reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Dziewczyny, a od kiedy maluszek może siedzieć w taki krzesełku do karmienia??Dopiero jak potrafi siedzieć czy wcześniej
Ja pewnie zakupie jakieś z Fisher Price ,ale ceny tez kosmiczne.

W tym Chicco może właśnie od 0+ do 36 miesięcy, i to zdecydowało, że wolałam dopłacić i dłużej pokorzystać :) Większość fotelików, w tym podobne do tego Fishera, dziecko moze siedzieć od 6 miesiąca, jak już sztywno siedzi bez podparcia.

Moje ostatnie zakupy na które oczekuję (mam już jedno awizo :-D) to:
- projektor kubuś pochatek
- pojemniczki na mleko mod. z tommy tippee
- termos też z tt
- pościel do wózka 4-elementowa.
- rajstopki

Termos z TT nam się nie sprawdził, praktycznie nie trzyma ciepła :( Na każde wyjście zabieramy zwykły termos gorącą wodą i buteleczkę z zimną, a potem mieszamy :) Myślę też o kupnie jakiegoś dobrego niedużego termosu (koleżanka poleca Primus, taki: Termos Primus 1L !! PROMOCJA !! Wys.0zł !! (1242793258) - Aukcje internetowe Allegro), który trzyma idealną temperaturę dłuuuugo. Ona ma właśnie Primusa i trzyma jej prawie cały dzień, więc wlewa do niego wodę dokładnie taką, jak do mleczka. Pojemniczki na mleko są teą małe, na max. 5 miarek mleka - czyli u nas już pomału nie wystarcza. Kupiłam więc coś takiego:
Pojemnik Na Mleko w Proszku , BabyOno, 0% BPA (1259331989) - Aukcje internetowe Allegro

:)

reklama
no właśnie wiem, że termoopakowanie z tt jest do bani... wykąpię małą, powycieram, ubiorę max 15 min, a mleko już traci swoją temp.
jak się ten termos nie sprawdzi, to już powiedziałam, że zainwestuję w podgrzewacz, bo nie chce mi się w nocy wychodzić z sypialni :-D

ja podobnie-na dłuższe wyjscie zabieram termos-mam ze stali nierdzewnej normalny i trzyma temp wrzątku nawet 12 godzin, do tego butelka z wrzątkiem w termoopakowaniu-ona sobie wystygnie, bo te termoopakowania trzymają słabo-po 2 godz woda z wrzątku jest już letnia, więc dolewam z termosu i też mam ten pojemnik z babyono-i jesteśmy zawsze zwarci i gotowi, a mleko gotowe w 30 sekund:-)

no właśnie wiem, że termoopakowanie z tt jest do bani... wykąpię małą, powycieram, ubiorę max 15 min, a mleko już traci swoją temp.
jak się ten termos nie sprawdzi, to już powiedziałam, że zainwestuję w podgrzewacz, bo nie chce mi się w nocy wychodzić z sypialni :-D

Mysza, to ty gotowe mleko zabierasz? Ja to zgodnie z info na opakownaiu, proszek + woda... A w domu mamy podgrzewacz, który utrzymuje stałą temperaturę:
TUFI Podgrzewacz do butelek LCD (1244892061) - Aukcje internetowe Allegro
To był jedyny utrzymujący stałą temperaturę, do którego wchodzą butelki TT :D Woda w butelce stoi cały czas w podgrzewaczu, więc jak Radko głodny to w sekundę dosypuję mleczka i gotowe :)

A-ASIA - ja mam jedo ale zamierzam całą zimę w gondoli przejeździć a co do szelek to była do wózka taka mała książeczka z instrukcją i tam chyba było napisane tylko nie wiem gdzie ją włożyłam....

Krzesełko na chrzciny franio dostał takie http://**********/index.php?ProductID=2965&Model=18011 graco contempo Krzese

Mysza, to ty gotowe mleko zabierasz? Ja to zgodnie z info na opakownaiu, proszek + woda...

Przygotowuję sobie przed kąpaniem, czyli góra 15 min przed jedzeniem. Wkładam do termoopakowania, jakby dłużej się zeszło, bo mała nie zawsze chce się ubrać.
Na spacer raz wzięłam gotowe, ale nie jadła go. Więc po powrocie wylałam.
Teraz się wyposażę w sprzęt grający i szafa gra :-D

Przygotowuję sobie przed kąpaniem, czyli góra 15 min przed jedzeniem. Wkładam do termoopakowania, jakby dłużej się zeszło, bo mała nie zawsze chce się ubrać.
Na spacer raz wzięłam gotowe, ale nie jadła go. Więc po powrocie wylałam.
Teraz się wyposażę w sprzęt grający i szafa gra :-D

Ja przed kąpaniem też tak robię, tyle że wstawiam do podgrzewacza i mi trzyma stałą temperaturę :) Bo mój na Bebilonie Comfort, a ono jak ciut za zimne jest, to ma konsystencję kleju :(

A-ASIA - ja mam jedo ale zamierzam całą zimę w gondoli przejeździć a co do szelek to była do wózka taka mała książeczka z instrukcją i tam chyba było napisane tylko nie wiem gdzie ją włożyłam....

no właśnie przeczytałam tą książeczkę w całości i niestety nie ma... :( ja też myślę że powinnam przejeździć zimę w gondolce ale nie wiem czy damy radę... no i planujemy większy wyjazd to spacerówka mniej miejsca zajmuje a też się na płasko rozkłada...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry