reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Malenstwa

Co do pieluszek, to ja kupowałam Pampers 2 98 sztuk za 42zl., ale nie jestem z nich zadowolona - jedynki lepiej trzymały kupę, bardzie ją chłonęły, a w tych już kilka razy przesiąkła przez nogawki i ubrudziła ubranko. A wczoraj wypłynęła na plecy :no::wściekła/y::szok::angry: A to wszystko przez małego cwaniaczka, który wypina brzuszek, żeby mieć potem luźniej, jak zapinam pampersa. Przeszłabym na huggiesy z gumką, ale maja jeszcze za szerokie nogawki na moją drobinę.
.

Ewitko ja tak jak ty (zresztą dzieci mamy z tego samego dnia):-D stosowalam pampersy 1 potem 2 ale tylko kilka bo nie są chłonne i przeszłam na huggiesy i tez są ciutke za szerokie ale troszke kąbinuje z zapinaniem i jak narazie kupka zostaje w środku a pampersy to mnie do szału doprowadzaly bo musialam Kubusia kilka razy przebierac dziennie jaknie kilkanascie.

reklama
szerlock - kupilam z moskitiera (baldachim jest wg mnie b. ozdobny niz uzytkowy - no i dodatkowe siedlisko kurzu i roztoczy)- zawiesilam, ale na razie nie uzywam bo Simi spi ze mna, aletka miala namiary na b. fajne moskitiery - wieksze i b. przewiewne od tych z darlandu i o polowe tansze

No to miałaś szczęście Aletko natrafić na burzę na spacerze. Choć przy obecnej pogodzie o deszcz nietrudno. Ja też czasami wypuszczam się na spacer daleko, (ostatnio zrobiłam z wózkiem ponad 8 km) że mogłoby mnie zmoczyć, mały to ma folię, a ja chodziłam bez parasola :-)

ewitko- faktycznie 2 pampers sa jakies do ...:wściekła/y: moja mała tez w nich co chwila jakas kupkowata jest, tzn. plecki i ubranka ma kupkowate:no:

u nas też w "2" kupa na plecach i non stop przesikiwanie na plecach - może sa za duże/ za małe/ w ogóle pampers do d... ?? kto wie o co tu chodzi??

My używamy bella happy 0, są w sam raz. A jak wietrzyliśmy dużo pępek to newborny - mimo iż malutkie to świetnie się sprawdzały. i dodatkowo mamy hugiesy 3 z hefalumpami :-D .
Rossmanowskie jakoś mniej mi teraz leżą, wolę belle.
A co do pampersów 2 to jakoś nigdy się nie zakupkał, ale przesikiwał na plecy ciągle :no:.

Sama omal nie kupiłam 2, zorientowałam się w numeracji, bo szukałam z wycięciem na pepek. Newborn to pampersowe 1, 0 odpowiada 2 itd. A przy mnie stał jakiś tatuś z kompletnie ogłupiałą miną i widać było że jak porównywał pieluchy i natrafił na inne oznaczenia to się pogubił :-D.

reklama
Do góry