reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

To chyba wolę jednak matę zamiast leżaczka:-D
Michasia niektórzy tak mają, że całe życie duże dzieci. My mieszkamy w jednym domu z teściami i bratem męża, co prawda jest młodszy, ale...
chciałam uniknąć frazesów typu "ja w tym wieku..."
Ale się nie da, chłopak ma 21 lat i wszystko na tacy podane :wściekła/y: Do pracy się nie garnie i marudzi, że na dentystę nie ma, że na wpisowe na studia nie ma (jedne przebimbał). A jak dostał propozycję pracy to mu nie odpowiadała, bo jemu się wydaje, że jak 3 m-ce robił w serwisie komupterowym po ogólniaku to jest informatykiem :wściekła/y::wściekła/y::no:
Mąz z wynikiem celującym skończył technikum informatyczne, przez 2 lata prowadził własną firmą, a pracuje teraz jako parkingowy. Trudno, ale żyć trzeba. A u młodego nie zanosi się na poprawę :sorry2:

reklama
Co sądzicie dziewczyny o takich cudach??
FISHER PRICE hustawka PRZYTULNE GNIAZDKO na prąd (675800947) - Aukcje internetowe Allegro

Ja takie cudeńko odziedziczę po dzidzi mojego brata u niego spisało się rewelacyjnie... sama bym nie kupiła za taką kasę no ale coż cieszę się że mam starszych braci...
osobiście też nie mam nic kupionego jeszcze ale tylko dlatego że mamy remont i nie ma gdzie tego trzymać... zaszaleję za 2-3 tygodnie...
Mam już sporo rzeczy u mojej mamy: łóżeczko, trochę ciuszków, pieluszki itp więc jestem spokojna, nawet pościel...
A co do wózka to mam wielkie szczeście bo moi rodzice wprowadzili tradycję że kupują wózek dla każdej dzidzi... moim braciom też kupowali więc ja muszę wybrać tylko jaki ale z tym jest problem:(
Musimy jeszcze z M wymyślić co mogą kupić nam teście bo też coś wspomnieli o wózku no ale moi R. byli pierwsi więc dla teściów wymyślimy coś innego... jak chcą kupować to niech kupują:)

dziewczyny? od kiedy Wasze dzieciaczki korzystały z maty edukacyjnej?

eedytka takie gadżety zawsze są świetne jak są darowane ;-) nie kupiłabym, bo drogie, ale jakby ktoś chciał mi podarować to mogę podać adres :rofl2:

gatta83- oglądałam ten wózek na żywo i bardzo mi się podobał (zaznaczam, że nie mam żadnych doświadczeń z wózkami, dziećmi itd.), dodatkowo sprzedawca bardzo go zachwalał. Jest relatywnie lekki. Jedyny minus jaki widziałam to mała gondola. Po powrocie do domu, znalazłam w necie kilka niemal identycznych opinii na jego temat. Cieszę się, że nie uległam mężowi i nie poszłam na żywioł ryzykownie wydając 1700zł..... Podaję link do jednej z ocen:
Opinie o Mutsy Wózek Transporter - bangla.pl
Teraz każdy zachwalany przez sprzedawcę model "prześwietlam" w necie co i Wam polecam;-)

ja tak samo jak jagooodka :-) jakby mi ktos dał to chętnie bym wzięła.. ale sama bym takiej kwoty na coś co jest dobre na kilka miesięcy nie dała ;)

z mata to zalezy od rozwoju maluszka.. jak zaczyna za czyms wodzić wzrokiem to można już wtedy na matę kłaść :-) ja pamiętam że nasz synuś miał miesiąc jak kupiliśmy mu karuzele Fisher Price z takimi misiami, światełkami.. to całe łóżeczko latało tak fikał bo mu się podobało :-)

Mam pytanko do mamuś już posiadających dzieciątka :tak: czy słyszałyście coś o grających prześcieradłach ?? czy coś podobnego ?? moja siostra słyszała o czymś takim ale jakoś mamy problemy ze znalezieniem owego wynalazku w necie ... podobno jak w nocy siusia dziecko to to coś gra i wtedy dziecko się budzi ...

Ja już sama nie wiem na jaki wózek się zdecydować, chciałabym jednak żeby miał skręcające koła bo na moim osiedlu jest pełno zakrętów, krótkich łamanych alejek i faktycznie takiego Roana czy innego bez skręcających kółek może kiepsko będzie się prowadzić.

Jeśli chodzi o przewijak to ja miałam i nie wyobrażam sobie przewijać dziecko na pościeli czy kocyku bo chyba musiałabym wszystko non-stop prać acha i używałam go 2 lata! Tylko starsze dziecko przewijałam już nie kładąc przewijaka na łóżeczku tylko na podłodze.

reklama
Mam pytanko do mamuś już posiadających dzieciątka :tak: czy słyszałyście coś o grających prześcieradłach ?? czy coś podobnego ?? moja siostra słyszała o czymś takim ale jakoś mamy problemy ze znalezieniem owego wynalazku w necie ... podobno jak w nocy siusia dziecko to to coś gra i wtedy dziecko się budzi ...
grajace prześcieradełka? ja pierwsze słyszę zaciekawiłaś mnie tym ale nie mogę znaleźć nic na ten temat, za to znajoma miała grający nocnik ale jej synek jak usłyszał melodyjke to wpadł w panikę i potem dlugo nie mogla go przekonać do zwyklego nocniczka.

Do góry