reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
kizi do oczek bardziej polecana jest sól fizjologiczna. mój mały miał zapalenie spojówek, oczka zaropiałe jak u kociąt.. i lekarka nie kazała rumiankiem, bo rumianek wbrew pozorom bardzo uczula ;-)
a tego to nie wiedziałam:szok:w sumie ja tego rumianku bardfzo mało urzywałam bo chyba z dwa razy synek miał zaropiałe lekko oczka:-p

kizi ja też nie wiedziałam do czasu az moje dziecko nie nabawiło się tego zapalenia spojówek :-D i faktycznie jak robiłam rumiankiem to myłam myłam i dupa.. a solą fizjologiczną w 3 dni wymyliśmy i udało się uchronić przed zakraplaniem :-)

Dziewczyny jakie polecacie butelki???? Tomme Tipe, Avent, Canpol Lovi , czy jakieś inne jeszcze? Jakie pojemności na początek? smoczki też jakiej firmy???
doradzćcie.:baffled:

rumianek aż tak uczula??:baffled::baffled::baffled::baffled: nie wiedziałam..a moja mama mi tłucze że to święte zioło na wszystkie przypadłości dziecięce:szok::szok::szok::szok:

Ja mam buletki Tomme Tippe i je sobie chwalę:tak: i kupowałam odrazu największe butle...ekonomicznie:tak::tak::tak::-D

ewelin do mnie osobiście przemawia wyłącznie Avent, wszystkie inne wydają mi się jakieś takie... einfachowe ;-) ale ja jestem debiutantka, mogę się mylić. Jednakże nawet samo wykonanie Aventa w porównaniu do innych wydaje mi się najbardziej profesjonalne:tak:

ja przy synku używałam Aventowe i butelki i smoczki uspokajacze. teraz też kupiłam profilaktycznie jedną butelkę ale licze na większy sukces w karmieniu cycowym ;-) i kupiłam już tą średnią butelkę.. bo synek to miał taki apetyt że te najmniejsze (125ml) błyskawicznie poszły w odstawkę :-D

wiem że są też bardzo polecane (przynajmniej jak synka rodziłam to były) butelki Dr. Brown. ponoć skuteczniejsze w zapobieganiu kolkom niż avent ;-) ale były też droższe niż avent.. nie wiem jak się ma teraz ta kwestia ;-) a Tomme Tipe widziałam w sklepie, poczytałam też troszkę, niby dobra rzecz.. ale jednak Avent mam już prawdzony i przy Avencie zostaje :-D

Smoczki aventowe też, bo one nie sa profilowane, anatomiczne czy jakoś tak.. tylko takie płaske.. a mój synuś nie tolerował tych kształtnych właśnie.. albo nie chciał takiego trzymać w buzi.. albo jak już wziął to się krzusił.. nie wiem dlaczego.

Hmm z tymi butelkami to naprawdę różne opinie. Ja mam dwie Lovi- samosterylizujące-ponoć lepsze niż Avent wg sprzedawcy ( okaże się w praktyce;-)) i dwie Tommy Tipp - mają bardzo mięciutkie smoczki- ponoć najlepsze przy karmieniu piersią i butelką...Myślę, że wszystko zależy od dziecka i życie zweryfikuje, które będą najlepsze dla Naszych bejbików;-)

Co do tych buteleczek to święta racja bo nie kupujemy ich dla siebie tylko dla naszych skarbów i to oni decydują co im bedzie pasowac:-) ja czekam na paczke od taty i wiem ze kupił mi cały zetaw buteleczek antykolkowych ale nie znam firmy:sorry: ale jak Fifi nie bedzie chciał z nich jesc to polece po inne... dla mojego księcia wszystko zrobię hehe oby tylko jadł a najlepiej jak to bedzie cyc mamuśki:-D

reklama
ja miałam aventu, lovi, tomme i nuka - i nie wiem co jeszcze... w końcu 10 m-czny synek sam zaczał pic z kubka...

w nosie miał wszystkie butelki!!! :-p:-D

Do góry