reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Wróciłam do domu, udało mi się kupić sobie rybaczki dresowe, całkiem fajne i tylko 35 zł więc dzień uważam za udany:)
Jutro spodziewam się paczki z prześcieradłem i wkładkami, ewentualnie w piątek bo szczerze nie wiem skąd przesyłki idą;p

reklama
Napisalam maila to tego sprzedajacego ze zaczynam sie niepokoic co z ta posciela bo wplacilam pieniadze 1,5 tyg temu a nie dostalam nawet wiadomosci o wysylce czy cuś (pomyslalam ze przez ta powodz moze gdzies mi ta posciel zabralo;p) to mi jakąś chwilę temu odp:
Witam,
proszę się nie niepokoić, przesyłka wyjedzie od Nas w dniu dzisiejszym
firmą kurierską GLS, będzie u Pani jutro.
To, że jeszcze nie wysłalito juz szczyt wszystkiego, nawet nie uprzedzili o poslizgu, a najlepsze, ze placilam za paczke priorytetowa a tu w mailu o kurierze... Może przez tą obsuwę wyślą mi kurierem.. Ale jestem zła, ja tu miałam myśli, ze moze zginela po drodze ta posciel a tu nawet nie zostala wyslana...
Grrrrr....

Mam ten sam problem obwód 70 a duża miseczka i firma Alles robi takie staniki.

Ja mam dwa karmniki z Allesa 75E fason Bianca (z elastycznymi fiszbinami) i New (ze sztywnymi fiszbinami).
Bardzo fajnie leżą i zostaje mały luz na czas nawału pokarmu, bo miseczki są lekko elastyczne.

Do spania kupiłam w outlecie Triumpha (ale firma nazywa się DORIN) bawełniany stanik w rozmiarze 75C!!!

Wszystkie biustonosze mają w rzeczywistości jeden rozmiar i leżą idealnie, ale ta różnica w miseczkach...:no:
Trzeba uważać... i przymierzać....

Magdzia - ja czekam na kuriera z łóżeczkiem, materacykiem, przewijakiem itp. itd.
No i czekam jeszcze na jednego zagranicznego z wózkiem, wanienką, laktatorem, ubrankami...
Póki co bawi mnie sytuacja, ale jak nie dojdzie w tym tygodniu, to chyba kogoś uszkodzę... ;-)

arlecia hmmm ciekawe co to znaczy przesadnie drogie. Bardzo mi się podobają te meble, ale na stronie jakoś cen nie znalazłam
tweenie fajny zestaw
mloda mamuska ja nie mam jeszcze żadnego biustonosza do karmienia
ewelad ja się zastanawiam nad nianią z monitorem oddechu i myślałam o angelcare, ze względu na to, ze najbardziej przypadł mi do gustu i znajomi chwalą, ale dzisiaj jeszcze pytałam na SR czy warto, czy jest sens itp. generalnie przydaje się jak ma się wcześniaka, a tak to częściej stresuje rodziców
patipaula oj zgadzam się, kupienie stanika w obwodzie 70 to jakaś maskara a 65 nie ujrzysz
magdzia fajne zakupy a możesz napisać ile kosztuje wanienka w tesco i czy to 100cm

Ja nie poczyniłam jakichś zakupów przez ostatni czas więc narazie siedzę cicho, ale może coś w końcu się ruszy

No i posciel doszla dzisiaj do mnie szla jeden dzien. poinformowali i wogole fajny sprzedawca. posciel super ale jednak zdjecie robi swoje. Ale jestem zadowolona inaczej tez w lozeczku bedzie wygladac mam nadzieje. Bawelka tez nawet nawet jesli chcesz to zrobie fotke i wkleje to porownasz sobie. Jak dla mnie jest ok.
Madzik no poszalals z zakupkami ale superowe sa. A w carrefurze sa teraz chusteczki 4x73 pampersa po 18,99.

tiffi no wciąż dumam nad tym monitorem, bo mam turystyczne wyrko i nie wiem, czy się sprawdzi w nim ten monitor, sama nie wiem...

a u mnie dostawy wzorowo: zostałam poinformowana elegancko, obydwaj kurierzy zadzwonili się zapowiedzieć i dostałam dzisiaj wózek i różki+pieluszki+pokrowiec na przewijak-wszystko git, tylko w jednym rożku coś rzepka przyszyta nie teges, tzn w poprzek jak gdyby, ale da się zapiąć, to nie wiem czy im pisać o tym, czy nie- rożek tylko 24 zł kosztował, więc nie chce mi sie odsyłać-pomyślę:-D

tifi ja dalam ok 2,5 tys czas realizacji 1,5 miesiaca
Szafa jednodrzwiowa, komoda, łozeczko z mozliwoscia tapczanika i skrzynia na zabawki

reklama
Przedwczoraj byłam na zakupach. Kupiłam dwie pary spodni, rybaczki lniane i lniane długie spodnie. Chciałam sobie kupić krótkie spodenki, ale nie było.
Za to wczoraj pojechałam do Świata Dziecka i jestem przerażona cenami. Wszystkie rzeczy połowę droższe niż np w innych sklepach dla dzieci lub na allegro. Kto tam kupuje w tym sklepie. A pojechałam tylko zobaczyć łóżeczka, ładne, ale ceny też odpowiednie. :confused:

Do góry