reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
Dziewczynki Kochane wyczytałam na sierpniówkach, że w gazecie DZIECKO nr 8 ( sierpień) jest kupon rabatowy 50% na pieluszki HUGGISS Newborn 28 sztuk do zrealizowania w siecie marektów Carrefour- cena wychodzi ok 7 zł więc się opłaca:-)

tylko jakie są pieluszki Huggies, ktoś je używał? Zawsze miałam pampersy, dady a tego jakoś nie kojarzę.

huggies są bardziej sztywne, pampki w porównaniu do niech są super ekstra mięciutkie... ja próbowalam i huggies i pampers - huggies małego strasznie ocierały, bo były sztywne...
ale są dzieci, którym huggiesy pasują...
jeśli uzywalas dada z biedronki, to z tego co pamietam produkuje je ta sama firma co huggiesy wiec niewiele sie od huggiesów różnią...

a właśnie dziewczyny wg Was lepiej aspirator do noska czy tradycyjnie grucha? mi matka gruszkę kupiła firmy Sanity o zapchu wanilii ale nie wiem czy tak to zostawić czy kupić aspiratorek. Zielona jestem w tym temacie na max:baffled:

Fredka1 piszesz, że używałaś pieluchy Dada. sprawdzają się?? ja kupiłam w sumie paczkę jedną i zapakowałam już do szpitala 15 sztuk bo mi tyle położna kazała zamiast targać cały pakiecik.

tak używałam. Jednak od roczku. Oli nie przeszkadzały żadne pieluszki więc mogliśmy eksperymentować. Z tego co pamiętam musiały być dobre, bo dosyć długo były później w użytku. Po jakimś czasie chyba nie mogłam znaleźć rozmiaru odpowiedniego dla jej pupy. Była tłuściutka i rzepki wcinały jej się w bioderka. No i tu zdały egzamin pampersy z rozciągliwymi paseczkami (rzepkami).

reklama
dzięki dziewczyny za odpowiedz w sprawie buteleczek. Rzeczywiście mają pasować maleństwu więc jaką nie kupię to nie wiadomo czy się spodoba:-D. Ale postawię chyba na Avent, tylko nie wiem jaką? Czy ta ze smoczkiem wolnym nadaje się dla noworodka?

Do góry