Ewcik ja mam wózek bez fotelika do samochodu (bo generalnie nie mamy auta) tylko z takim miekkim nosidelkiem, plaskim i nie wiem teraz bo jak bede jechac do rodzicow autem (moj tata bedzie prowadzil) to czy musze miec ten fotelik? czy jak bede miala nosiedlko z tylu u siebie albo Mała na kolanach to wystarczy?
reklama
Dziewczyny a w CZYM zabieracie (zabrałyście :-) ) dzidzię ze szpitala ??
ja kupiłam fotelik-leżaczek GRACO 0-13 kg, i za pomysł że chcę w nim przewieść dziecko ze szpitala do domu mama omal nie zabiła mnie wzrokiem
"na rękach weźmiesz, w becie..."
A
oczywiście, że w foteliki, po to on jest... Nie wyobrażam sobie na rękach z takim maluchem wracać.
A poza tym, niektóre szpitale nie wypuszczą dziecka,jak się nie ma fotelika
A-ASIA
Fanka BB :)
no właśnie sama nie wiem do końca jak to jest z tym fotelikiem... moja mam dowiadywała się u siebie w Tarnowie to podobno nie wydadzą dziecka ze szpitala jeśli nie będzie fotelika - nie wiem jak tu u mnie w Częstochowie ale my zakupiliśmy więc nie będzie problemu. Zanim kupiliśmy to teściowa się śmiała że po mnie przyjedzie autkiem a M będzie na piechotę z wózkiem do domu wracał bo szpital mamy bardzo bliziutko... Jedynie co z tego co się orientuję to w przepisach drogowych jest wymóg - przepis że dziecko musi w aucie być w foteliku - nie może być na rękach ani bezpośrednio na siedzeniu i to do jakiegoś wieku chyba czy wysokości - ale to trzeba by było znaleźć ten przepis - a wiem to na pewno bo jak brat zostawiał swojego synka (2 lata) u moich rodziców to zawsze z fotelikiem i tak jest do tej pory... ale jak nie masz auta to myślę że możesz spokojnie pożyczyć.
Mysza1984
lalllalalala ;-)
My nie mamy samochodu - będziemy zdani na taksówkę - ale fotelik zakupiłam. Może mi taksówkarz odmówić z takim małym dzieckiem bez zabezpieczenia i się będę bujać pod szpitalem. Później, jak się nic w sprawie auta nie zmieni - sprzedam i tyle...
Też wolałabym pożyczyć, ale nie mam od kogo, a po drugie różnie to wszystko bywa, i wolę być zdana na siebie ;-)
Też wolałabym pożyczyć, ale nie mam od kogo, a po drugie różnie to wszystko bywa, i wolę być zdana na siebie ;-)
reklama
Ja dzidzię zabieram w foteliku, to najbezpieczniejsze z tego co wiem i co wyczytałam, bo dziecko w foteliku ma stałą pozycję a na rękach to wiadomo, nagle jakaś dziura i podskoczy nam taki maluszek
Do tego np z Feminy w której mam zamiar rodzić nie wyjdziesz jeżeli nie masz odpowiedniego fotelika, po prostu nie wydadzą Ci dziecka i tyle, nie wiem jak z normalnego szpitala bo się nie pytałam nikogo ale i tak moja mała będzie podróżować w foteliku.
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)