reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Ewcik ja mam wózek bez fotelika do samochodu (bo generalnie nie mamy auta) tylko z takim miekkim nosidelkiem, plaskim i nie wiem teraz bo jak bede jechac do rodzicow autem (moj tata bedzie prowadzil) to czy musze miec ten fotelik? czy jak bede miala nosiedlko z tylu u siebie albo Mała na kolanach to wystarczy?

reklama
no właśnie, poszperam w necie później a jak nie to na ten raz będę musiała od kogoś pożyczyć, bo jak nie mamy samochodu to nie ma sensu fotelika kupować

nie,no pewno, że to byłby bezsensowny wydatek... na pewno Wam ktoś pożyczy:tak: szkoda, że nie mieszkasz bliżej, to bym pożyczyła;-)

Dziewczyny a w CZYM zabieracie (zabrałyście :-) ) dzidzię ze szpitala ??

ja kupiłam fotelik-leżaczek GRACO 0-13 kg, i za pomysł że chcę w nim przewieść dziecko ze szpitala do domu mama omal nie zabiła mnie wzrokiem :eek:
"na rękach weźmiesz, w becie..."

A

oczywiście, że w foteliki, po to on jest... Nie wyobrażam sobie na rękach z takim maluchem wracać.
A poza tym, niektóre szpitale nie wypuszczą dziecka,jak się nie ma fotelika

no właśnie sama nie wiem do końca jak to jest z tym fotelikiem... moja mam dowiadywała się u siebie w Tarnowie to podobno nie wydadzą dziecka ze szpitala jeśli nie będzie fotelika - nie wiem jak tu u mnie w Częstochowie ale my zakupiliśmy więc nie będzie problemu. Zanim kupiliśmy to teściowa się śmiała że po mnie przyjedzie autkiem a M będzie na piechotę z wózkiem do domu wracał bo szpital mamy bardzo bliziutko... Jedynie co z tego co się orientuję to w przepisach drogowych jest wymóg - przepis że dziecko musi w aucie być w foteliku - nie może być na rękach ani bezpośrednio na siedzeniu i to do jakiegoś wieku chyba czy wysokości - ale to trzeba by było znaleźć ten przepis - a wiem to na pewno bo jak brat zostawiał swojego synka (2 lata) u moich rodziców to zawsze z fotelikiem i tak jest do tej pory... ale jak nie masz auta to myślę że możesz spokojnie pożyczyć.

My nie mamy samochodu - będziemy zdani na taksówkę - ale fotelik zakupiłam. Może mi taksówkarz odmówić z takim małym dzieckiem bez zabezpieczenia i się będę bujać pod szpitalem. Później, jak się nic w sprawie auta nie zmieni - sprzedam i tyle...
Też wolałabym pożyczyć, ale nie mam od kogo, a po drugie różnie to wszystko bywa, i wolę być zdana na siebie ;-)

reklama
Ja dzidzię zabieram w foteliku, to najbezpieczniejsze z tego co wiem i co wyczytałam, bo dziecko w foteliku ma stałą pozycję a na rękach to wiadomo, nagle jakaś dziura i podskoczy nam taki maluszek:szok: Do tego np z Feminy w której mam zamiar rodzić nie wyjdziesz jeżeli nie masz odpowiedniego fotelika, po prostu nie wydadzą Ci dziecka i tyle, nie wiem jak z normalnego szpitala bo się nie pytałam nikogo ale i tak moja mała będzie podróżować w foteliku.

Do góry