reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
kizi do oczek bardziej polecana jest sól fizjologiczna. mój mały miał zapalenie spojówek, oczka zaropiałe jak u kociąt.. i lekarka nie kazała rumiankiem, bo rumianek wbrew pozorom bardzo uczula ;-)
a tego to nie wiedziałam:szok:w sumie ja tego rumianku bardfzo mało urzywałam bo chyba z dwa razy synek miał zaropiałe lekko oczka:-p

kizi ja też nie wiedziałam do czasu az moje dziecko nie nabawiło się tego zapalenia spojówek :-D i faktycznie jak robiłam rumiankiem to myłam myłam i dupa.. a solą fizjologiczną w 3 dni wymyliśmy i udało się uchronić przed zakraplaniem :-)

Dziewczyny jakie polecacie butelki???? Tomme Tipe, Avent, Canpol Lovi , czy jakieś inne jeszcze? Jakie pojemności na początek? smoczki też jakiej firmy???
doradzćcie.:baffled:

rumianek aż tak uczula??:baffled::baffled::baffled::baffled: nie wiedziałam..a moja mama mi tłucze że to święte zioło na wszystkie przypadłości dziecięce:szok::szok::szok::szok:

Ja mam buletki Tomme Tippe i je sobie chwalę:tak: i kupowałam odrazu największe butle...ekonomicznie:tak::tak::tak::-D

ewelin do mnie osobiście przemawia wyłącznie Avent, wszystkie inne wydają mi się jakieś takie... einfachowe ;-) ale ja jestem debiutantka, mogę się mylić. Jednakże nawet samo wykonanie Aventa w porównaniu do innych wydaje mi się najbardziej profesjonalne:tak:

ja przy synku używałam Aventowe i butelki i smoczki uspokajacze. teraz też kupiłam profilaktycznie jedną butelkę ale licze na większy sukces w karmieniu cycowym ;-) i kupiłam już tą średnią butelkę.. bo synek to miał taki apetyt że te najmniejsze (125ml) błyskawicznie poszły w odstawkę :-D

wiem że są też bardzo polecane (przynajmniej jak synka rodziłam to były) butelki Dr. Brown. ponoć skuteczniejsze w zapobieganiu kolkom niż avent ;-) ale były też droższe niż avent.. nie wiem jak się ma teraz ta kwestia ;-) a Tomme Tipe widziałam w sklepie, poczytałam też troszkę, niby dobra rzecz.. ale jednak Avent mam już prawdzony i przy Avencie zostaje :-D

Smoczki aventowe też, bo one nie sa profilowane, anatomiczne czy jakoś tak.. tylko takie płaske.. a mój synuś nie tolerował tych kształtnych właśnie.. albo nie chciał takiego trzymać w buzi.. albo jak już wziął to się krzusił.. nie wiem dlaczego.

Hmm z tymi butelkami to naprawdę różne opinie. Ja mam dwie Lovi- samosterylizujące-ponoć lepsze niż Avent wg sprzedawcy ( okaże się w praktyce;-)) i dwie Tommy Tipp - mają bardzo mięciutkie smoczki- ponoć najlepsze przy karmieniu piersią i butelką...Myślę, że wszystko zależy od dziecka i życie zweryfikuje, które będą najlepsze dla Naszych bejbików;-)

Co do tych buteleczek to święta racja bo nie kupujemy ich dla siebie tylko dla naszych skarbów i to oni decydują co im bedzie pasowac:-) ja czekam na paczke od taty i wiem ze kupił mi cały zetaw buteleczek antykolkowych ale nie znam firmy:sorry: ale jak Fifi nie bedzie chciał z nich jesc to polece po inne... dla mojego księcia wszystko zrobię hehe oby tylko jadł a najlepiej jak to bedzie cyc mamuśki:-D

reklama
ja miałam aventu, lovi, tomme i nuka - i nie wiem co jeszcze... w końcu 10 m-czny synek sam zaczał pic z kubka...

w nosie miał wszystkie butelki!!! :-p:-D

Do góry