allegro tylko jakaś firma nieznana.

o termometr nie moge sie meza doprosic od tygodnia - jak byl pt-nd to nie znalazl czasu :(( - komp byl wazniejszy, a w nd juz pojechal,
nianie mamy razem z monitorem oddechu - angel care - przestalam chodzic sprawdzac co 5 min czy Simi oddycha, no a wczoraj uslyszalam w nadajniku... sruty małego :))

a ja ostatnio testuje różne pieluchy - na razie wynik taki:
1. tescowe - dobre nawet super jak na te cene (25 zloty w promocji) ale troszke za grube więc na chłodne dni albo na zime bo na upały to boje sie ze dzidzi bedzie za goraco
2. huggies clasic (25 zloty) - tez calkiem niezle ale ...
na razie wygrywaja pampersy pomimo wyzszej ceny i chyba przy nich zostanę ...
a co do chusteczek to papmersowskie sa rewelacyjne i udalo nam sie kupic jumbo paki w promocji w carfurze i w makro - wyszlo niewiele ponad 5 zloty za paczke więc sie bardzo opłaca - mam spory zapas ;-)

termometr mam brauna elektorniczny do pomiaru w pupie, czy tam pod pacha albo w buzi. koszt 25 zł. pomiar w 10sekund.

a i przyszła dzis ta moskitiera. fajna rzecz. jaka duza i ma fajowe gwiazdki fluorescencyjne. tylko nie bardzo wiem jak ja zamontowac? mam wbic hak w sufit czy jakos inaczej sie ją montuje?

ewula - ja tez dzis zamowilam elektorniczny termometr do ucha :-) Razem z wysylka 70zl. Dobra rzecz taki termometr - jak bylam w szpitalu to wlasnie takim mierzono nam temperature.
Taniej o 25% termometr podczerwień do czoła,ucha (206076754) - Aukcje internetowe Allegro.
Mnie lekarka powiedziała, że w uchu trzeba umieć mierzyć temperaturę i głęboko włóżyć termometr do ucha, a zazwyczaj mamy boją się za głęboko włożyć dziecku termometr i pomiar jest niemiarodajny, natomiast te elektroniczne do czoła chwaliła.

Co do pieluch, to przerzuciłam się z Pampersów 2 na Huggies Newborn 2, co ciekawe są tak samo 3-6kg, a są mniejsze od Huggies Superflex 2 (gumki w udach lepiej przylegają) i moja ocena - są o wiele lepsze od Pampersów, na razie nie było wypływających kupek.

reklama
przyszedl dzis termometr - ale mielismy z mezem zabawe :-D Jasio spal i jemu tez co chwile mierzylismy temperature :-D
Huggiesy Superflex 3 kupilam "na zapas" bo byla promocja w REALu :-) A na uzywanie na razie Jumbopack Pampersow - nie narzekam na nie bo jeszcze nic nie wyplynelo nam :-)

Do góry