rezeda
Fanka BB :)
Syla, też patrzałam na te kompeciki, jak dojdą to daj znać czy warto :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ja wczoraj dostałam "spadek" po kuzynce - niestety jest tam wszystko - tzn z ciuszków - i...się załamałam. Ciuszki są śliczne,j ak nienoszone...a ja tak bardzo chciałam zakupić wszystko sama -takie zakupowe szaleństwo dla mego bąbelka....wrrr...a teraz będzie mi kaski szkoda na myśl zakupów nowych, skoro wzystko już mam, a nawet za dużo....a tak się napaliłam - jeszcze na tą myśl o przecenach....ahhh...
a teraz jeszcze takie pytanka - takie welurowe ciepłe body lub sweterki - nawet jak są czyste po jednym dniu to trzeba uprać? tak samo czapeczki, łapki niedrapki, skarpeteczki ? z jednej strony cały czas mówi się o higienie, a z drugiej strony nie chciałabym by mój mały by wysterylizowany na maksa...
i jeszcze odnośnie laktatora... chciałam kupić używany na allegro w komplecie. Czy ton higienicze? Trzeba go jakoś specjalnie wyparzyć? w komplecie są też butelki - czy można tak podawać mleko z tej samej butelki i smoka dwum różnym dzieciom?
I dlaczego czytałam, że takie upuszczone mleko trzeba podgrzewać później? Przecież z piersi leci niepodgrzane hehhe
I ostatnie -rozumiem, że wszystkie "za" karmieniem piersią opierają się o wartości odżywcze takiego mleka, nie chodzi o to, że dziecko je z piersi, a nie butli.? Ja planuję karmić piersią, ale wiele razy będę musiała szykować do butli - to chyba nie szkodzi?