reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Nivea produkty są bardzo fajne:tak::tak::tak: za wyjątkiem tego feralnego kremu na słońce (ja użyłam go tylko raz, no bo trzeba mocno wcierać:baffled::baffled: a jak to zrobić takiemu maleństwu)

Oillatum jest suuuper
OILATUM EMULSJA DO KĄPIELI 500 ML - Cena: 48.96 zł - Leki, odżywki i kosmetyki w jednym miejscu - Cefarm24.pl
mydełko też
OILATUM MYDŁO 100 G - Cena: 17.85 zł - Leki, odżywki i kosmetyki w jednym miejscu - Cefarm24.pl

dla atopowej skóry super podobno jest Iwostin bo nie zawiera mydełka
(ale to będziecie wiedziec jak maluszek się urodzi bo jak skóra zdrowa i wodę macie też oki to czasem nie warto tyle płacić)
ale wiem że dla maluszków z problemami skórnymi jest świetne
IWOSTIN SENSITIA MYDŁO TOALETOWE 100 G - Cena: 14.55 zł - Leki, odżywki i kosmetyki w jednym miejscu - Cefarm24.pl

ale równie dobre a połowe tańsze jest
OILLAN EMULSJA NATŁUSZCZAJĄCA DO KĄPIELI 500 ML + AA THERAPY JA I MAMA MYDŁO DLA DZIECI I NIEMOWLĄT 100G GRATIS !!! - Promocyjna cena: Tylko 29.98 zł - Leki, odżywki i kosmetyki w jednym miejscu - Cefarm24.pl

polecam

a jak ktoś ma kaskę bo Balneum jest też świetne i ja uwielbiam zapach:tak::tak:

Jeśli chodzi o oliwkę to i bambino i nivea (to ta sama firma) jest bardzo fajne
ja osobiscie nie przepadam za zapachem bambino...
Bardzo fajna jest oliwka "skarb matki"

SKARB MATKI - OLIWKA DLA NIEMOWLĄT I DZIECI 150 ML - Cena: 5.85 zł - Leki, odżywki i kosmetyki w jednym miejscu - Cefarm24.pl

reklama
jeżeli chodzi o pieluszki, to ja używałam tych z BIEDRONKI - DADA i były OK, teraz kupie sobie też jedna paczkę właśnie tych DADA, jedna Pampersa i jedną Hagis i potem sie okarze, które zdadzą egzamin :tak: np. mój siostrzeniec jest uczulony na prawdziwe pampersy pieluszki jak i na ich chustewczki, a chusteczki z biedronki sa OK :tak:

co do kosmetyków Skrab Matki, to ja ich uzywałam całej serii przy Kacperku i były OK, teraz kupiłam kosmetyki z seri Babybream z Rossmana i zobaczymy, dla Kacpra używałam balsamu i kremików i były Ok ( ale jak juz był starszy ok. 3 latek).........:tak: i z tej serri właśnie dzis zakupiłam chusteczki w tym plastikowym pudełeczku w promo 6.99 i kupiłam juz kremik na wiatr i zimno ......:tak: mam chyba też oliwke.... oliwki używam ja osobiście i jak dla mnie jest OK....... a ponoć tez kobitki chwala sobie te pampersy z Rossmana, ja osobiście nie uzywałam, ale może akurat........:tak::-D:tak: szczególnie jak ktos ma blisko :tak:

a mi się dobrze używa pieluszek z TESCO ale tych w granatowych chyba opakowaniach.. bo są granatowe i takie fioletowe.. jedne są w dotyku jak ceratka, a drugie jak pampers.. i własnie te drugie u mnie się sprawdzały, te ceratkowe przeciekały bardzo często. a w samym szpitalu używałam oryginalnego pampersa, bo ma wygodne małe opakowania łatwo mieszczące się do torby :-)

ku mojemu nieopisanemu szczęściu - zrobiliśmy dzisiaj wpłatę na wóziczek :-))))))) tak się cieszę :-D tylko ja zwykle nie zakodowałam nazwy firmy :-D ale to nic :-) wózek to gondola + spacerówka + fotelik + folie przeciwdeszczowe jedna na gondolę i jedna na spacerówkę no i + oczywiście torba ;-) :-) i razem 1070zł :-) na sprężynach, pompowane koła :-) odbierzemy Go w najgorszym wypadku jak będzie becikowe, ale jednak wciąż wierzymy w tą konsolidację że się uda to wtedy wcześniej :-) a wózek będzie czekał w sklepiku cierpliwie :-)
wogóle zakochałam się w tym wóziu :-) mega lekki (w opcji z gondolą wazy 8 czy 9 kg co dla mnie jest ważne bo mieszkam na 2 piętrze bez windy) :-) normalnie jak sobie Go poprowadzałam troszkę to aż ręce nie chciały go puścić :-) jaaaaaaaka jestem szczęśliwa :-)
aha no i oczywiście wózio zielony.. bo taki kolor wybrał Gabryś :-) niech ma swój udział :-) a że zielony pasuje i do chłopca i do dziewczynki to pasuje :-)

Michasia a napisz prosze gdzie sobie ten wóziczek zakupiłaś ...... na Polnej????? bo ja muszę sie tez wybrać i sobie pooglądać, ale w Poznaniu to chyba tylko tam czyli Pati i Max ????

potwierdzam..pieluszki z Rossmana są super...dla mnie są bardzo porównywalne do pampersa..dużo lepsze niż Huggies i Happy
Te z Tesco kiedyś kupiliśmy i chyba ta wersję ceratka bo to był koszmar...nie dość że plastiki to jeszcze te zapięcia takie na kleju że jak raz odkleisz to już nie przykleisz albo jak masz rękę od kremu tłustą to też
nawet nie wiedziałam że są dwa rodzaje:baffled::baffled::baffled:

ku mojemu nieopisanemu szczęściu - zrobiliśmy dzisiaj wpłatę na wóziczek :-))))))) tak się cieszę :-D tylko ja zwykle nie zakodowałam nazwy firmy :-D ale to nic :-) wózek to gondola + spacerówka + fotelik + folie przeciwdeszczowe jedna na gondolę i jedna na spacerówkę no i + oczywiście torba ;-) :-) i razem 1070zł :-) na sprężynach, pompowane koła :-) odbierzemy Go w najgorszym wypadku jak będzie becikowe, ale jednak wciąż wierzymy w tą konsolidację że się uda to wtedy wcześniej :-) a wózek będzie czekał w sklepiku cierpliwie :-)
wogóle zakochałam się w tym wóziu :-) mega lekki (w opcji z gondolą wazy 8 czy 9 kg co dla mnie jest ważne bo mieszkam na 2 piętrze bez windy) :-) normalnie jak sobie Go poprowadzałam troszkę to aż ręce nie chciały go puścić :-) jaaaaaaaka jestem szczęśliwa :-)
aha no i oczywiście wózio zielony.. bo taki kolor wybrał Gabryś :-) niech ma swój udział :-) a że zielony pasuje i do chłopca i do dziewczynki to pasuje :-)

kochana przypomnij sobie nazwę tego wózeczka, bo opisałaś go tak wdzięcznie że samej mi się zachciało taki mieć:)

TolaLee ja kupiłam 1 paczkę ok 50 sz. new born od 2 albo 3 kg do 5 kg to jest rozmiar 1 (New born jest chyba rowniez rozmiar 2 od 3 do 6 kg) właśnie z tym wycięciem z przodu. Jesli bedzie potrzeba wiecej to dokupie, kupilam juz kilka roznych rozmiarow jak jeszcze bylam w Anglii bo byla promocja, zaplacilam polowe ceny z Polski

reklama
No ja najpierw pieluchy tescowe kupiłam te z taśmą co się nie dało odkleić, przeciekały, a jak się odkleiło raz to potem juz sie nie dało zakleić.. a potem kupiłam te drugie, są normalnie na rzepy :-)

Jarzębinko nie, nie na Polnej, na Górnej Wildzie jest taki mały sklepik z art dziecięcymi jak jedziesz od Królowej Jadwigi to po lewej stronie, praktycznie naprzeciwko przystanku tramwajowego zaraz jak jest pierwszy przystanek. tylko jak tam wejdziesz to nastaw się że Cię do słowa nie dopszucza.. bez względu czy będzie babka czy facet.. no poprostu jakby nie mieli z kim w domu gadac.. katarynki :-D kobita nam wczoraj opowiadała jak sie rozwodziła jak jej były mąż nawet talerze po połowie rozdzielał :-D

nazwy napewno sobie nie przypomnę.. na pokwitowaniu za wpłatę mam model wózka "agnes" wpisany, ale szukałam w necie i w necie Agnesy sa inne jakieś:confused: na allegro tez nie ma.. któryś dzień wybiorę się z aparatem i obcykam całego :-) nie obiecuję że dzisiaj, ale napewno jeszcze przed wrześniem ;-) tylko mi dziewuchy nie wymyślcie że zrobicie mi przelew a ja będę miała Wam wysyłać kurierem te wózki, bo za cholerę bym nie wiedziała jak to pakować wszystko razem :-)

dodam tylko że ja płacę 1070zł za opcję gondola, spacerówka i fotelik, ale tak naprawdę w zestaw wchodzi tylko gondola i spacerówka i cena wynosi 899zł a fotelik dobraliśmy dodatkowo, specjalnie pytaliśmy czy sa takie pasujące do tego stelaża żeby można było założyć, i są, po 170zł :-) i w ten sposób dopiero stworzyłam sobie cały pełen komplet.. ale myślę że to różnicy nie robi bo jak dla mnie to naprawdę cena rewelacyjna :-)

Do góry