reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

tak czytam wasze wypowiedzi na temat amortyzacji i zawieszeniach i zastanawiam sie czy naprawdę tam gdzie mieszkacie są aż tak tragiczne drogi? ja owszem też zwracałam uwage przy zakupie zeby malenstwa nie trzeslo za bardzo ale chyba nie az tak jak wiekszosc tutaj z was u mnie fakt gdzieniegdzie zdarzaja sie dziury ale ogolnie chodniki sa w porzadku zima odsniezone drogi wiec jezdzi sie dobrze.

reklama
elinek na 95% wydaje mi się że właśnie taka różnica jest z tymi zawieszeniami, tak mi się kiedyś o uszy obiło, ale najlepiej zapytać w sklepie jakiegoś fachowca... :tak:

moniaa ja co prawda mieszkam w mieście nie na wsi, więc u mnie wózek zarówno jeden jak i drugi powinien sprawnie funkcjonować, ale nie wiem jak mój wymarzony Atlantic (tańszy) czy X-lander (droższy) będzie się zachowywał na kostce brukowej, bo mam nią wyłożony cały rynek łącznie z okolicami.... Nawet pod moim domem chodnik jest z kostki brukowej.... Jeśli miało by trząść za bardzo małą to chyba zdecyduje się na bardziej standardowy wózek w stylu Baby Merc (ale jego za bardzo nie chcę).

jagooodko bardzo ładne te ciuszki, tylko co prawda to prawda ja bym na tych cenach zbankrutowała.
monia22 ja podobnie jak Ty kupiłam hurtowo - nawet prosto od producentów to np same koszulki bawełniane kosztowała mnie sztuka 3,5zł, a za pieluszkę tetrową 80groszy płaciłam za sztukę. A np za komplet bawełniany koszulka i spioszki kolorowe płaciłam 8-9zł.
No ale jak niektóre z nas nie mają dostępu do takich hurtowni to faktycznie Allegro jest najtańsze, bo jagoodko, patrzyłam w normalnych sklepach na takie rzeczy to tam np za ładną bawełnianą czapeczkę trzeba 15-18 zł zapłacić, a takie same np widziałam za 5-7zł więc przebitkę w sklepach robią masakryczną :tak:

Ja dziś dostałam fotki mojego wózeczka i jestem zdecydowana. Kolor wymarzony tylko mam nadzieje ze funkcjonalność tez się sprawdzi:tak:

Załączniki

• 222.JPG
    222.JPG
    63,4 KB · Wyświetleń: 67
  • DSC01070.JPG
    DSC01070.JPG
    60,3 KB · Wyświetleń: 73
Zamówiłam już łóżeczko z szuflada, materac kokos-pianka-gryka i pościel 13 el.:tak:

Załączniki

• lozeczko.JPG
    lozeczko.JPG
    71,6 KB · Wyświetleń: 55
  • posciel.jpg
    posciel.jpg
    50 KB · Wyświetleń: 58
  • materac.jpg
    materac.jpg
    8,9 KB · Wyświetleń: 44
też uważam że allegro to dobre wyjście no i fajnie jak sie upatrzy kilka przedmiotów u jednego sprzedawcy to odrazu koszt za jedną przesyłkę:) ja z allegro zamawiam baldachim do łóżeczka do tego chcę dobrać od tego samego sprzedawcy przybornik i ochraniacz :) MY-SWEET-BABY baldachim tiul +kokarda +serduszka (671680697) - Aukcje internetowe Allegro na początku myślałam żeby wziąść jakieś kolorowe ale stwierdziłam że co za dużo to nie zdrowo i kolorowa kolderka na zmiane i karuzelka nad lozeczkiem wystarcza bo chyba byloby zbyt pstrokato wiec wybralam cos stonowanego :)

reklama
Dziewczyny, a jakie kosmetyki czyli oliwki, mydełka, chusteczki itp. rzeczy polecacie na początek dla maluszka?
Zrobiłam sobie taką listę co potrzebuję z kosmetyków, ale nie znam się na firmach kompletnie i nie wiem co kupić.
Moja lista:
oliwka/mydełko/krem/szampon, krem przeciw odparzeniom, chusteczki nawilżające, waciki i patyczki z wacikami, puder. Co polecacie? Co musimy mieć na początek dla naszych maleństw?

Do góry