reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

Indygo-przy wciąganiu wózka to nie ma znaczenia zbytnio-na paskach wózek jest jakby luzniej osadzony ,mniej usztywniony.Na schodach to przede wszystkim waga wózka ma znaczenie...

reklama
No ja się właśnie zastanawiam nad amortyzacją - bo niby oba dobre, a nigdzie nie umiem znaleźć opisu różnicy w użytkowaniu wózka - czy jeden rodzaj jest np.bardziej elastyczny niż drugi? A może tak właściwie nie ma to znaczenia? Ja znalazłam dwie wersje tego samego wózka, ten na paskach jest o 20 zł droższy i nie wiem czemu. Może jest lepszy, a 20 zł to w zasadzie żadna różnica.

witam,
widzę że wszystkie kobietki mają dylemat co do zakupu wózeczka , też się z tym borykam :-) ,ale wymyśliłam że najpierw pochodzę po sklepach i pooglądam co tam oferują , :tak: zobaczę jak się wózeczki prezentują ,prowadzą itp a potem wyszukam na allegro taki model i zakupię go (w końcu na allegro taniej;-))
Co do łóżeczka to mam zamiar kupić turystyczne , bo ma dużo ciekawych funkcji np płozy i można dziecko lulać , a także ma kółka i można sobie maluszka przewieść do innego pomieszczenia żeby mieć na niego oko ;-)
pozdrawiam :-)

Mój mężuś dzisiaj przyjechał i podarowal mi a właściwie Adriankowi cudne skarpetki z pzodu z główką pieska, są przesłodziutkie i takieeeeeeee malusie:tak:;-)

czesc kobietki.Bylam w ten weekend z mezem w Poznaniu na zakupach dla naszej malej i ja chyba zyje w innym swiecie!Po prostu ceny ciuszkow dla malenstwa zwalily nas z nog!!Sa drozsze od ciuchow na nasz i to po przecenie!!Np.sweterek 80 zl,sukienka 90zl,spioszki 1 sztuka od 20 do nawet 50zl!!Kupilismy pare rzeczy w wiekszosci body bez rekawkow,wydalismy cos ok.400zl,jestem zalamana,reszte bede kupowac w lumpeksach lub na allegro_Ogladalam wlasnie na allegro zestawy ciuszkow z Anglii,sa przecudne,u nas takich nie ma,zaluje bo moglam kase odlozyc i te ok.600 zl wylozyc na taki zestaw.My wszystko kupujemy od podstaw i sami,mamy przeznaczone na cala wyprawke ok.3 tys.zl i to musi nam starczyc.Wozek kupimy chyba polskiej firmy zdaje sie ze coneco - jumper x, + lozeczko ,materac i 1 komplet poscieli wyjdzie ok.2 tys.obawiam sie ze na reszte nam nie starczy...:(

Witam, ja się powtórzę, bo chyba moje zapytanko przepadło gdzieś w gęstwinie rozmów, a bardzo zależy mi na odpowiedzi. Chodzi mi o różnicę w zawieszeniu wózka - są dostępne m. in. na paskach i teleskopowe, nie wiem czym one się różnią w użytkowaniu. Czy któraś z was wie i może mnie pouczyć?

Mnie się wydaje, że te telesokopowe to mają zawieszenie przy kołach na zasadzie czegoś takiego jak sprężynki (tak mnie się o uszy obiło). I jak wózek jest na jakiś nierównościach to "chodzi" on góra - dół.

Natomiast na paskach to jest bardziej "rozbujany" tzn że chodzi on we wsz strony i te paski w wózkach są chyba najbardziej praktyczne, ze względu na to że dzidzia nie odczuwa aż tak bardzo nierówności na drodze jak w tych teleskopowych.

I w moim przypadku gdzie dwie opcje wózków biore pod uwage to: Baby Merc ma paski, a Atlantic teleskopowe.... i dla mnie nadal dobrego wózka dla mojej niuni stanowi nie lada problem.

tea ceny faktycznie są porażające, ale... My też zbytnio kaski nie mamy a wszystko kupujemy sami. Prawie niczego nie kupuje w sklepach, tam tylko oglądam... A potem allegro. Np u tego sprzedawcy znajdziesz prawie wszystko i jeszcze za kuriera nie trzeba płacić jeśli przekroczy się kwotę 300zł, więc warto. Oszczędność ogromna :tak:
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
albo ten, też ma dobre ceny.
ten ma niedrogie ciuszki a jakościowo są naprawdę dobre. Zresztą już któraś z dziewczyn polecała tego sprzedawcę

Ostatnia edycja:
Dzięki bardzo ninonka, właśnie o takie wyjaśnienie mi chodziło :tak: Czyli jednak te paski trochę lepsze się wydają - wszystko, aby tylko dzidzi było wygodnie ;-)

reklama
to faktycznie drogo...ja rzeczy kupuje w hurtowni dzieciecej i tam ciuszki nie sa drogie nie widzialam chyba ani jednego ubranka ktore kosztowaloby wiecej niz 60 zł wszystko od 7zł do 40 taka srednia i oczywiscie nowe :)

Do góry