reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Naprawde pakujecie takie wielkie walizy do szpitala??u mnie dla dziecka rzeczy potrzebne sa tylko w dzien wyjscia do domu, na czas pobytu pieluchy i ubranka dostaje sie w szpitalu...

reklama
Naprawde pakujecie takie wielkie walizy do szpitala??u mnie dla dziecka rzeczy potrzebne sa tylko w dzien wyjscia do domu, na czas pobytu pieluchy i ubranka dostaje sie w szpitalu...

to tak jak u mnie tez ubranko tylko na wyjscie nic wiecej dla dziecka nie biore

dla siebie mam tylko kosmetyki, recznik, i koszule bo wole miec swoje - reszte dostane - takze mam mala torbe

co kraj to obyczaj :)

Ja do szpitala zapakuje tylko dwie koszule, szlafrok, kapcie i inne kosmetyczne rzeczy, nie chcę brać nie wiadomo jak wielkiej torby...
Dla malej wezmę jedno ubranko ale jeżeli np pogoda się zmieni to w domu wcześniej uszykuję jeszcze z dwa komplety na odpowiednią pogodę i M mi weźmie do szpitala, pieluch ani nic nie biorę bo przecież dają w szpitalu:)

U mnie nie zapewniają nic :-D W końcu to nasza bogata Stolyca.
Muszę mieć:

- koszule nocne bawełniane umożliwiające karmienie;
- szlafrok;
- kapcie, klapki pod prysznic;
- skarpetki;
- biustonosz ciążowy (wzmocniony) lub do karmienia (z otwieranymi miskami), wkładki do biustonosza, wkładki higieniczne (nie z siateczką i bezzapachowe!), jak największe, np. typu nocnego lub maxi;
- przybory toaletowe, chusteczki higieniczne, kosmetyki;
- dwa ręczniki;
- sztućce, kubek lub filiżankę;
- wszystkie przedmioty umilające Pani pobyt;
- karty telefoniczne na chip lub telefon komórkowy;
- odciągacz do pokarmu (można też wypożyczyć w Oddziale Położniczym).

Należy zabrać ze sobą: - 3-5 szt. ciepłych i cienkich kaftaników;
- 3-5 szt. śpiochów lub pajacyków, body;
- skarpety, rękawiczki,czapeczki bez wiązania;
- kocyk lub śpiworek, jasiek przydatny przy karmieniu;
- kosmetyki do kąpieli, chusteczki do pielęgnacji, ręcznik;
- paczkę pieluch jednorazowych dla noworodka (typu newborn), flanelowe i tetrowe pieluchy.

Ja wczoraj zadzwoniłam do szpitala, żeby się upewnić co muszę mieć dla dziecka...no i tak jak już pisałam jedynie chusteczki i pieluszki:tak:

U mnie w zapewniają ale proponują brac swoje i wlasnie nie wiem:/ z jednej strony boje sie ze jak wezme swoje ciuszki to jak położna zabierze do kapieli to ciuszki wylądują w pralni szpitalnej i nie odzyskam. I ten zapach szpitalny... Z drugiej strony prosic sie... Ech... W sumie przy takich upałach to wystarczy pewnie zeby spakować ze 3 kaftaniki. Pampersow spakuje z 10 szt najwyzej jak nie dadzą to mi dowiazą. Tylko torby brak...

u mnie jak się nie ma , to zapewniają wszystko właściwie, ale ja tam wolę mieć swoje:-) stąd też bagaż będzie, ze hohoho

reklama
Myszka super opisałas co potrzeba, Ja tez wole miec wszystko swoje i tak samo spakuje calą szafe, jabym miala na miesiac tam jechac :-)

Do góry