reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

reklama
Te płaszczyki bardzo ładne ale ja przechodzę jak niektóre koleżanki w zwykłej rozpiętej, praktycznie ja i poza ciążą tak śmigam bo jakoś lubie:-)jeszcze się mieszcze zapięta w ulubiony płaszczyk ale daję mu miesiąc;-)

ja mam nadzieje ze wiosna bedzie ciepla tego roku wiec nie mama zamiaru kupowac nic nowego,pod zeszloroczny zaloze dluzszy sweterek i w rozpietym bede chodzic bo lubie:)

dziewczyny ja tak z innej beczki: czy któraś z doświadczenia swojego albo koleżanek mogłaby się wypowiedzieć odnośnie kołyski?
przeżywam temat od 2 tyg i nawet dzisiaj w nocy już mi się śniły hahaha pokój dla bąbelka będzie w naszej obecnej sypialni, ale my musimy się wynieść, bo nasze łóżko i rzeczy malucha nie wejdą, więc chciałabym mieć takie spanko dla dzidzi,które na noc będę zabierać do naszego pokoju, a w dzień przejeżdżać do jego pokoiku,najbardziej chciałabym normalne łóżeczko na kółkach, ale nie przejedzie przez przedpokój-klitka!!!- tak więć chyba jestem skazana na kołyskę,tylko ona chyba na krótko wystarcza,więc potem i tak łóżeczko- 2 razy ten sam wydatek, ale cóż, myślę nad taką drewnianą, bo chyba stabilniejsza odtych pięnych plastikowych??

niestety mialam kołyske i moja córcia nie była z niej zachwycona, nie wiem czemu. krzyczala jak chcialam ja w niej polozyc. bylam zmuszona kupic łóżeczko. z reszta taka kolyska i tak nie wystarczyla by mi na dlugo, moze 4 miesiace

a poza tym mam pytanie czy ktoras z was używa pasów ciążowych?? pytam bo nie wiem czy to sie sprawdza i czy jest sens kupowac.
http://www.labelly.pl/index.php?zone=kolekcja&subzone=kolekcja2009s

Ostatnia edycja:
niestety mialam kołyske i moja córcia nie była z niej zachwycona, nie wiem czemu. krzyczala jak chcialam ja w niej polozyc. bylam zmuszona kupic łóżeczko. z reszta taka kolyska i tak nie wystarczyla by mi na dlugo, moze 4 miesiace

a poza tym mam pytanie czy ktoras z was używa pasów ciążowych?? pytam bo nie wiem czy to sie sprawdza i czy jest sens kupowac.
La Belly - pasy ciążowe dla przyszłej mamy

ja mam jeden pas- dostałam na gwiazdkę ale nie miałam go jeszcze ani razu, a to z racji tego, że spodnie które nosze mają już takie pasy wszyste i nie ma sensu ubierać drugiego...:happy:

dziewczyny jak łóżeczko będzie miało wymiary 120 na 60 to jakie wymiary powinna mieć do niego pościel? bo widze, ze te wymiary pościeli są bardzo różne i nie wiem która byłaby najlepsza...

dziewczyny jak łóżeczko będzie miało wymiary 120 na 60 to jakie wymiary powinna mieć do niego pościel? bo widze, ze te wymiary pościeli są bardzo różne i nie wiem która byłaby najlepsza...

atabe z tego co wiem są dwa rodzaje pościeli:
1. poduszka 40na60 i kołderka 100 na 135
2 poduszka 40na 60 i kołderka 90 na 120

Osobiście wybrałam tą większą, żeby dzidzia z niej korzystała dłuższy czas!
Na takie dwa wymiary jest szyta pościel dziecięca.

Jeżeli planujesz kupowac pościel w IKEA to oni maja swoją rozmiarówkę. Dokładnie nie wiem jaką ale napewno nie jest ona taka standardowa tylko rózni się wymairem!!:-)

aisim dzięki za odpowiedź- ja znalazłam na allegro 3 rozmiary
120 na 90,
135 na 100 i
140 na 70

też myślałam nad większą ale nie wiem czy właśnie nie będzie ona za duża dla malej dzidzi i do łóżeczka, czy nie będzie jej trzeba bez przerwy zawijać i takie tam...

reklama
aisim dzięki za odpowiedź- ja znalazłam na allegro 3 rozmiary
120 na 90,
135 na 100 i
140 na 70

też myślałam nad większą ale nie wiem czy właśnie nie będzie ona za duża dla malej dzidzi i do łóżeczka, czy nie będzie jej trzeba bez przerwy zawijać i takie tam...

Ja się spotkałam z tymi dwoma rozmiarami które Ci podałam,
na pewno rozmiary 60 na 120 i 70 na 140 to rozmiary łóżeczek. jeżeli będziesz kupowac ochraniacz na szczebelki to musisz patrzeć w tym momencie na rozmiar łózeczka żeby się zginał w odpowiednich miejscach!

Do góry