reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
co do poscieli ja tak samo jak rezeda mniejszy 120/60 łóżeczko i posciel tez ta mniejsza wymirowo

monia no coneco tez jest bardzo podobny... :tak:

kasiunia bardzo podobny do mojego atlantica, mysle ze sprawdza nam sie wozeczki ... :tak::tak::tak:

Dziewczyny, a jakie kosmetyki czyli oliwki, mydełka, chusteczki itp. rzeczy polecacie na początek dla maluszka?
Zrobiłam sobie taką listę co potrzebuję z kosmetyków, ale nie znam się na firmach kompletnie i nie wiem co kupić.
Moja lista:
oliwka/mydełko/krem/szampon, krem przeciw odparzeniom, chusteczki nawilżające, waciki i patyczki z wacikami, puder. Co polecacie? Co musimy mieć na początek dla naszych maleństw?
A wiec u mnie to jest tak jesli chodzi o oliwke to lubie bambino (sama uzywalam jej do opalania i nawilzania skory hihi podoba mi sie ten zapach wiec dla dzidzi też bede ja kupowala)
jeśli chodzi o kremy i płyny do kąpieli to myślałam nad Nivea baby a na odparzenia słyszałam że najlepszy jest Sudocrem a co do innych kosmetyków niezbędnych na początek to napewno będą to specjalne gaziki nasączone spirytusem do pielęgnacji pępuszka :)

Monia222 ja akurat mieszkam w takiej miejscowości bardzo blisko lasku ( śmieję się, że na prawo las, na lewo las, przedemną las a za mną góry - widać z okna przy ładnej pogodzie:-D ). Przed blokami mamy drogę z takich drobniutkich i trochę mniej drobnych kamyczków . Asfalt wylany tylko na głównej drodze i przy wjeździe na osiedle. Także akurat wózek stanowi dla mnie największy problem :tak::-(.

A ja juz łóżeczko też zamówiłam z kompltem pościeli "miodzio niebieskie"
Zestaw Radek II Sosna +Materac KOKOS GRYKA+POSCIEL (664795152) - Aukcje internetowe Allegro .

Jeszcze chcę domówić 2 komplet pościeli ale z baldachimem tiulowym.

Kasiunia i wózek i łóżeczko super!!!

cudne te zestawy, a mam pytanie czy któraś z was miała taki krótki ochraniacz do łóżeczka jak te na zdjeciu? i jak sie sprawdził? bo ja do synka miałam na całe i nie jestem przekonana do tych krótkich apodobaja mi sie posciele które akurat mają te krótkie...

cudne te zestawy, a mam pytanie czy któraś z was miała taki krótki ochraniacz do łóżeczka jak te na zdjeciu? i jak sie sprawdził? bo ja do synka miałam na całe i nie jestem przekonana do tych krótkich apodobaja mi sie posciele które akurat mają te krótkie...

ja miałam ten sam dylemat krótkie wydają mi się ładniejsze ale za to długie bezpieczniejsze...szwagierka ma krótki wiec spytalam ja jak sie sprawdza i mowi ze w zupelnosci wystarcza krotki bo dziecko i tak lezy na ogol spokojnie nie fika po calym lozeczku a jak sie obkreci czy cos to ten krotki spelnia swoja funkcje i nie musi dodawać zadnych innych zabezpieczen. tak więc ja raczej też zdecyduję się na krótkie :tak:z drugiej strony myślę też że producenci artykułów dziecięcych mają jakieś normy do spełnienia takie a nie inne i skoro produkują takie rozmiary to jest to w jakiś sposób przetestowane dla bezpieczeństwa naszych maluszków :)

Ostatnia edycja:
reklama
dzieki moniaa22, tez chyba wezme ten z krótkim, najwyżej dkupie długi choc to już nie bedzie pewnie w tym samym wzorze.
I myśle że producenci powinni robić również na całe łóżeczka wtedy mialybysmy wybór...

Do góry