reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

oj widzę, że szał zakupowy powolutku rusza pełna parą :tak::-D:tak:

co do przewijaka, ja przy Kacperku miałam i byłam bardzo zadowolona, ale miałam taka super komodę na której było miejsce i na przewijak i na kosmetyki, ubranka i inne rzeczy, teraz roszke sytuacja sie zmieniła wiec pewnikiem będzie na łóżeczku ale tez go zakupie :tak: przewijanie na stojąco to jednak luksus..... przez pierwsze 2 tygodnie po porodzie byłam u teściów i przewijałam małego u nich na łózku i kregoslupa po kilku dniach już nie czułam, poprostu masakra :wściekła/y:\

jeżeli chodzi o matę czy leżaczek, to niestety mój Kacperek takich bajerów ze względów finansowych nie posiadał, ale marza mi sie oba te bajery......:tak:

a co do moich zakupów, to wczoraj zrobiłam pierwsze - kupiłam az jedną paczkę pampersów, a dzisiaj wybieram sie po kosmetyki :tak: a jeżeli chodzi o ciuszki to poczekam az wróca moje po Kacperku i wtedy uzupełnie garderobe, ale to pewnikiem dopiero w sierpniu, bo jeszcze w lipcu czeka małe malowanie, więc ......:tak: i śledzę aukcje wózeczka na allegro, x-landera....... jest koło moich rodziców, gdzie wybieram sie w przyszłym tygodniu to mogłabym go sobie obejrzeć przed zakupem ......:tak:

reklama
a co do moich zakupów, to wczoraj zrobiłam pierwsze - kupiłam az jedną paczkę pampersów, a dzisiaj wybieram sie po kosmetyki :tak:

Mam takie pytanko jakie pampersy należy kupować takie dla noworodków z jakims wycieciem czy jakieś inne. Moja koleżanka mówiła mi żeby od razu te troszkę wieksze ale ja nie wiem. U mnie do szpitala dla maluszka trzeba przywieźć tylko pampersy bo resztę oni sami dają i do wypisu trzeba swoje ubranka i wiem że musi mi mąż kupić tylko nie wiem jakie. Jak ja bym chciała sama iść do sklepu...:(

naftanalek ja kupiłam pampersy firmy PAMPERS najmniejszy rozmiar chyba od 3 - 5 kg, maja one z przodu specjalne wycięcie żeby nie ocierały się o pępuszek dzieciątka...

kasiunia123 te papmpresy kupowalas new born czy poprostu najmniejsze wagowo? i pytanie zasadnicze - ile? jakies mega paki kupujecie od razu czy najpierw malo?

i jeszcze pytanko do mam ze stazem..te specjalne patyczki, ktore wygladaja jak do ucha - ile tego opakowan kupic - rozumiem ze to do przemywania pempuszka sluzy, ale niewiem czy kupowac hurtowo czy jedno opakowanie wystarczy?

a i w super pharmie jest sudocreme w promocji. :)

Jakiś miesiąc temu była w TESCO promocja na Pampersy, kupiłam wtedy taką gigapakę 108 szt. za 49,99, rozmiar 2. Te rozmiary Pampresów są dziwne, 1 jest od 2 do 5 kg, a 2 od 3 do 6 kg, dla mnie różnica żadna, a kupiłam 2, bo 1 na promocji nie było. Ale kupię 1 do szpitala, a potem zobaczę, czy 2 będą za duże czy nie. Na pewno się nie zmarnują, dzidzia rośnie:tak:

ja kiedy zaczęłam rozmowę o pampersach z moją mama,to myslalam,że mi głowe urwie :no: niby młoda i wygodna kobieta, a trzyma się siłą tych tetrowych pieluch. Ja sama nie wiem co jest lepsze. Urodzę zimą,więc nie sądzę,żeby maleństwo jakoś specjalnie się męczyło z odpazeniami.

I jeszcze jedno- jestem w 10tygodniu dopiero, ale kiedy ostatnio byłam z rodzicami i TŻ na zakupach w większym sklepie i zobaczyłam takie bodziaki,że nie mogłam się im oprzeć,to mama mnie prawie siłą od nich odciągała. GŁUPIE PRZESĄDY! Ja wiem,że lepiej nie zapeszać. U mnie rodzice są przewrażliwieni. Szwagierka już w 3miesiącu zaczęła kupować takie rzeczy jak wózek, ubranka itd i w 5miesiącu poroniła,tzn. urodziła martwą córeczkę. Podobnie było ze znajomą mamy- kupowała wszystko już na samym początku, przenosiła całą ciąże bez żadnych problemów i maluch zmarł przy porodzie. Teraz mama biega i gdera,że lepiej zaczekać przynajmniej do 6miesiąca, a to jeszcze tyle czasu! :wściekła/y: chlip,chlip

jesli chodzi o pampersy to pierwszą paczkę kupbie niedużą bo
  1. mogą uczulać
  2. dziecko rośnie szybciutko a może się duże urodzi i nie zużyjecie całej paczki
  3. mogą nie pasować...np za wąskie itp
  4. Jesli chodzi o wycięcia to ja też takie kupiłam a i tak musiałam zawijać pampersa więc jak dla mnie to pic na wodę fotomontaż...przy przewijaniu po prostu z przodu ciut zawiniecie i jest git
Jesli chodzi o leżaczek to ja już po 3 miesiącu wprowadzałam pomału różne jedzonka i on mi się fantastycznie do karmienia sprawdził..albo jak musiałam młodą wziąć np do kuchni, do łazienki itp...ona nie leżała w nim długo więc się nie nudził a miał różne świecidełka...
no jak dla mnie bomba wynalazek

Jagooodka...jesli chodzi o matę to młoda dostała jak miała 2 miesiące... ale możesz wcześcniej położyć...najpierw po prostu obserwuje zabawki wiszące apotem w miarę rozwoju już się bawi:tak::tak:

to takie moje doświadczenia:-):-):-)..
no ale ja mam bardzo grzeczne dziecko i opis ADHD do niej nie pasuje:-D:-D:-D
najlepiej poczekać aż się urodzi i same zobaczycie co i jak...:tak:

jeśli chodzi o kosmetyki to my mamy bardzo twardą wodę i ja kupiłam Oilatum do kąpieli (tańsza wersja a równie dobra to Oillan ) i potem oliwka smarowałam (Skarb Matki jak dla mnie super,,bambino mi strasznie śmierdzi:baffled::baffled: choć wiem że niektórzy lubią)
W żadnym wypadku Johnson...bo lubi uczulać i jest do d........
Acha...i nie kupujcie przypadkiem kremu na słońce z Nivei....okropnie się smaruje...jak pasta do zębów:baffled::baffled::baffled::baffled: (dużo lepszy i tańszy jest W rossmanie babydream...teraz nawet chyba na promocji)

uff.
:-)...mam nadzieję że ciut pomogłam:tak::tak::tak:

W żadnym wypadku Johnson...bo lubi uczulać i jest do d........

Oj, to teraz się zmartwiłam, bo ja uwielbiam Johnsona, sama używam cały czas oliwki i planowałam dla dzidzi całą serię z Johnsona kupić, ale jak ma uczulać....
Oilatum podobno bardzo dobre, ale cholernie drogie... No to mam zagwozdkę. A o serii Nivea co powiecie?

ja bardzo lubię produkty z serii baby dream z rossmana, oraz Sanosan :-) świetnie się u mnie sprawdzały :-) zresztą mojego synka balsam do ciała i kremik do buźki na każdą pogodę nadal Sanosan używam :-)
Nivea na odpażenia to totalna kicha.. nie dośc że nie pomagał, to chyba skóra nawet gorzej wyglądała.. i ciężko się go smarowała.. szjas jakich mało..

reklama
No w końcu dojrzałam do tego (tzn.przestałam się bać :-D),żeby zacząć myśleć o zakupach dla siebie i dzidzi. W końcu to jeszcze tylko 2 miesiące...To,którego września,to już dla mnie czysta formalność.:-D
Będę musiała zrobić jakąś listę...No w każdym razie odnośnie kosmetyków choćby,to moja koleżanka (ma 3-tygodniową córeczkę) używa praktycznie wszystkiego z Nivea i jest zadowolona. Oliwka, krem, chusteczki nawilżające...Może rzeczywiście są dobre? Bo ja już tu zaczynam sobie powoli glowę łamać czy Johnsson's Baby,czy Nivea czy jeszcze inne cuda...:sorry2:
Aha,a co do pieluszek, to ona używa tych z Biedronki. Miała opory na początku, ale w końcu stwierdziła,że nie stać jej na Pampersy czy Huggiesy,a te z Biedronki wcale nie są takie złe. Więc może rzeczywiście nie zawsze to,co tanie jest złe???
No i ma herbatki HIPP...Ja się w tych herbatkach nie orientuję w ogóle,chyba będę musiała zacząć. :-)

Do góry