reklama
kizi
Fanka BB :)
a tego to nie wiedziałamw sumie ja tego rumianku bardfzo mało urzywałam bo chyba z dwa razy synek miał zaropiałe lekko oczkakizi do oczek bardziej polecana jest sól fizjologiczna. mój mały miał zapalenie spojówek, oczka zaropiałe jak u kociąt.. i lekarka nie kazała rumiankiem, bo rumianek wbrew pozorom bardzo uczula ;-)
Michasia84
kizi ja też nie wiedziałam do czasu az moje dziecko nie nabawiło się tego zapalenia spojówek i faktycznie jak robiłam rumiankiem to myłam myłam i dupa.. a solą fizjologiczną w 3 dni wymyliśmy i udało się uchronić przed zakraplaniem :-)
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
rumianek aż tak uczula?? nie wiedziałam..a moja mama mi tłucze że to święte zioło na wszystkie przypadłości dziecięce
Ja mam buletki Tomme Tippe i je sobie chwalę i kupowałam odrazu największe butle...ekonomicznie
Ja mam buletki Tomme Tippe i je sobie chwalę i kupowałam odrazu największe butle...ekonomicznie
ewelin do mnie osobiście przemawia wyłącznie Avent, wszystkie inne wydają mi się jakieś takie... einfachowe ;-) ale ja jestem debiutantka, mogę się mylić. Jednakże nawet samo wykonanie Aventa w porównaniu do innych wydaje mi się najbardziej profesjonalne
Michasia84
ja przy synku używałam Aventowe i butelki i smoczki uspokajacze. teraz też kupiłam profilaktycznie jedną butelkę ale licze na większy sukces w karmieniu cycowym ;-) i kupiłam już tą średnią butelkę.. bo synek to miał taki apetyt że te najmniejsze (125ml) błyskawicznie poszły w odstawkę
wiem że są też bardzo polecane (przynajmniej jak synka rodziłam to były) butelki Dr. Brown. ponoć skuteczniejsze w zapobieganiu kolkom niż avent ;-) ale były też droższe niż avent.. nie wiem jak się ma teraz ta kwestia ;-) a Tomme Tipe widziałam w sklepie, poczytałam też troszkę, niby dobra rzecz.. ale jednak Avent mam już prawdzony i przy Avencie zostaje
Smoczki aventowe też, bo one nie sa profilowane, anatomiczne czy jakoś tak.. tylko takie płaske.. a mój synuś nie tolerował tych kształtnych właśnie.. albo nie chciał takiego trzymać w buzi.. albo jak już wziął to się krzusił.. nie wiem dlaczego.
wiem że są też bardzo polecane (przynajmniej jak synka rodziłam to były) butelki Dr. Brown. ponoć skuteczniejsze w zapobieganiu kolkom niż avent ;-) ale były też droższe niż avent.. nie wiem jak się ma teraz ta kwestia ;-) a Tomme Tipe widziałam w sklepie, poczytałam też troszkę, niby dobra rzecz.. ale jednak Avent mam już prawdzony i przy Avencie zostaje
Smoczki aventowe też, bo one nie sa profilowane, anatomiczne czy jakoś tak.. tylko takie płaske.. a mój synuś nie tolerował tych kształtnych właśnie.. albo nie chciał takiego trzymać w buzi.. albo jak już wziął to się krzusił.. nie wiem dlaczego.
Moniczkaleg83
Hmm z tymi butelkami to naprawdę różne opinie. Ja mam dwie Lovi- samosterylizujące-ponoć lepsze niż Avent wg sprzedawcy ( okaże się w praktyce;-)) i dwie Tommy Tipp - mają bardzo mięciutkie smoczki- ponoć najlepsze przy karmieniu piersią i butelką...Myślę, że wszystko zależy od dziecka i życie zweryfikuje, które będą najlepsze dla Naszych bejbików;-)
Co do tych buteleczek to święta racja bo nie kupujemy ich dla siebie tylko dla naszych skarbów i to oni decydują co im bedzie pasowac:-) ja czekam na paczke od taty i wiem ze kupił mi cały zetaw buteleczek antykolkowych ale nie znam firmy ale jak Fifi nie bedzie chciał z nich jesc to polece po inne... dla mojego księcia wszystko zrobię hehe oby tylko jadł a najlepiej jak to bedzie cyc mamuśki
reklama
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
ja miałam aventu, lovi, tomme i nuka - i nie wiem co jeszcze... w końcu 10 m-czny synek sam zaczał pic z kubka...
w nosie miał wszystkie butelki!!!
w nosie miał wszystkie butelki!!!
Podziel się: