reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zakupy dla Dzidziusia i Mamy

reklama
moja isotra zamawiala identyczne i byly super, czysta bawełenka i dobry gatunek
taki chyba najprostsze i niedrogie. a kupilam u nich na 3 aukcjach i tylko za 1 przesylke place za kuriera 11 zł więc nie jest źle

A ja zdecydowałam się na kołyskę. Trafiłam na aukcję gdzie są niedrogie i schodzą bardzo szyko bo sprzedawca ciągle wystawia nową aukcję;
KOŁYSKA SOSNOWA NA KÓŁKACH + MATERAC (numer 658841598)

myslę że to wygodne rozwiązanie, kołyska ma kółeczka więc dzidziusia mozna mieć przy sobie wszędzie, w nocy wystarczy tylko lekko pobujać jak zakwęka.
A pościel chyba wezmę tą:
# 7-cz POŚCIEL DO KOŁYSKI OD MAMO-TATO # (numer 655390933)

kolor: kaczusie na miodowo-żółtym tle :-D

A ja jeszcze nie mam nic .. :zawstydzona/y: Nawet skarpetek po Natalce bo oddalam hyhy :rofl2: A teraz zaczynamy kupowac nowe meble, z okazji przeprowadzki... to ja chyba wszystko tak na ostatnia chwilke kupie w sierpniu... No ubranka, to juz wczoraj rozmawialam z mezem musimy co tydz kupowac po troszku bo tego troche bedzie.. a jakos nie mamy zapalu hehe :zawstydzona/y: Mysle,ze po pierwszym body sie ruszy szal... :-D

ja postanowilam juz nie szalec z ubrankami, musze kupic jeszcze ze 2 bodziaki na długi rękaw bo nie wiadomo jaka pogoda bedzie, a tak to na poczatek mam cyba wszystko, pewnie kazdy z rodziny cos ofiaruje więc wole narazie miec te najpotrzebniejsze a oto moja obecna lista:

7 bodziaków rozmiar 56
5 pajacyków rozmiar 56
sweterek rozmiar 56
dresik rozmiar 62
3 bodziaki rozmiar 62
4 śpiochy rozmiar 62
3 kaftaniki rozmiar 62
spodenki rozmiar 62 -2 szt.
3 czapeczki
3 pary skarpetek

i tyle. podobno mama juz cos pokupowala i męzus odbierze to w czwartek. babcie i ciocie pewnie tez cos dorzucą jak sie malenstwo urodzi wiec mysle ze nie ma co szalec.

pieluszki mam, przybory taletowe mam, kosmetyki w sierpniu.

no pozostaly jeszcze grubsze rzeczy tj.łóżeczko,wózek,przewijak,laktator,fotelik sam. leżaczek,wanienka, ale to w sierpniu raczej no moze pod koniec lipca:-)

a ja wczoraj dostałam "spadek" po kuzynce - niestety jest tam wszystko - tzn z ciuszków - i...się załamałam. Ciuszki są śliczne,j ak nienoszone...a ja tak bardzo chciałam zakupić wszystko sama -takie zakupowe szaleństwo dla mego bąbelka....wrrr...a teraz będzie mi kaski szkoda na myśl zakupów nowych, skoro wzystko już mam, a nawet za dużo....a tak się napaliłam - jeszcze na tą myśl o przecenach....ahhh...
a teraz jeszcze takie pytanka - takie welurowe ciepłe body lub sweterki - nawet jak są czyste po jednym dniu to trzeba uprać? tak samo czapeczki, łapki niedrapki, skarpeteczki ? z jednej strony cały czas mówi się o higienie, a z drugiej strony nie chciałabym by mój mały by wysterylizowany na maksa...
i jeszcze odnośnie laktatora... chciałam kupić używany na allegro w komplecie. Czy ton higienicze? Trzeba go jakoś specjalnie wyparzyć? w komplecie są też butelki - czy można tak podawać mleko z tej samej butelki i smoka dwum różnym dzieciom?
I dlaczego czytałam, że takie upuszczone mleko trzeba podgrzewać później? Przecież z piersi leci niepodgrzane :p hehhe ;)
I ostatnie -rozumiem, że wszystkie "za" karmieniem piersią opierają się o wartości odżywcze takiego mleka, nie chodzi o to, że dziecko je z piersi, a nie butli.? Ja planuję karmić piersią, ale wiele razy będę musiała szykować do butli - to chyba nie szkodzi?

jesli chodzi o uzywane buteli i smoczki to w zyciu bym ni epodala dziecku z uzywanych.przeciez nawet swoje trzeba dosyc czesto wymieniac.
co do uzywanego laktatora to kolezanka chce mi odsprzedac ale musze podpytac połozną, w końu w szpitalu jak trzeba odciągac to maja uzywane laktatory prze mnóstwo mam? tak mi sie wydaje.

jesli chodzi o karmienie z buteli mlekiem mamusi to jak trzba to czemu nie, wazne ze mleko mamusi,
mleko mamusi mozna zamrazac, a potem wystarczy podgrzac- nie zagotowac!
przeciez z piersi leci cieplutkie a nie zimne!

a ja wczoraj dostałam "spadek" po kuzynce - niestety jest tam wszystko - tzn z ciuszków - i...się załamałam. Ciuszki są śliczne,j ak nienoszone...a ja tak bardzo chciałam zakupić wszystko sama -takie zakupowe szaleństwo dla mego bąbelka....wrrr...a teraz będzie mi kaski szkoda na myśl zakupów nowych, skoro wzystko już mam, a nawet za dużo....a tak się napaliłam - jeszcze na tą myśl o przecenach....ahhh...
a teraz jeszcze takie pytanka - takie welurowe ciepłe body lub sweterki - nawet jak są czyste po jednym dniu to trzeba uprać? tak samo czapeczki, łapki niedrapki, skarpeteczki ? z jednej strony cały czas mówi się o higienie, a z drugiej strony nie chciałabym by mój mały by wysterylizowany na maksa...
i jeszcze odnośnie laktatora... chciałam kupić używany na allegro w komplecie. Czy ton higienicze? Trzeba go jakoś specjalnie wyparzyć? w komplecie są też butelki - czy można tak podawać mleko z tej samej butelki i smoka dwum różnym dzieciom?
I dlaczego czytałam, że takie upuszczone mleko trzeba podgrzewać później? Przecież z piersi leci niepodgrzane :p hehhe ;)
I ostatnie -rozumiem, że wszystkie "za" karmieniem piersią opierają się o wartości odżywcze takiego mleka, nie chodzi o to, że dziecko je z piersi, a nie butli.? Ja planuję karmić piersią, ale wiele razy będę musiała szykować do butli - to chyba nie szkodzi?

upuszczone mleczko:-D dobre dobre...więc wkłada się do lodówki a potem wystarczy do ciepłej wody włożyć.. jak wypływa z piersi to letnie jest:tak::tak::tak:
i takie maluszek lubi najbardziej:tak::tak::tak:
ja kupiłam lakrator używany i trzeba sterylizować na początku przed każdym użyciem.. a z jednego smoka dwóm dzieciakom bym nie podawała...kazdy ma inny zestaw bakterii w buzi
ach i jak chcesz karmić piersią to kup sobie dobre buleki żeby młode potem piersią Ci nie pogardziło....np tomme tippe albo dr Brown

Ostatnia edycja:
Też czegoś szukam, z myślą o mężu który od urodzin maleństwa nie wsiadł na rower i zrobił mu się brzuszek :) Całkiem niedawno dowiedziałam się że są na rynku dostępne wózki z możliwością podłączenia do roweru, trochę poszukałam i znalazłam w internecie stronę Dwa plus dwa ale ceny mnie nie satysfakcjonują.
Może ktoś z Was spotkał się z jakąś tańszą wersją takich wózków?

A może uda mi się przekonać Męża na wydatek :) Przy okazji może i Mała "łyknie bakcyla" :)

reklama
Dziewczynki,
Jeśli któraś ma sklep Marquita koło siebie to polecam. Teraz jest tam wyprzedaż. Na wszystko 50% łącznie z butami. Są tam też ciuszki dla starszych dzieci. Przepiękne te ciuszki. Normalne ceny są dla mnie nie do strawienia ale -50% to naprawdę niezła gratka.

Mam takie pytanko do przyszłych i już doświadczonych mam. Jakie smoczki kupujecie dla swoich maleństw? Chodzi mi zarówno o markę jak i to czy powinien być silikonowy czy kauczukowy, ortodontyczny czy uspokajający bo ja w tym temacie wymiękam i zupełnie nie wiem jaki ten smoczek powinien być

Do góry