reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

Ja tez uwazam, ze nie mozna sie dac zwariowac i nie kupuje monitora. Zbedny moim zdaniem zakup. A co np na spacerze, w wozku dziecko spokojnie spi i nagle przestaje oddychac a my pchamy dalej wozek, bo nie mamy przy sobie monitora oddechu i myslimy, ze dzidzia spi. Jak sie czlowiek tak nakreci to potem tylko by stal 24 h nad maluchem.

reklama
dzieki ale wole się nie nakrecać i nie czytać takich artykułów!

Mam jeszczy pytanko z innej beczki - było juz na ten temat. Chodzi mi o Olilatum, do kąpieli. Kurcze takli 500 ml to koszt ok 60 zł czy olian jest tez na tyle dobry aby go nim zastąpić?? Używała któraś?
I czy trzeba oliwkować malucha??
ale takie duze opakowanie Oilatum starczy Ci na 3 miesiace albo i dluzej bo do wanienki takiego maluszka wlewasz pol nakretki, a potem ewentualnie cala nakretke... nie trzeba potem oliwkowac, ani balsamowac... Oilan nie znam to sie nie wypowiem!
monitor oddechu tez uwazam za zbedny... nie dajmy sie zwariowac!

aisim ja kupilam oliatum 250 ml na sam początek, potem zamierzam go zastąpić własnie olianem, albo czymś podobnym, bo taniej;-)

ewa81 - ja tez gdy o tym czytalam prawie bylam przekonana, ze bedzie mi to niezbedne. Zaczelam myslec o uzywanym monitorze oddechu, bo nowy to w ogole jakies maskryczne pieniadze i zaczelam pytac wszystkie kolezanki i rodzine czy ktos mial i moglby pozyczyc. Okazalo sie, ze nikt nie mial, a mi kazano takich rzeczy nie czytac, Smierc lozeczkowa moze sie zdarzyc czy bedziesz miala mate czy nie - zarzaja sie przypadki bezdechu na spacerach w wozkach!! Generalnie jezeli urodzi sie wczesniak warto zainwestowac, jesli urodzisz zdrowe dziecko nie ma takiej potrzeby! Nie dajmy sie zwariowac, bo bedziemy musialy wydac i tak mase pieniedzy na normalna opieke nad dzieckiem!!

perla - naprawde niczym nie smarowalas dzidzi po tym Oilatum??

Wiem macie rację ale.. sama nie wiem też nigdzie nie mogę znaleźć używanego.
Jeżeli chodzi o olilatum to nam polecali na szkole rodzenia i hermal balneum oba ponoć rewelacyjne i nie trzeba natluszczać już. A oillan mam próbkę na której jest napisane do kompieli dermatologicznej - 64% ciekła parafina, bez zapachu nie wiem jak tamte.

ewa81 - ja tez gdy o tym czytalam prawie bylam przekonana, ze bedzie mi to niezbedne. Zaczelam myslec o uzywanym monitorze oddechu, bo nowy to w ogole jakies maskryczne pieniadze i zaczelam pytac wszystkie kolezanki i rodzine czy ktos mial i moglby pozyczyc. Okazalo sie, ze nikt nie mial, a mi kazano takich rzeczy nie czytac, Smierc lozeczkowa moze sie zdarzyc czy bedziesz miala mate czy nie - zarzaja sie przypadki bezdechu na spacerach w wozkach!! Generalnie jezeli urodzi sie wczesniak warto zainwestowac, jesli urodzisz zdrowe dziecko nie ma takiej potrzeby! Nie dajmy sie zwariowac, bo bedziemy musialy wydac i tak mase pieniedzy na normalna opieke nad dzieckiem!!

perla - naprawde niczym nie smarowalas dzidzi po tym Oilatum??
nie trzeba juz niczym smarowac a dziecko ma skore jak alabaster! :tak:
uzywam go caly czas (juz 15 miesiecy) i nie eksperymentuje...

reklama
Do góry