reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Wielkie dzięki za odpowiedź:) Muszę przyznać, że mnie uspokoiłaś. Ciężko znaleźć w sieci jakieś zdjęcie spacerówki właśnie od strony budki i obawiałam się, że może być taka trochę za ciężka/gruba. Super słyszeć, że ma siateczkę:) Wizualnie mi się ten wózeczek bardzo podoba. No i te koła takie spore się wydają, wygląda na to, że sprawdzą się jesienią i zimą:) Chyba tez się na niego skuszę:)

reklama
A to bryka Naszej Gabrysi :-)Od wczoraj dumnie stoi w pokoju i kusi moje kotki, które tylko kombinują jakby wejść do pokoju i pospać w wózeczku;-)

Załączniki

• zmniejszony_9860284.jpg
    zmniejszony_9860284.jpg
    51,7 KB · Wyświetleń: 74
Ja mam nose fride i jestem naprawde niesamowicie z niej zadowolona jak dla mnie mega wynalazek tym bardziej ze ja plus jagodka plus gruszka to nie bylo najlepsze polaczenie a fridom wyciagam wszysciutko i nosek czysciutki a jeszcze jak wczesniej zaaplikuje wode morska a potem oczyszcze fridom to katarek nam ne straszny od malenkosci hihi

Michasia ja też zakupić mam zamiar dla mojej małej taką gruszkę, bo te mechanizmy mnie jakoś nie przekonują.... :no:
A powiedz mi to jakaś firma jej jest czy jak??? Bo mam zamiar wybrać się do apteki kupić ową gruszkę, lecz nie chcę żeby wcisnęli mi jakieś badziewie... :eek:

Dzięki dziewczyny za rozjaśnienie sytuacji. Z tego wszystkiego dla mnie wynika, że najlepsze są metody naszych babć - gruszeczka do noska i aheja. A co z tą solą morską? Jak to się aplikuje? I czy sama sól wystarcza czy trzeba dodatkowo wyciągać śpikulce z noska?

ninonka moja gruszeczka jest z Canpol Babies :-) można ją dostać w każdym sklepie z art dziecięcymi, markecie itd ;-) ja akurat w tesco kupiłam, ale widziałam je w SMYKu, REALu, Auchan ;-)

elinek wodę morską się wpsikuje do noska dziecku po to, żeby rozluźnić to co w tym nosku zalega.. rozmoczyć jakgdyby.. no i troszkę bardziej wypełnić zatoki, potem się ściąga gruszką dokładnie wszystko o wiele łatwiej, niż same takie gęste smarkuchy z babokami zaschniętymi ;-)

reklama
kizi do oczek bardziej polecana jest sól fizjologiczna. mój mały miał zapalenie spojówek, oczka zaropiałe jak u kociąt.. i lekarka nie kazała rumiankiem, bo rumianek wbrew pozorom bardzo uczula ;-)

Do góry