reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
zgadzam się z Toba a-niutek. ja też jutro jadę po wanienkę i chyba kupię tą większa 100cm bo to już posłuży na dłużej. a jak maleństwo wyrośnie to można używać tak jak mówisz na pranie czy nogi sobie wymoczyć:tak: a komódki to strasznie drogie są swoją drogą. :baffled: oczywiście jeśli ktoś ma miejsce i pieniążki to zakupi bo to od indywidualnych możliwości zależy ale ja za bardzo miejsca nie mam na taki gadżet:nerd: ale dostanę stolik od matki drewniany 75x120 więc wystarczy, że go ceratą obłożę i będę mogła na nim kąpać i przewijać a pod spód schowam spokojnie paczki pieluch i inne rzeczy. a potem stolik i tak się przyda :)

Dziewczynki, a ja zarzucę taki temat - oświećcie mnie!
Jaka jest różnica pomiędzy gruszką do noska a aspiratorem? No, gruszka wiem jak wygląda, nawet chyba wiem jak ją używać, ale aspiratorki to nowa sprawa i nie wiem teraz co lepsze, co kupić. Jak się używa aspiratora? One są jakieś automatyczne, elektroniczne, czy zwykłe?

jest taki co wsadzasz do noska maleństwu a drugą stronę do ust i ciągniesz - nie bój się nie zadlawisz się szpikami :) i mózgu dzieciątku też nie wyssiesz ;)
inny to taki gdzie zamiast do ust nakładasz na ODKURZACZ !! też nic dzieciątku się nie dzieje ... i widziałam jeszcze taki elektroniczny więc pewnie też ma jakąś pompkę

ten co się ustami wciąga to Frida :-) ponoć bardzo wygodne, jest to taka rurka która ma filtr.. żeby sobie nie łyknąć tego i owego :-D ponoć bardzo to wygodne :-) osoby które używało polecają mi Go z zapałem ;-)
bfe1e2687dd6.gif

to na odkurzacz to Katarek. ale ja sobie nie wyborażam co chwilę wyciągać odkurzacz jak dziecko miałoby katar.. a nie daj Boże jak by się bało odgłosu odkurzacza..
www.katarek.pl

ja osobiście używam gruszki. przy synku używałam i teraz też kupiłam. mniej więcej taką. bardzo wygodna i łądnie ściąga. jestem zadowolona.
676725885

A oto limuzyna Franka :) wersja gondolowa :-) reszta leży sobie spakowana
4673b7777d7242905b5eff1a440f5b99,21,19,0.jpg
SoszkA_KrK, czy ten vulcano ma jakieś kieszonki na budzie w spacerówce? Próbowałaś ją zainstalować na stelażu? Przeczytałam gdzieś jakieś negatywne opinie, że właśnie w spacerówce budka ciężko i głośno się składa i że ma jakieś ostre elementy. Gdybyś miała chwilkę to sprawdź to proszę, bo też mam wielką ochotę na ten wózeczek:) Dzięki za wszelkie informacje!

ja też używam zwykłej gruszki. Mam i Fridę, jednak jakoś nie mam do niej przekonania. Ola przyzwyczaiła się do gruszeczki i bardzo jestem z tego zadowolona.

o kurcze....
jak pierwszy raz zobaczylam fride to przyznam, ze bylam zaskoczona i nieco zniesamczona - ale poczytalam troszke i jakos się przekonalam - ale z tym odkurzaczem !... niesamowite...wlaczac odkurzacz, zeby odciagnac katarek...wiecej chyba halasu i zachodu niz to wszystko warte...

reklama
zakładałam spacerówkę i nie zauważyłam nic ostrego ..... no chyba że rozsunięty zamek po boku (trzeba go rozsunąć żeby budkę wpiąć), budka ma taką kieszonkę średniej wielkości na górze, budka jest rozsuwana tzn ściągany material i zostaje siateczka ....... ciężko głośno ??? zależy co dla kogo jest ciężko a co głośno .... jak dla mnie jest ok.... są takie klikania ale można je zniwelować jeśli przed rozłożeniem czy złożeniem poluźni się troszkę takie pokrętełka .... najlepiej jakbyś sobie oglądnęła namacalnie wózek

Do góry